Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересен апартамент пълен с полезни идеи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересен апартамент пълен с полезни идеи

И тоя с цепките на очите от единия клип и той е събрал у едно стайче три кубика книги.Тъпо е да се изразява пълно отрицание за некъв килер на другия край на света.Идеята беше просто да споделя какво съм видял и на някой да му е полезна някоя от идеите за оптимизиране на пространството посредством механизми и подвижни стени.Ето на няколко човека вече им хареса масата.Покрай масата се почна и с бирите.Значи е полезно.
    Всеки трети е шести

Коментар

Прав си,от всяка нестандартна идея,може да се извлече нещо практично!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        мен дългата разгъваема маса ме заинтригува.

Бира?
        Колко те заинтригува, дотолкова ли че да я почвам?

Бира днес уви не. Нощес ще бачкаме в мола...

Коментар

В кой мол сте - парадайса или тоя до икеа?
          Всеки трети е шести

Коментар

Стефан пак бърка фантастите
            http://chitanka.info/text/14469-zlatnijat-vek

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от ПрофесионалистА Преглед на мнение
              В кой мол сте - парадайса или тоя до икеа?
              МОЛ София на Стамболийски

Коментар

Ти нали си млад - помниш. Аз тия книжки съм ги чел когато баща ти още не е познавал майка ти, колко му е да объркам авторите. Нали още не бъркам идеите. А виж че някой не е и чувал за тях, вече е печално. Както се забеляза в разни умничения по лични канали. Жалко за младите хорица.

Миро, по-добре зарежи мола, и се съсредоточи върху надуваеми складове - дирижабли, закотвени за покрива. Или проучи наемите на секретните противоатомни скривалища

Коментар

Стефане, темата е за килери, ама ще ти вляза в тона, дет се вика - тия трябва да са много прости за да стигнат толкова далече.Освен ако не разчитат на конспиративно съглашение с трети, четвърти и пети страни, за поляризиране на конфликта и прерастването му в глобален.И най-вероятно и тогава няма да имат шанс.А пък за нас - толкова по-зле.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Да, освен строежа на тия манастирски килии, пак в Ню Йорк имало бум и на складовете за покъщнина.
                    Не, това е съвсем истински, и много голям проблем. Освен опаковането на населението в свръхградове, с всичките им проблеми, значи и масова алиенация. Хората вече търсят само дупка в която да се заврат сами и да се скрият от другите хора, и нищо друго не ги интересува. Виж какво става и у нас, хем територията е практически обезселена. Да си чувал някой да строи вила? В големите градове се купуват само канцеларии и гарсониери. На лошо отиваме. Пък тия автоматизирани къщи - механизми, след някое десетилетие ще са обичайното изпълнение. И един телевизор вместо прозореца, а отвънка по всички стени - вентилатори и слънчеви панели.
                    Ма кво да разправям, те умните фантасти и футуролозите са го написали преди десетилетия.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      ...Да си чувал някой да строи вила?...
                      Нестроенето на вили е следствие от една простичка даденост - ако е наистина вила, а не в някое село дето има постоянно живеещи около теб, ще изкара има-няма 2 седмици. На третата ще са и отмъкнали и керемидите.

Знаеш ли какво дивашко местенце имам? Ама там се поддържат 2 бараки колкото да може да се иде за ден-два. Иначе - пътя до София е час по магистралата. Практически мога дори да живея там и да ходя на работа в София. Някои хора го и правят, ама не тук. Тук не сме оцелили държавата.

По-темата ИМХО, тая "квартирка" (щото е точно такова), най-много да свърши работа за някой самотен младеж или младеж+младежка, дето по принцип не живеат в града, а само работят там. За постоянно живеене категорично не става. За семейни хора с деца - пълен абсурд. Особено ми хареса "фиешън" стола пред телевизоро-компютъра, на който седиш изгърбен в поза "Сид-ленивеца от ледена епоха". Че всичкото беличко след половин година няма да е инкак беличко - друг въпрос.

...ама аз съм старомоден и си не си падам по жилища от сорта на "всичко в една стая". Някак не ми допада вечер като си легна да ми мирише на манджата дето съм ял на обяд. Дневна с кухня - как да е, ама ако искаш да свършиш нещо повече от хрупане на чипс пред телевизора, няма как да се случи докато покрай теб 2 дечурлига се замерят с квото намерят, а жена ти всяка вечер плямпа по половин час майка си, дето живее на 300 километра (и слава богу!).

...и не на последно място - 100% съм сигурен че тоя от клипа живее в няколко пъти по-голямо жилище.

ПП: С което не отричам хитрите нещица из къщата, като например че и свещите, и книгите си останаха на полицата над леглото например. Масата е супер. Въобще има си свежи и ценни неща, квото и да си говорим. Нo само толкова.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нали това казвам - килии за сам човек. И се сещай какво е търсенето, щом ги строят.
                        А ако погледнеш статистиките колко хора в репродуктивна възраст живеят сами - изобщо ще изтрещиш.

Коментар

Такива апартаменти се правят предимно с рекламна цел. Не е рентабилно. Цената, а и резултатът става такъв, че е по-разумно да се инвестира в по-голяма площ и по-стандартни мебели.
                          В реалният живот тези мебели се използват пестеливо, най-вече за оптимизиране на част от пространството. Просто казано, като не ти достига малко място. Като не ти достига много...по-добре сменяй жилището.

Коментар

Ето Ви и няколко примера:

Офис, заданието бе да се обособят три работни места, две маси за преговори(официална и за близки клиенти), кът за хранене и място за сплотяване на колектива(пийване с колеги след работа).
                            Решението: Скрита кухня зад изцяло подвижни чупещи се врати, подвижна част от масата, позиционираща се на произволно ниво удобно за хранене, за бар стол, както и за подпиране прав.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01178.jpg
Прегледи:1
Размер:74.6 КБ
ID:5465993Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01209.jpg
Размер:81.8 КБ
ID:5465994Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01188.jpg
Размер:77.5 КБ
ID:5465995Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01194.jpg
Размер:53.6 КБ
ID:5465996

Юношеска стая, момичето рисува, нужно му бе голяма маса при апликиране, същевременно пространство за статив и т.н.
                            Решението: Прибиращо се бюро.

Детска стая, децата са три, две момичета и момче. Стаята си беше разделена по условие с алуминиева дограма.
                            Решението: По малката част остана за момчето, по-голямата за момичетата. Сгъващо се легло и бюро.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123 042.jpg
Размер:60.3 КБ
ID:5465997Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123 008.jpg
Размер:82.1 КБ
ID:5465998Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123 038.jpg
Размер:113.8 КБ
ID:5465999Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123 026.jpg
Размер:93.4 КБ
ID:5466000Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123 027.jpg
Размер:83.3 КБ
ID:5466001Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123 018.jpg
Размер:51.2 КБ
ID:5466002Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123 020.jpg
Размер:74.1 КБ
ID:5466003

Коментар

Ей сега пак имаше филмче по израелската телевизия.
                              Точно съветско - китайския модел. Аналог на хрущовките. Значи, Блумберг бил обявил тихомълком конкурс, и набързо го одобрил, сега строят, май в Манхатън. Главната причина - високите наеми, и увеличаващия се брой самотно живеещи хора. Май че проектите още са изложени в музея за история на Ню Йорк.
                              Ама на мене не ми се ходи.

Коментар

Стефане, и да ти се ходеше в Ню Йорк, и да дойдеше, нищо нямаше да можеш да възприемеш. С това дето се е заклецало между ушите ти и Авгий не може да се справи, ако ще да му дадат да отклони Хъдзън за две седмици

За протокола

- Ако в София дойдеше една десета от Блумбърг, за две години щеше да я направи такава че и ти да няма за какво да мрънкаш.

- Складовете за покъщнина в Ню Йорк не са "бум", а институция която съществува от десетилетия и е част от бита на нюйоркчанина. Колкото са сега, толкова са били и преди 50 години. Ползват се не от нещастните бедни нюйоркчани които нямат място за покъщнината си в къщи та я държат на склад, а от хора за по месец-два докато се преместят от един апартамент в друг, от хора заминаващи на назначение в чужбина които дават апартамента си под наем за няколко години и трябва да го изпразнят, и подобни. Не искам да те разочаровам, но бедните нюйоркчани които живеят толкова натясно та си държат половината покъщнина на склад са пак въпрос на разминаване на вселените.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X