Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересен апартамент пълен с полезни идеи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересен апартамент пълен с полезни идеи

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
    Аз в такъв апартамент не бих преживял и един ден.
    Ебати подредбата.У дома вечно си е бомбандировка .
    Сигурно ще се изтрепем из разни отворени шкафове и врати.
    Не ме кефи никак.
    Не си давам къщурката за 20 такива .
    Абсолютно.
    То да беше нефтена платформа, служба на подводница или космически кораб.
    Затова в щатите има една приказка " "Всеки ден се ражда по един глупак на който може да му вземем парите "
    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
    В. Иванов

Коментар

Гоблине, обади се на модераторите да ти лепнат каквото ти се полага. Преди да съм направил скандал.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
        Отлична работа! Поздравления!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
          Ето Ви и няколко примера:

Офис, заданието бе да се обособят три работни места, две маси за преговори(официална и за близки клиенти), кът за хранене и място за сплотяване на колектива(пийване с колеги след работа).
          Подбора на цветовете страшно ми харесва !

Понеже доста сте се постарали, с ваше разрешение, искам да отбележа нещо което професионално погледнато веднага се набива на очи. Проектирането на осветлението и контактите.
          Там където са работните места се използват компакт лунисцентни лампи( примерно) за да има необходимата осветеност на работното място а спотовете са чисто архитектурно осветление. Това което мога да видя от снимките е доста объркано и претрупано от осветителни тела по тавана.

Същото е с контактите. Под бюрото и по стените ако не се виждат кабели ще е перфектно.

Забравих за детската стая която е преградена с рамка, долу се е образувал праг - архитектурно това е забранено за безопасност на детето.
          В. Иванов

Коментар

За прагчето съм съгласен, за осветлението също, ама тия неща често зависят не от конструктора а от клиента. Има напрмер хора дето не желаят да си имат работа с луминесцентно осветление. Аз съм в другата противоположност - където работя правя ден. В работната ми стая за 8 кв.м. помещения със светли стени и таван, съм пльоснал 2x36 вата трифосфорни пури с отражател отзад, и вътре става и за бродиране без допълнително осветление. Контактите пък често са даденост от сградата.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това за клиентите е съвсем вярно. Имах един - доктор, като малък се увличал по астрономията и му останало като хоби. В дневната му (близо четиридесет квадрата) се оформиха три къта. Искаше осветлението над тях да се оформи като проекции/макети на съзвездия. Нанесохме мащабно по местата им "звездите", величината им се имитира от разни размери тела (лунички), комбинирано с разни мощности на крушките. У`бу, ма накрая се получиха едни хаотично разхвърляни, разнокалибрени осветителни тела по тавана, като и осветяването беше крайно нерационално - че това са еди си кои съзвездия, само той си знаеше...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                За прагчето съм съгласен, за осветлението също, ама тия неща често зависят не от конструктора а от клиента. Има напрмер хора дето не желаят да си имат работа с луминесцентно осветление. Аз съм в другата противоположност - където работя правя ден. В работната ми стая за 8 кв.м. помещения със светли стени и таван, съм пльоснал 2x36 вата трифосфорни пури с отражател отзад, и вътре става и за бродиране без допълнително осветление. Контактите пък често са даденост от сградата.
                Разбира се, клиент и други фактори влияят на крайният резултат, то и в къщи е плетеница от кабели...

Стори ми се ново строителство, климатиците са централизирани значи офис в нова сграда ще да е, противопожарна инсталация има, допускам че тя може и от собственика на сградата да е проектирана и обслужвана, тоест осветлението след това може да е поставяно( доста често срещан проблем когато се дават помещения под наем в големи сгради и наемателя трябва да се съобразява между вече изградените инсталации и тези които той игражда според нуждите му).Не знам какъв е случая.

Ако се върнем пак в даденият офис там има големи прозорци, това означава че светлината в помещението ще се влияе от ден/нощ и времето през деня. В такъв тип помещения да се проектира осветление е по сложно от колкото да речем в помещение без прозорци, тоест факторите които влияят са по малко. В една офис сграда от 10 до 25 % от консумирана ел енергия е за осветление, 50 % грубо за климатици.

Трифосфорните лампи казват че давали 25 % повече светлина и били с добър спектър, но за всичките видове "пури" има една особеност-архитектите не ги харесват защото в процеса на поддръжка, техниците задължително сменят повредените с каквото намерят по размер и обърни внимание каква шарения от цветове се получава дори и в офиси където доста пари са наливани.
                В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                  Подбора на цветовете страшно ми харесва !

Понеже доста сте се постарали, с ваше разрешение, искам да отбележа нещо което професионално погледнато веднага се набива на очи. Проектирането на осветлението и контактите.
                  Там където са работните места се използват компакт лунисцентни лампи( примерно) за да има необходимата осветеност на работното място а спотовете са чисто архитектурно осветление. Това което мога да видя от снимките е доста объркано и претрупано от осветителни тела по тавана.

Същото е с контактите. Под бюрото и по стените ако не се виждат кабели ще е перфектно.

Забравих за детската стая която е преградена с рамка, долу се е образувал праг - архитектурно това е забранено за безопасност на детето.
                  Абе ние винаги се стараем, даже много често и повече.
                  Писал съм, но вероятно не си го видял. Алуминиевата дограма, както и ремонта на стаята е заварено положение. Клиентът не се съгласи да я сменим.
                  За офиса, фирмата се занимава с електро(камери и др.) и тази част е тяхно изпълнение.
                  Иначе забележките ти са абсолютно резонни.
                  Изобщо не са много клиентите ни, които взимат правилното решение да оставят всички конструктивни решения на изпълнителя. Има ги, но още са малцинство.
                  Знаеш, у нас всеки разбира от всичко и като правило се занимава с това което не е учил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X