Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

Колегата беше писал, че дъските са плътно наредени една до друга. Ако имаше растояние между всеки две дъски нямаше да е възможно - ватата ще се къса там където липсва твърда повърхност от долу. Също така е написано, че дъските образуват една сравнително равна повърхност - т.е. нищо не стърчи нагоре/надолу. А според мен това означава, че вата може да се положи без риск да се скъса.
    Течната гума залепва без проблем за почти всякакви повърхности - включително дърво. Съответно няма да има проблем да се грундира покрив от дъски с този материал.
    От там насетне обяснението е 1:1 като за покрив покрит с ламарина - какъвто аз съм правил и съм доволен от резултата:
    Върху грундираното се полага вата и се промазва обилно с течна гума. Ватата става водонепропусклива и залепва за грундираната повърхност.

Сега остава ти да напишеш, защо според теб това не е възможноНатиснете снимката за да я уголемите

Име:drinks.gif
Прегледи:37
Размер:15.1 КБ
ID:5383262
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Спокойно старо - още се имаме за нормални! Не става със стари турски по ред причини. Тря да гледаме напред все пак. Гледах старата къща на пра дядо ми - родата май не може да я раздели и е зарязана. Керемидите са там, още стоят - свидетели. Пък и от къде ще намериш здрави Х - броя... Няма да го мажа с какви да е течни гадости - много трудно за ремонт ми се вижда, протече ли ще падне чудене от къде и как подлизва, примерно. Иначе е интересно като технология. Не се притеснявайте да пишете - утре някой друг ше тръгне да прави покрив - ще влезе в употреба.
      За сега още събираме мнения и акъл...

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
        ....
        Металните не тропат ли повече? Навсякаде пише, че са с ниско ниво на шум.
        Или да намеря някой с метални, да взема бутилка и да чакам на тавана - да завали за проверка.
        Идвай и бутилката е от мен.
        MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
        (А1+)
        О877ООО98О

Коментар

И аз съм пред такава покривна дилема. Най-много ми се ще да сложа люспи битумни и само да ги накова... Мисля с плоскости ПДЧ. М/у плоскостите и битума обаче се чудя да слагам ли мушама или е по-добре битума да го напече слънцето и да се лепне за ПДЧто. Тя мушамата пак залепва като я напече, но има едно фолио, което лесно ще се отдели ако залепналите отгоре за него люспи нещо ги надуе много силен вятър.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            Колегата беше писал, че дъските са плътно наредени една до друга. Ако имаше растояние между всеки две дъски нямаше да е възможно - ватата ще се къса там където липсва твърда повърхност от долу. Също така е написано, че дъските образуват една сравнително равна повърхност - т.е. нищо не стърчи нагоре/надолу. А според мен това означава, че вата може да се положи без риск да се скъса.
            Течната гума залепва без проблем за почти всякакви повърхности - включително дърво. Съответно няма да има проблем да се грундира покрив от дъски с този материал.
            От там насетне обяснението е 1:1 като за покрив покрит с ламарина - какъвто аз съм правил и съм доволен от резултата:
            Върху грундираното се полага вата и се промазва обилно с течна гума. Ватата става водонепропусклива и залепва за грундираната повърхност.

Сега остава ти да напишеш, защо според теб това не е възможно[ATTACH=CONFIG]462258[/ATTACH]
            Оценявам аргументирани дискусии.Не знам дали ще е от полза за колегата, но така и така сме я подхванали.
            Значи, той вата си има и не пише че има нужда от допълнителна топлинна защита.Говорим за изпълнение на система върху горната дъсчена обшивка.Съгласно инструкциите за основата,а и от чисто практически наблюдения, тя трябва да е непрекъсната.Това с дъските колкото и да са плътни не става, освен да е някакъв дебел сачак от качествен материал с нут и перо-никой не слага такова нещо за обшивка.Тоест,фуги има и те са работещи.
            Преди време,тази технология беше масово използвана за обществени сгради-детски градини,училища и прочие.Наясно съм кой я наложи , как я открадна от първата фирма и как я "побългари".Факт е , че директорки и директори изреваха. Не ми се струва редно да коментирам защо и как,няма и да публикувам снимките с които разполагаме,но от няколко години тези покриви се ремонтират със съвсем други материали и технологии.
            Специално за теб-след като си си сложил това нещо отдавна при теб,ти препоръчвам да го прегледаш и да нанесеш поне финалния защитен слой срещу UV.

Коментар

Аз едно време мойте битумни керемиди си ги зех направо от завода-склад на изола близо до околовръстното. Казаха ми, че зелените немало търсене и ми направиха много приятна цена. Забравих да кажа , че по една част на покрива покрити с такива толкова е ходено,че ако беше гора пътека щеше да е станало (използвахме тая част да си лежим и пием бира а и кучето ми (да почива в мир) което беше около 50 кила му беше любимо място за наблюдателница. После докато правих изолацията и прозорци и т.н. доста майстори се поразходиха и изпускаха какво ли не по тях (една от причините да викна покривен майстор да ги огледа ) и няма никакъв проблем. Незнам аз съм доста доволен. Годините май стават 8 вече (ако не греша +- 1). Големи снегове и дъждове видеха тия керемиди и си "работят".
              Не давам "компетентено" мнение. Не разбирам нищо от строителство. Само споделям как е при мен . Успех и каквото и да вземеш да ти е на късмет.
              Съжалявам нямам нормална снимка на къщата под ръка,но се надявам от тая да придобиеш някаква представа за обезцветяването на керемидите за 8 години. Бяха доста по-наситено зелени, сега бият на незнам какво точно .
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:къща.jpg
Прегледи:1
Размер:167.1 КБ
ID:5383377
              висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                И аз съм пред такава покривна дилема. Най-много ми се ще да сложа люспи битумни и само да ги накова... Мисля с плоскости ПДЧ. М/у плоскостите и битума обаче се чудя да слагам ли мушама или е по-добре битума да го напече слънцето и да се лепне за ПДЧто. Тя мушамата пак залепва като я напече, но има едно фолио, което лесно ще се отдели ако залепналите отгоре за него люспи нещо ги надуе много силен вятър.
                Замени съкращението ПДЧ с ОСБ. Битума не лепне от слънцето за дървесната плоча. Можеш да грундираш ОСБ-то с битумен грунд с баданарка, след това 2 ръце "на кръст" течна гума, докато е поразтопено полагаш за армировка нетъкан текстил, след което още една-две ръце течна гума и отгоре метални керемиди на скара. Става дълговечно и не много скъпо. Правил съм такава система и си работи добре. Даже под керемидите го минах с алуминиева анти-UV боя за всеки случай.
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Понеже некои твърдят, че в спора се ражда истината, си организирах и семеен - вътрешнозаводски такъв страшна работа. 2 на 2 битум vs керемида /цимент, метал/. Все хора далеч от строителството колкото автомонтьор от археология.
                  Като гледам тук мненията на професионалистите се припокриват.
                  Следващата седмица ще имаме крайно решение, бюджет някакъв и по нататък изпълнение. Дано е полезно на повече хора.
                  Но темата е отворена! И мисля, че няма да приключи само с моя покрив.

Коментар

Метал на покрива няма да си сложа, аз съм от тия дето не го приемат това и за барака даже. Инак да, здраво и ефтино е... И мнооого грозно...

Коментар

Следя темата и спора. Интересни мнения. Ето и моето:
                      Има битумни керемиди, който в горния край се КОВАТ с пирони . Пироните са с уголемена глава .
                      После се залепват газо-пламъчно. Върху този покрив това е решението. Според мен.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от bgbul; 13-06-12, 13:16.

Коментар

Има и такива, които само се ковът. Аз искам такива. Въпроса е преди да ги наковЪ дали трябва да сложа нещо под тях или не. А явно наричам ОСБ-то ПДЧ /както и маса продавачи и консултанти уви, от там и аз съм в грешка /.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          ...После се залепват газо-пламъчно....
                          И да не ги лепиш нарочно, след първото лято се самозалепват от жегата. Поне българските де.

Където аз съм слагал, отдолу бяха голи дъски. На следващото лято нямаха отлепване.

...въпреки това, съвсем субективно, не ги харесвам, макар да не съм чул да е имало проблеми с конкретния покрив. Покрива беше овален между другото, и друг вариант за керемиди практически нямаше, освен плоски метални "люспи", дето пак се коват, ама излизат скъпо, ако са от нещо различно от поцинкована ламарина.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бг бул, за това говорим. Само че са със самозалепваща лента - без горелки и се слагат отдушници. Явно само някои слагат подложка под керемидите /Битумни/.
                            В този случай, като има комини, чупки и кривки като при мен ще трябва и горелка.
                            Най - много накрая да да го изпляскам като Тони33 с ония на руло с посипката..... Там пък явно е най важно майстора да е правилния. Това не искам да си го правя сам.

Коментар

Въпроса с нуждата от подложка май остава висящ засега.По инструкции функцията му е да изравнява основата и "допълнително предпазва от течове".Така написано ми звучи като невъзможното понятие " малко бременна" и предполагам на много от вас.Всъщност функцията му е да подобри основата, при някаква механична повреда да осигури втора защита,особено важна е при рисковите места-чупки,комини,капандури и от сорта,където тя по-добре обира участъка,осигурява бързото междинно покриване на участъка и не на последно място работи съвместно с финишния слой/ от битумни керемиди или рулон/ при температурните движения.Последното е много важно с оглед дълготрайната качествена работа.
                              Имайте предвид, че хидроизолация само от един пласт/независимо какъв/, се счита за аварийна дейност, с гаранционен срок до 1 година.
                              Едно от изричните указания на водещите европейски производители е системата от два пласта за нашите климатични условия.Ако темата завие към рулоните,има още неща , които е добре да се знаят.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                                А явно наричам ОСБ-то ПДЧ /както и маса продавачи и консултанти уви, от там и аз съм в грешка /.
                                То проблема не е , че ти се бъркаш, проблема е, че те се бъркат. Но все пак внимавай - да не ти набумкат голо ПДЧ и да ти кажат "и това става - и в едното и другото има смола за слепване" или "ми то е същото като ОСБ-то". И двата варианта са ми ги казвали, а да не ти казвам сцените, които съм правил след такива изказвания, че сетне се чудят какво точно продават.
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X