Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Първоначално публикуван от BRUKLLIN Преглед на мнение
    Колега D-MAX гледам, горелки като твоята се монтират отстрани на котела. Но при мен нямам място от двете страни, а е възможен монтаж като прелетна горелка отпред на долната врата. Та при тези горелки възможен ли е такъв монтаж. Котела ми е Виадрус У22 30 кв.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Някой май в Перник беше направил нещо подобно, но тая схема нещо ми се вижда трудна от експлоатационна гледна точка. Горелката с бункера се слага на релси и се вади за почистване, нещо от тоя сорт беше...
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

• Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Еееее Перник са винаги новатори...... Шега, някой да не се засегне
      А би ли дал габаритни размери на бункера да търся варианти

HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDI ,05 163hp
      VW PASSAT 1.9 TDI AFN ,98 110hp
      Няма да е все така!
      Нула две осмици 724 пет едно пет 1

Коментар

Аз съм човека от Перник.Искам да ти кажа че става ама си е малко трудно почистването . Преди три години Аз го направих на котел Де Дитрих /мерцедеса/ на котлите дрън ,дрън .Както казва колегата Д-МАКС трябва да се направи тип /вагонетка'/ на релси и максимално високо на горния ръп на вратата за да може да е максимално да е голям пепелника . Като му хванеш цаката за бързо ще се опвавяш ,НО само ТИ. Ако не го изчистиш всеки ден .пепелника се задръства .Бункера не става , трябва да се направи друг за да може като се отвори горната врата да може да се вижда какво става в горелката, НО без някаква преграда коята трябва да е подвижна излита всичко през фукса . Аз така бях близо 2 години ,Но бях доволен че не гледам часовника ,да се прибирам да чистя /мерцедеса/ да зареждам за да може като се приберът всички да е топло.Да ти кажа /МЪКА / От как си взех тази горелка като видя пред мен полски номер на мпс си казвам /вие братя поляци ме извадихте от мъките/И си взех един бош .по качесвен контролер с повече екстри качих го на кутия за много по лесно почистване и съм доволен. Това е от мен .Дано съм бил малко полезен с тази имформация ,И ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ .

Коментар

Бункера върви с горелката тъй като различните модификации вървят с различни размери гърловини. Моята е от 2013г. и следващите пристигнали се различаваха от нея.
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Моята е от2014 и е 25кв.Този бункер го ползвам и сега в момента.Мисля че гърлото е спорет кв на горелката за 35кв и по -голяма е нормално да е по- голямо.Готов съм да направя бартер ако иска някои да слага горелката от пред като мен преди. Ама пак казвам че е много време и прах, гаси се горелката ,много бавно се вади за по -малко прах ,чистиш после пак я блъскаш. Аз един път закъснях и пепелника се беше напълнил ,горелката загаснала но фидера пак си блъска и котела почти пълен до горе с въглища ,не питаи как го чистих обгазих цялата къща.Така че от страни е много по добре ,може ако се наложи да изхвърли пепелника и друг до като с /вагонетката/ едва ли ще се оправи .Аз го направих защото на Де Дитриха не може да се среже дъното а дадох един куп пари за него,но после го смених с другия и ми хем по леко и много по икономично.

Коментар

Първоначално публикуван от radar 66 Преглед на мнение
              ....
              Аз го направих защото на Де Дитриха не може да се среже дъното а дадох един куп пари за него,но после го смених с другия и ми хем по леко и много по икономично.
              А с какво смени Де Дитриха?
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

С Бош солид 27кв. Взех го много изгодно от Олх на 2 сезона беше .Сложих му 3 турболатора и съм много доволен спрямо Де Дитриха харчи много по малко ,изгорелите газове ги държи около 130. 150 .до като другия не можеше да работи с ирид пит заштото спираше при 220гр .Наложи се да ги вдигаме на 300гр .и всичко бе в комина ,следователно голем разход и много повече работа от моя страна,Но това с стария контролер нямаше как да го знам беше от наи ефтините марка Електронс,До като с Ирида си е друго много е по добър .сега работи на външен датчик котела и не се занимавам с тем. и други настроики,

Коментар

• Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Значи отпада варианта с предна горелка. Остава варианта да завъртя котела.
                  Разбирам, че размерите са според мощноста. Та какви са габаритите на горелката с бункера и на какво разстояние от котела стои в монтирано състояние. Котела ми е Виадрус У 22 30 кв.?

Последно редактирано от BRUKLLIN; 01-02-17, 14:50.
                  HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDI ,05 163hp
                  VW PASSAT 1.9 TDI AFN ,98 110hp
                  Няма да е все така!
                  Нула две осмици 724 пет едно пет 1

Коментар

Благодаря! Жив и здрав!

Коментар

Здравей, колега Радослав. Може ли да споделиш от къде може да бъде купен такъв контролер с тази функция fuzzy logic и каква е цената на контролера заедно с Ламбда сондата. Благодаря ти!

Коментар

Поздрави на всички. Следя темата с интерес. Имам много въпроси, ако някои от тях са глупави моля да ме извините предварително. Отоплявам се с обикновен котел на въглища, имам намерение да го сменя с подходящ за горелка екоенергия. Двоумя се между произвежданите в дряново с хоризонтални топлообменници, и тези с хоризонтални димогарни тръби.

Коментар

Ако имаш възможност подбери котел с вертикални димогарни тръби ,много по малко се задръства и по лесно се чисти от евентуалните сажди и пепел.
                          Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                          Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Първоначално публикуван от Viktor11 Преглед на мнение
                            Поздрави на всички. Следя темата с интерес. Имам много въпроси, ако някои от тях са глупави моля да ме извините предварително. Отоплявам се с обикновен котел на въглища, имам намерение да го сменя с подходящ за горелка екоенергия. Двоумя се между произвежданите в дряново с хоризонтални топлообменници, и тези с хоризонтални димогарни тръби.
                            Ако имаш възможност подбери котел с вертикални димогарни тръби ,много по малко се задръства и по лесно се чисти от евентуалните сажди и пепел.
                            Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                            Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнение
                              Точно, потвърждавам.
                              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от Farfarov Преглед на мнение
                                Здравей, колега Радослав. Може ли да споделиш от къде може да бъде купен такъв контролер с тази функция fuzzy logic и каква е цената на контролера заедно с Ламбда сондата. Благодаря ти!
                                Средно претеглена цена от Полша, заедно с 8 датчика, с тъч скрийн екран, около 150 евра без ддс. Без командване през интернет. Без ламбда сондата, за нея не знам нищо. Поляците ми казаха, че не е подходяща за въглища.
                                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X