Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на гаражна врата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Павка, мисля, че няма да стане - малко ти е разстоянието отгоре за кутията: гаражните ролетки са с големи кутии над 20см и ще ти намали височината на входа.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Над гаража стената е почти 2 метра свободна, ще се сложат метални П образни профили и ще застанат като колони от лявата и дясната страна на гаража за да е равно със стената в горната си част и ще стане, виж на линковете със снимки на гаража от по-далеч:

https://i.postimg.cc/yxw6BGNp/image.jpg

https://i.postimg.cc/h4JdWWyr/images.jpg
      Последно редактирано от Еделвайс; 15-11-24, 17:08.

Сега разбрах че само секционните врати са топлоизолирани, така че променям критерия за външна метална ролетна врата, препоръчайте ми качествена марка, стабилна фирма и най-важното да правят качествен монтаж?

Само този вариант ме устройва:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_946396.jpg Прегледи:0 Размер:146.0 КБ ID:6979557

Коментар

Има и топлоизолирани 15 мм ролетни врати... Потърси още.

https://gsg-bg.com/garajni-vrati.php
      Последно редактирано от novatech; 16-11-24, 08:16.
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Радвам се че има и такъв вариант, но дори и да намеря чрез търсачката, държа за препоръка -качествена марка и най-вече качествен монтаж, като монтажа реално е най-важния фактор а фирми много?

Сега снимах гаража от повече ъгли да го видите, както се вижда на снимките, в горната част има къде да бъде кутията, ще трябва единствено да се монтират метални квадратни профили от лявата и дясната страна на гаража като колони един вид, за да стане равно с горната част, разстоянието е малко около 15 см.

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Гаражите се падат в задната част откъм двора, няма излаз на централна улица и няма тротоар, а апартамента над гаража е на собственика на гаража който ми го продаде, чакам отговор от него дали е съгласен че ролетната кутия ще се падне под неговия прозорец
        Последно редактирано от Еделвайс; 16-11-24, 11:42.

• imarh
        imarh коментира
        Редактиране на коментар
        За окачване на каквито и ще да е елементи по фасадата, било то и плакат е необходимо 100% съгласие на ЕС според ЗУЕС. Казвам само как е според закона, за да е законно. А какво може и не може е съвсем друга бира. Повече от ясно е, че една изнесена каса с 5см за ролетката и горе 30см за барабана няма да е проблем. И един съвет - преди да го направиш чисти от време на време ледът и снегът пред входа и поливай цветята и дръвчетата напролет. Ще помогне! ;-)

• Skorpion_BG
        Skorpion_BG коментира
        Редактиране на коментар
        А, щом е в двора е друго. Макар, че ако някой "любезен" съсед реши, може да се заяде, нищо, че не е тротоар. Все пак не и твое мястото което ще заемеш. Макар и по малко от квадратен метър.

Междувременно, докато получа отговор дали е съгласен за ролетната врата от бившия собственик на гаража, живее над него, дървените врати са леко провиснали и задирят отдолу с издърпване, пантите са здрави по 4 броя на крило, какво мога да подложа между пантите, без да свалям изцяло вратите, едни 2-3 мм ще е достъчно да се повдигнат вратите и да не задирят отдолу, мисля си нещо като с формата на зегерки и да подложа мушкайки ги между пантите, най-добре ще е с шайби но не искам да свалям изцяло вратите че после ще ми е тегаво да ги сложа обратно, въпроса е дали има нещо подходящо като с формата за зегерки?
      Последно редактирано от Еделвайс; 16-11-24, 13:06.

Коментар

Едва ли ще видиш някаква полза от 2 мм повдигане. Най-вероятно вратите ти вече не са правоъгълник а ромб. С планки с форма на Г върни правите ъгли на крилата и проблема трябва да се реши. Та първо премери диагоналите на крилата.
        Сега пак пробвах да газгледам снимките(ужасни са) . Май някаква крива ламарина стърже по крив бетон.😁 Защо не подкастриш ламарината?
        Последно редактирано от kameno karp; 16-11-24, 13:19.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
          Едва ли ще видиш някаква полза от 2 мм повдигане. Най-вероятно вратите ти вече не са правоъгълник а ромб. С планки с форма на Г върни правите ъгли на крилата и проблема трябва да се реши. Та първо премери диагоналите на крилата.
          Сега пак пробвах да газгледам снимките(ужасни са) . Май някаква крива ламарина стърже по крив бетон.😁 Защо не подкастриш ламарината?
          Вратите са вече подсилени със метални дебели яки шини по целите врати от вътрешната им страна, стърже основно дясното крило там ламарината не стърже, ето на снимката:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_946395.jpg Прегледи:0 Размер:744.4 КБ ID:6979595

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:230818022259.jpeg Прегледи:0 Размер:20.9 КБ ID:6979597
            Евентуално от тоя тип зегерки,ако има с подходящ размер... Ама ми се струва ала бала. Подкастри крилото където опира и реши проблема. И без това скоро ще ги изхвърляш тия врати. Надигаш леко крилото,един ход с флекса и воала.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Днес реших да обиколя всички гаражи около блока където е моя гараж и воала, видях един дето си е направил точно така както искам и да е при мен, при абсолютно един и същ вариант както е и при моя гараж, веднага го снимах, също така видях че има и табелка коя е фирмата която го е правила, пише SAAV, сериозна фирма са, направих запитване за оглед и оферта ( - монтаж на външна гаражна ролетна врата с алуминиеви, термо-ламели /Н77/R19/ с пенополиуретанов пълнеж, цвят златен дъб, да е моторизирана, отваряне с дистанционно управление и дистанционни 2 бр., да има задължителна опция при спиране на тока, да има специална кутия за аварийно отваряне на вратата посредством освобождаване на вала на мотора ), ще видим тези дни дали ще има развитие и ще пиша:

Така е при съседния вход на същия блок гараж:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1.jpg Прегледи:0 Размер:73.3 КБ ID:6979702

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:4.jpg Прегледи:0 Размер:136.7 КБ ID:6979707

Вижте как са сложили два профила за въпросните 15 см на съседа гаража, за да е равно с горната част където ще е кутията.
              Последно редактирано от Еделвайс; 17-11-24, 17:42.

Коментар

Обърни внимание, че ролетният механизъм ще предава шума от работата си директно по скелета на сградата. Не е силен, но първите няколко етажа на сградата знаят кога отваряш и затваряш ролетката..... Ако има проклет съсед, шума ще му пречи....

Коментар

• Еделвайс
                  Еделвайс коментира
                  Редактиране на коментар
                  Точно поради тази причина задължително ще е само с алуминиеви, термо-ламели /Н77/R19/ с пенополиуретанов пълнеж, а не със стандартните стоманени ламели които вдигат ужасен шум, особено ако ръчно се вдигат и свалят.

Апартамента над гаража е на бившия собственик на гаража който ми го продаде и вече е дал съгласието си за такава ролетна гаражна врата да сложа.

Няколко неща, които да имаш предвид:

При съседа ти явно разстоянието е по-малко и са се справили само с един профил. 15 сме не е малко. Трябва или сериозен профил, или няколко по-малки. Това е донякъде финансово утежняващо и компрометиращо термо изолацията. Термоизолацията и покритието в златен дъб също са по-скъпи.
                При ролетните врати термоизолацията е само на самия ламел, а при скачването на два ламела липсва.
                На СААВ кутията е 35 см. От нея остава да се показва най-долния ламел още 5 см. Т.е., от светлия отвор нагоре ще има 40 см кутия върху фасадата, която е ламаринена и отгоре е равна, т.е. при силен може би ще се чува някакво подрънкване, а пръските са гарантирани.
                Ролетките са шумни. Термото е малко по-безшумна от чисто ламаринената, но не е безшумна.
                Секционната врата е много повече врата от всяка гледна точка, освен от необходими разстояния и стесняване на отвора, което при тебе е критично, гледайки снимките.
                СААВ е добра фирма и правилен избор, ако си се решил на тази стъпка.
                Успех в начинанието и ще следя прогреса!
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                  Няколко неща, които да имаш предвид:

При съседа ти явно разстоянието е по-малко и са се справили само с един профил. 15 сме не е малко. Трябва или сериозен профил, или няколко по-малки. Това е донякъде финансово утежняващо и компрометиращо термо изолацията. Термоизолацията и покритието в златен дъб също са по-скъпи.
                  При ролетните врати термоизолацията е само на самия ламел, а при скачването на два ламела липсва.
                  На СААВ кутията е 35 см. От нея остава да се показва най-долния ламел още 5 см. Т.е., от светлия отвор нагоре ще има 40 см кутия върху фасадата, която е ламаринена и отгоре е равна, т.е. при силен може би ще се чува някакво подрънкване, а пръските са гарантирани.
                  Ролетките са шумни. Термото е малко по-безшумна от чисто ламаринената, но не е безшумна.
                  Секционната врата е много повече врата от всяка гледна точка, освен от необходими разстояния и стесняване на отвора, което при тебе е критично, гледайки снимките.
                  СААВ е добра фирма и правилен избор, ако си се решил на тази стъпка.
                  Успех в начинанието и ще следя прогреса!

Здрасти Гена, мерси за уточненията, онова разстояние е точно 12 см, наистина светлия отвор на гаража е малък а и джипката ми влиза на 2 см от дървената каса на тавана, затова се спрях на външна ролетна щора, вече имам оферта от СААВ и в края на седмицата уговорен час за вземане на точни размери, цената е 3450 лв лв, + - в зависимост от точните размери.

При всички положения при вдигната догоре ролетната врата, трабва да се пада над ръба на светлия отвор на гаража, доволен съм от професионалното отношение от фирма SAAV, ще пиша при развитие, ето офертата:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3942.jpeg Прегледи:0 Размер:586.0 КБ ID:6979767
                  Последно редактирано от Еделвайс; 18-11-24, 12:33.

Коментар

edoors , Гена имам едно питане като човек занимавал се с врати, преди да дойдат да вземат скоро размерите, възможно ли е да ги помоля при задействане на автоматиката за вратата, да се включва автоматично и осветлението в гаража, както и да ги гаси при прибиране на ролетната врата, съответно и ръчното включване-изключване на лампите от ключа да си остава, ключа за лампата е на 1 метър разстояние от мястото за бъдещета ролетна кутия?

Коментар

• Roninn
                      Roninn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не,не е тяхна работа,но мога да ти кажа ,как да си го направиш сам

Повечето управления има лампа вградена ,говоря за тези които се вдигат(плъзгат) горе на тавана и управлението е горе в средата....за твоя тип врата ,няма да имаш такова.

• edoors
                      edoors коментира
                      Редактиране на коментар
                      Moже даги помолиш, но по-вероятно да откажат. Направи си някаква елементарна независима система. Примерно: лампа с датчик или с таймер, или с някакъв бутон, подобен на краен изключвател....

Първоначално публикуван от ;
                    Roninn коментира
                    Днес, 08:25
                    Не,не е тяхна работа,но мога да ти кажа ,как да си го направиш сам

Повечето управления има лампа вградена ,говоря за тези които се вдигат(плъзгат) горе на тавана и управлението е горе в средата....за твоя тип врата ,няма да имаш такова.
                    Получих отговор от фирмата относно възможността за автоматичното осветление и ми отговориха:

- Ще ви предоставим схема на блока за управление и квалифициран електротехник ще може да свърже осветлението с блока.

Та ще стане работата, ще потърся електротехник и готово.

П.С. Купил съм вчера от колегата Русев, лед тела от фирма 2R LED - Пловдив, това е модела:

LED ОСВ. ТЯЛО E PLUS PRO SLIM SMD, 230V, 75W, >90, 6000K, 9000Lm, 160°, 50000h, IP65, driver Philips 1500x85x78

Купил съм 4 броя по 1500мм, ще ги монтирам в средата на тавана по цялата дължина 6 метра, ще светне като в аптека
                    Последно редактирано от Еделвайс; 20-11-24, 10:18.

Коментар

Аз съм с два такива ЛЕДа по 1500мм и ме болят очите като ги светна и двете едновременно, обикновено си светвам само този дето е в дъното на гаража. При 4 май ще ти трябват слънчеви очила за да виждаш нещо!
                      Honda XL600LM, 1987
                      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

• Еделвайс
                        Еделвайс коментира
                        Редактиране на коментар
                        Снимка в цитата...
                        Последно редактирано от Еделвайс; 20-11-24, 16:34.

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X