Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за шпакловане и латекс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за шпакловане и латекс

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
    Към момента сега финната шпакловка с колоркит/тази след гипс или друга шпакловка/ има цена 4.5-без данъка.Латекс с приемливо качество в ненаситен цвят е 5 лв без данъка -това всичко със фирмена печалба.Не считам за нужно да ви поствам разходни норми и да се аргументирам.Финна шпакловка с готови смеси /т.нар по народно му шиитрок зелен за почти екстра качество на основата след колоркит струва 3.6 без данъка/
    Бих бил особенно щастлив да ми минават оферти с цени посочени от вас,но за съжаление дори и през далечните 2006-2008 не съм бил толкова безочлив.С цена 9.5 без данъка за шпакловка съм съгласен и е горе долу в тези параметри но това е след мазилка.Ако искате при посочените условия мога да ви спестя 10.5лева.
    Цена 11 лева за латекс не е приятелска.Дори и да ползвате ливаис или дилукс латекси трудно ще минете себестойност на боята 2.5 с вкл. грунд.

Но все пак за щастие или не от февруари 1991 г. с постановление на министерски съвет цените на СМР се определят на пазарен принцип............
    Благодаря Ви за коментара.

Разбирате, че не съм професионалист, в тази насока.

За протокола става въпрос за нормална стена, която и в момента е покрита с латекс.

p.s. ако е удобно да попитам нещо извън темата: каква е ,,нормалната" цена за поставяне на фаянс на m2 - труд и материал, без самите плочки?
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Принципа направи си сам все пак ни е насаждан от години.Дори преди революцията имаше цели улички "направи си сам"
      Лично не го подкрепям,но аз съм от другата страна.Само да вметна......на немалко пъти ми се е случвало да дам някаква оферта и после да решат сами да се оправят.Това е похвално, свидетел съм на доста сполучливи изпълнения.За съжаление са рядкост.Едно е да намацаш няколко четки боя по стената или да се цапаш с гипс след работа,съвсем друго е да си направиш сам основен ремонт.Спирам да ви спамя точно тази тема.Все пак личния опит и съветите от патили са особенно ценни.Само след няколко дни ще си позволя да прочета всички вещи напътствия и ценни съвети с неприкрит интерес.
      успех.
      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
        Е тая логика важи за абсолютно всичко. Ти всичко сам ли си правиш - ядене, пиене, бензин, дрехи ... И всички дет бачкат легално са изедници?
        Не всички са изедници,но повечето ако им паднеш,са точно такива!!Затова трябва за да има пазарна икономика,трябва да се отсеят разходите, а като фирмите се усетят,че малко се надценяват,може и да влезнат в час!!!По принцип съм сигурен че това което мога да си го направя сам,ще го изпълня по-добре от всякаква фирма,а какви кинти спестявам......,добри,даже остават за още един ремонт!!!

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение

За протокола става въпрос за нормална стена, която и в момента е покрита с латекс.

p.s. ако е удобно да попитам нещо извън темата: каква е ,,нормалната" цена за поставяне на фаянс на m2 - труд и материал, без самите плочки?
          Веднага ще почнат да те къпят че латекса не е достатъчно адхезивен за лепилото за плочки и трябва да се махне(което не е много невярно) и с ''допълнителните операции''.като за Шопия може да стигне и 20лв/кв.м........,колега.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Тая тема малко много офтопик събра, та и аз в този ред. Има една много хубава приказка "кой за каквото учил" не може всички да разбираме от всичко.
            Занаятчиите трябва да се уважават (според мен шпакловането и боядисването са си занаяти които не се учат в училище, а както казва баба "трябва да ти иде отръки")
            То вярно, че докато шпакловаш няколко стени и все ще се научиш криво ляво, но за това време можеш да изкараш повече пари с това което наистина ти е работа и знаеш как се прави. Трябва да си цениме времето. Един непрофесионалист ще загуби 3 дена за 2 стени, един професионалист за 2 дни ще изкара 2 стаи
            Дано разбрахте какво имам предвид.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

-какъв фаянс
              -каква основа
              -има ли демонтаж
              -има ли фриз
              -каква е обработката по външен ръб/лайсна или пасване на 45 градуса/
              .........и т.н.
              тези и малко още малко допълнителни фактори определят цената.
              А както и лепилото...............Ако предпочетете лепило "ЛЕПАЧ" под мишница на ромски майстор от село идващ с влака всеки ден и ефтинка фуга маса може да се съберете в 12-13 лева.
              Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Какво е Шопия?

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                  Тая тема малко много офтопик събра, та и аз в този ред. Има една много хубава приказка "кой за каквото учил" не може всички да разбираме от всичко.
                  Занаятчиите трябва да се уважават (според мен шпакловането и боядисването са си занаяти които не се учат в училище, а както казва баба "трябва да ти иде отръки")
                  То вярно, че докато шпакловаш няколко стени и все ще се научиш криво ляво, но за това време можеш да изкараш повече пари с това което наистина ти е работа и знаеш как се прави. Трябва да си цениме времето. Един непрофесионалист ще загуби 3 дена за 2 стени, един професионалист за 2 дни ще изкара 2 стаи
                  Дано разбрахте какво имам предвид.
                  Така де, за нощна консултация вземам 2.40 лв, да ме вдигнат с линейка от леглото. А за да я дам не съм учил 2-3 дни...
                  LZ1EMS

Коментар

Докторе всичко над 10-15 лв за кв. м. е обир,става въпрос за труд, вече цената на плочките си е друга бира,като са по скъпи и цената на монтажа леко се вдига,ако има гаранция разбира се,теракола влияе минимално в/у цената щото струва около 5лв торбето!!!

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                      -какъв фаянс
                      -каква основа
                      -има ли демонтаж
                      -има ли фриз
                      -каква е обработката по външен ръб/лайсна или пасване на 45 градуса/
                      .........и т.н.
                      тези и малко още малко допълнителни фактори определят цената.
                      А както и лепилото...............Ако предпочетете лепило "ЛЕПАЧ" под мишница на ромски майстор от село идващ с влака всеки ден и ефтинка фуга маса може да се съберете в 12-13 лева.
                      Демонтажът е отделно. Имам оферта за 29 лв. m2...
                      LZ1EMS

Коментар

Така де, за нощна консултация вземам 2.40 лв, да ме вдигнат с линейка от леглото. А за да я дам не съм учил 2-3 дни...
                        В сбъркана държава живеем докторе. Но това е една друга тема. На всички е известно, че за секретарка на заплата 600лв се иска минимум 1 висше и поне 2 езика, но пък за министър на заплата 2-3000 става и със средно...
                        Нека се върнем на ремонтите - и аз тази гони правих ремонт, наехме фирма, само цените малко не ги помня, но мога да ги проверя. Влязоха хората питаха но "къде какво искате" и това е. Карат си материали, работят си, чистят си, определено съм доволен от резултата. Единствено с ел. техника направих икономия щото уж ми препоръчаха доверен човек дето обяви оферта на 50% от другите и сега се проклинам за това - няма такова осиране просто, но нека не навлизам в подробности.

Коментар

Демонтажът е отделно. Имам оферта за 29 лв. m2...
                          Това може,ама ако и плочките са от тях!!!

Коментар

на мен ми ги правиха на 27лв. м2 с материал "флекс" и определено съм доволен от работата (Док, ако искаш и си близо до овча купел - звънни па мини да видиш какво са свършили тея хора при мен.)

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
                              Това може,ама ако и плочките са от тях!!!
                              Не, полочките се купуват отделно.
                              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                                на мен ми ги правиха на 27лв. м2 с материал "флекс" и определено съм доволен от работата (Док, ако искаш и си близо до овча купел - звънни па мини да видиш какво са свършили тея хора при мен.)
                                Какво означава ,,флекс"?
                                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X