Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

Благодаря ти!
    Толкова е стръмно само това което се вижда - тия дни ще премеря всичките наклони. Ламарините са поцинковани, ще снимам като го разхвърляме. Дали става за импрегнат отработено моторно масло?
    Ама колко въпроси излизат....

Коментар

Не ги обикаляме просто така, те сами си казват какво още искат.Специално за покривите ,ако има някакъв пропуск, той си проличава при първия сериозен дъжд.Ако няма такъв, си го организираме с маркуча,под различни ъгли.Идеята е да не се чака на есен-пролет да се покажат и оправят пропуски.Първия покрив с "Брамак" е вече на 9 години.После излязоха и сродни производители, но концепцията е еднаква и добра.
      P.s. Нямаш идея колко си прав за колите и строителите.След 4 години с джипка,вече и с две, обаче ставаме все -по знаещи,ама по трудния начин.

Коментар

Моите 5 стинки...
        Битумни не препоръчвам въобще да се полагат. Ако е изрично условие, то отговорът е Тегола. Дотука с битумните.
        Относно пясъчно-полимерните бях описал мой горчив опит в някоя от темите и няма да се повтарям - станаха на люспи и се саморазрушиха за една зима.
        Остават от популярните - 2 варианта:
        - българска стралджанска керемида - скоро не съм слагал, но никога не ме е подвела
        - метални керемиди в 2 варианта - ако ще са вносни - Линдаб, Швеция, ако ще са български - Тето.
        Има и не толкова популярни варианти, но няма да се спирам сега на тях.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Керемиди Бг произход на старо, със здрава и точно наредена скара от нарязани по поръчка дъски поне 50 мм широки и дебело според материала, около 25 -28 мм. Под скарата дъски по посока на склона за вентилация. Това охлажда през лятото.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            Керемиди Бг произход на старо, със здрава и точно наредена скара от нарязани по поръчка дъски поне 50 мм широки и дебело според материала, около 25 -28 мм. Под скарата дъски по посока на склона за вентилация. Това охлажда през лятото.
            Не се подлъгвай по бабини деветини.Керемидите на старо са здрави и проверени във времето,обаче....Произвеждани са в много модификации ,с известни разминавания на ребрата и зъбчетата отдолу.Като тръгнеш да ги редиш, става много тегава работа да получиш що-годе защитена повърхност.Попадали сме на 5-6 вида за един скат /това при ремонти/. А предимството на вентилируемия покрив е в съвсем различна от охлаждането посока.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
              Не бих ползвал"проверени и вечни" стари керемиди.Да не забравяме,че са на Х години следователно стареенето си е казало думата.Има незнайно колко цикъла студено-топло,крехки са и т.н.Преди да започнете покрива се запознайте със коя да е покривна система/вземете брошура примерно на Тондах/ вижте детайлите.Лично бих ползвал към момента метални керемиди.Битумни- не е най добрият вариант единственното им предимство е ,че са по леки.Това че се залепяли сами.............не им вярвайте.Полимер-бетонни керемиди.....колегата по горе ви е писал две думи за тях........абсолутно съм съгласен.За скатен покрив или грозен вариант-рулонна битунмна изолация два пласта положена грамотно/ако трябва да олекотим конструкцията/или Керамични керемиди/но не гленджосани гръцки че сменях цял покрив по гаранция-олюпи се/Така,че ви остават евтин български вариант илипо скъп вносен/тондах,брамак и т.н./Малко по късно ще се пробвам да ви кача характерни детайли за керемиден покрив

Съвета ми е-не се доверавайте на "майстори" това са строителни работници винаги ще предложат най лесено за тях решение..........но почти никога най правилно
              успех
              Последно редактирано от alex052; 12-06-12, 20:26.
              Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Благодаря колега!
                Не спирам да чета, каквото намеря. Тия дни ще си направя и едно турне да видя кое какво е. Знам и за доверието и майсторите ...
                За сега везните май се накланят към металните.
                Килограмите не ме притесняват с оглед на това, че сегашните са доста тежки.
                Какво се слага на дъските под керемидата - примерно метална? Ако се слага нещо, видях, че покрай керемидите продават разни рула "Найлони".
                Последно редактирано от Ц. Кръстев; 12-06-12, 20:48. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                  Благодаря колега!
                  Не спирам да чета, каквото намеря. Тия дни ще си направя и едно турне да видя кое какво е. Знам и за доверието и майсторите ...
                  За сега везните май се накланят към металните.
                  Килограмите не ме притесняват с оглед на това, че сегашните са доста тежки.
                  Какво се слага на дъските под керемидата - примерно метална? Ако се слага нещо, видях, че покрай керемидите продават разни рула "Найлони".
                  Добре се ориентираш.Металната не е по-тежка от битумната керемида.
                  Под металната се кове само кондензационно фолио направо на дъските и след това керемидата.
                  Всичко това е под 5кг\1кв.м.
                  MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                  (А1+)
                  О877ООО98О

Коментар

Чакай, че се зачетох по вносните брамаци, тондах и така нататък разни от цимент. Трябва да отида да ги "пипна" не мога така. Нищо, че с пипане и поглед нищо няма да разбера.
                    Металните не тропат ли повече? Навсякаде пише, че са с ниско ниво на шум.
                    Или да намеря някой с метални, да взема бутилка и да чакам на тавана - да завали за проверка.

Коментар

Преди да се изберат метални керемиди,е препоръчително да се огледат такива изпълнени.Металния оттенък не се харесва на много хора.Другото е да се постои под такъв покрив при проливен дъжд/заради шума/.Това донякъде са субективни преценки, но са фактори към общото решение.
                      P.s. Писали сме заедно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                        Те това.
                        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Разбрах. Мъглата се разсеива. Почва даже да ми се оформя картинката на това което трябва да се случи. Но утре след голямото четене.

Коментар

Боже боже ощуре народът

Аз ми се ще да питам що турските керемиди изкарват столетия а сегашните......й тате
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                              Предложенията не трябва ли да имат общо с конкретната основа на колегата?Познавам технологията за която писа,но върху дъски не може да се изпълни.
                              Ами според мен може да се изпълни върху дъски, затова го предложих.
                              Нека не задълбаваме в ненужни спорове. И без това колегата вече се е ориентирал към друго решение.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                                Ами според мен може да се изпълни върху дъски, затова го предложих.
                                Нека не задълбаваме в ненужни спорове. И без това колегата вече се е ориентирал към друго решение.
                                Ок,няма да спорим.Само кажи как може да стане това върху дъските.С такъв евтин,изпълним и дълговечен вариант, сигурно колегата ще се замисли пак, а ние ще научим нещо ново.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X