Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за шпакловане и латекс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за шпакловане и латекс

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
    Какво означава ,,флекс"?
    теракол флекс
    Еластично лепило за плочки Съдържа специални еластични добавки, което го прави особено подходящо за работа в новопостроени сгради, които в продължение на няколко години се слягат. Препоръчва се при лепене на големи плочи (40х40, 60х60), гранитогрес, естествен камък.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Т.е. 27 лв. m2, без плочките?
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Какво означава ,,флекс"?
        Д-р Емо,флекс е лепило с определени еластични качества.Ползва се задължително при критични основи, външна употреба и/или много сериозни въздействия/примерно планирал съм такова за автомобилен шоуруум/.
        Тук следва да се има предвид, че също има ментета.За вътрешна употреба и здрави основи не е необходимо.
        Иначе нормалната цена за керамични плочки със стандартни размери и добро лепило е 22-25 лв/м2.
        Редно е/както за латекса и финната/ да се прецизират обаче и доста други въпроси около облицовката или настилката,освен цената на м2.

Иначе за латекса и финната шпахловка,действително както вече спомена един колега, цените които визираш са много надути.Казвам го като специалист, направил и видял конкурентни огромен брой строителни калкулации за какво ли не .
        Вероятно се сещате за един разшумял се по медийте ремонт на Съдебната палата.Та там ,една от очеизвадните съпоставки беше сумата от грунд и латекс около 10 лв./м2 без ДДС,при пазарна такава цена 5,5 лв/м2.Нормалните цени тогава и сега са съпоставими.

Коментар

Не искам да ви нарушавам дискусията, за това ако може ще вметна нещо набръже - силно препоръчвам преди шпаковката да се грундира с някакъв дълбокопроникващ грунд. Не видях колегите да го споменават и мисля, че е повече от задължително. Дори и под латекса може да се мине за по-голяма хомогенност на повърхността, но това са мои лигавщини - просто искам да ми е перфектно като качество.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
            Иначе за латекса и финната шпахловка,действително както вече спомена един колега, цените които визираш са много надути.Казвам го като специалист, направил и видял конкурентни огромен брой строителни калкулации за какво ли не.
            Вероятно се сещате за един разшумял се по медийте ремонт на Съдебната палата.Та там ,една от очеизвадните съпоставки беше сумата от грунд и латекс около 10 лв./м2 без ДДС,при пазарна такава цена 5,5 лв/м2.Нормалните цени тогава и сега са съпоставими.
            Хм, хм... не знам какво да кажа, виждам единомислие сред вашите мнения.
            LZ1EMS

Коментар

сега като си погледнах офертата - шпакловка с колор кит - 6.80лв м2
              латекс 3лв (само труда де, без латекс)

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                Сурова реалност, да.
                LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                  При добър пазарлък, цялото може да мине за 7лв кв.м !

Коментар

Сега като прочетох пак мненията от първата страница излиза, че е можело да платя на 50% така ли
                    само че не се сещам как така се дава цена примерно 5лв за боядисване в която влиза и латекса при положение, че има латекс от 3лв за кило и такъв от 20лв за кило?
                    Аз си знам, че през фирма излиза малко по скъпо от колкото ако си намираш майсторите един по един на частно, но пък предимството на фирмата е голямо. Синхронизират си работата на майсторите, носят си материалите, не се измъкват и оправдават с "ама тва другия майстор го е осрал.." щото всички са от една фирма
                    Абе с две думи нервната ми система не струва 50ст на квадрат, та да ги икономисам и после да си скъсам нервите с едните и другите и постоянното прехвърляне на топката...

Коментар

Става дума за труд,не за материали!!!! А както казва един герой на Алеко. -......".Имал..дал....".,-ако ги немаше щеше да търсиш по дискаунт вариант!!!

Коментар

Изказах мнение и някой ме резна от към репутация, както и да е
                        Ако ги нямах сигурно нямаше да ги дам, или щях да намеря начин да ги имам за да ги дам за качествено свършена работа.
                        Твърдо съм против обезценяването на човешкия труд. Лошото е, че повечето "майстори" хем искат пари, хем претупват нещата. Ако не вярваш - ела да видиш един "професионален ел техник" какви ги е сътворил, та след него се чудих как да му оправям бъкиите.
                        А иначе в цял свят за добре свършена работа се плаща както трябва.
                        Поздрави и успех на всички ремонтиращи
                        пс. Преди да почна ремонта едно приятелче ме бъзикаше, че най лошата клетва била "дано ти дойдат майстори в къщата"
                        не се обиждайте, без лоши чувства към никого.

Коментар

Хм, хм... не знам какво да кажа, виждам единомислие сред вашите мнения.
                          По-определящото в случая е не че са наши,а че това е мнението на Възложителите на пазара,формирано от реално конкурентни предложения .Погледнато от друга страна, добрите работници при тези цени изкарват дневен доход 40-60 лв.,което е удовлетворително за ситуацията в момента при постоянна заетост.Тези на свободна практика съм ги признал за много опитни психолози-гледа работата,гледа и собственика и цената се повдига мигом по причини,нямащи общо с калкулацията, а по скоро с външният вид на плащача.

Коментар

Това, с цените на метър, е малко лабава работа. Винаги излизат и доста непредвидени разходи.
                            В момента довършвам едната баня, а ме чака още една.
                            Та на който му е интересно - да заповяда. Споделям всЕкакви опити. И за бакърени водопроводи и за голЕми плочки и за фуги и вентилации....

Коментар

Демонтажът е отделно. Имам оферта за 29 лв. m2...

10-15 лева труд,цокли фризове на мл. около 5-7 лева.Относно лепилото мин цена за отн качественно 12 лева.Разходна норма-зависи от основата но мин 3 кв.м...........е ако е криво повече.Монтажа на лайсните е в цената на плочките.Грунд ако се налага струва около 1лв/кв.м.Фуга маса-зависи от производителя но рядко надхвърля 1лв. за кв.м/то дори и това е висока себестойност/.Вероятно мърлячите ще искат да им купите дистанционери за фугите. След демонтаж обикновенно има нужда от мазилка,гипскартон или друг вид обр. на основа.Гипскартона е крайнонежелателно да е тип монтаж суха мазилка-трябва да е на конструкция.Мазилката-тя си е цапотия.Цена за мазилка около 8 лева,за гипскартон около 18 лева.Не е зле да се мисли за малко хидроизолазия.Мазаните се държат добре.

та на въпроса-12 лева труд+4лв. лепило +2лв консумативи=18 лева...............ако е "бригадир" + печалба =29 лева.Ако купите плочко 3 качество с разминаване на размерите може да се наложи да заплатите и сортиране...............

принципно услуга монтаж с доставка на консумативи на фаянс в зав от количествата не би трябвало да надхвърли 23-25 лева за малки количества и 20-21 лева за по големи количества.
                              За съжаление принципа на ценообразуване "ден година храни" в бранша така и не е отминал,затова и има все още изпълнения от рода"развали си сам".

Фаянса трябва да е монтиран с плътен слой лепило зад него с дебелина не повече от 10-15 мм.Иначе след време може да се отлепи.Това последното на теория,на практика .............
                              успех
                              Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                Не искам да ви нарушавам дискусията, за това ако може ще вметна нещо набръже - силно препоръчвам преди шпаковката да се грундира с някакъв дълбокопроникващ грунд. Не видях колегите да го споменават и мисля, че е повече от задължително. Дори и под латекса може да се мине за по-голяма хомогенност на повърхността, но това са мои лигавщини - просто искам да ми е перфектно като качество.
                                Грундът не е споменат, но полагането му не се ли приема за нещо задължително вече. Какви лигавщини са това не знам, ама е задължителен и според мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X