Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правил ли е някой?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Правил ли е някой?!?

Нямам възражения темата да продължи като споделяне на "неправилни" технологии наложени от обстоятелствата.
    Конкретно в случая ме интересуваше единствено въпроса около сцеплението на корковата стенна облицовка със шпакловката и преки наблюдения на някой ако го е правил.
    Обичайните методи са ясни.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
      ......темата да продължи като споделяне на "неправилни" технологии наложени от обстоятелствата........
      ...................
      Добре тогава. Предлагам грундиране на основата с безир и цимент /или полимерни строителни лепила/. То не е точно грунд, защото не попива в непорьозни повърхности, а филмът директно се залепва върху основата. После гипсова шпакловка, шлайфане, боя. Изпитано от горчив опит, завършил с изхвърляне на стълбата на майстора от 5-тия етаж.
      Безир и винервайс /или друг пълнител/ - руска шпакловка или течен маджун. Ще свърже директно, но как ще се обработи после - незнам.
      Паркетчиите ползват кит за фугите, направен от стърготини и лак, но каза, че корковите плочи са боядисани, а не лакирани.
      Все си мисля, че трябва да е някаква полимерна паста с втвърдител.
      Стукопласт, ако още го има.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Колеги не се заблуждавайте. Аз съм пробвал и имам опит не стааава. И го надирах и грундирах с контактен грунд и т. н. Минаха около 2месеца и "подкожусва" т.с. отлепя се. Задържаше го само мрежата за да не падне. С поздрав.

Коментар

Клиента спомена, че е склонен и на вариант тапети върху тези плоскости...в краен случай. Обаче съм скептична и за този вариант. Стенните плоскости са фабрично боядисани...неизвестно с какво. В такъв случай, има ли подходящо лепило за тапети, което да ги задържи, без да избият петна?

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
            Абе такива неща се бистрят на място, след като се изясни желанието и възможностите на собственика за нивото на качество.
            Категорично.
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Здравей cveta68! Предлагам ти да залепиш със универсален силикон , тънък 5мм. стереопор който е на руло. От едната страна е стереопора а от другата картон. Силикона го нанасяш на вълни и залепяш. Аз използвам на ...... а да не ста не реклама силикон. Но все ки универсален ща стане. След което залепваш тапетите. Ползите са много.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                Явно аз не съм се изразил много ясно.
                Тези плочи представляват основа 2,5мм + фурнир от естествен корк 0,5мм. Фабрично са боядисани в бял цвят, като повърхността е достатъчно много награфена.
                Знам, че подобни плочи са обработени повърхностно с парафин.
                Та притесненията ми са за контакта между тях и шпакловката, както и ме друса параноята за разслояване от влагата при процеса.
                С риск да се изкажа неподготвен, ще препоръчам БОРОКОНТАКТ.
                Нека хора които са работили с този препарат да се изкажат.

Коментар

Първоначално публикуван от salmanski Преглед на мнение
                  Нека хора които са работили с този препарат да се изкажат.
                  Предпочитам да не се изказвам, ако може....
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

ПичУвИ, днес като почетох 3-4 часа технически характеристики, май клоня да използваме този продукт:Баумит Свързваща и Шпакловъчна Маса за минерална вата (Baumit HaftMortel).
                    Кво ще кажете?!?

Коментар

Ще кажем, че обикновено такива рядко използвани и специфични продукти, струват една камара пари. Та ти си знаеш как стои икономическия въпрос.
                      Не си спомням, за каква квадратура беше споменал в началото, но аз досега бих разлепил тоя корк и на гола стена , каквото се полага по процедура и според изискването за качество.
                      Конвенционалните материали, хем са познати, хем не ти тежат на джоба.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Ще кажем, че обикновено такива рядко използвани и специфични продукти, струват една камара пари. Та ти си знаеш как стои икономическия въпрос.
                        Не си спомням, за каква квадратура беше споменал в началото, но аз досега бих разлепил тоя корк и на гола стена , каквото се полага по процедура и според изискването за качество.
                        Конвенционалните материали, хем са познати, хем не ти тежат на джоба.
                        Сашо, естествено че ще им предложа и този вариант. Но мразя да отговарям-това не може да стане.
                        Затова и търся реално решение на заданието.
                        Ще им бъдат предложени и надлежно изяснени и двата варианта. Те ще си решат кой ги удовлетворява.

П.П. Ти нали щеше да се обаждаш тази седмица? И да си решил да правиш с друго китарата, звънни като си в София да се видим.

Коментар

И аз бих ти казал горното.Но ,ако сте решили да проучвате Баумит,викай регионалния мениджър на място.В зависимост от мащабите на обекта са отзивчиви.Или сваляй една плоча и при тях.

Коментар

Мирко, аз мисля че колегата ALEX Z предложи най-смисления вариант с мрежа и влакнесто лепило и го подкрепям. По-скоро бих надрал повърхността, отколкото да я мажа с грундове или бороконтакт, към който напоследък съм доста резервиран. Ако имаш съмнения за качеството на залепване на самите плоскости, сваляш една и виждаш как е. Дюбелирането е препоръчително, аз поне си бих вързал гащите. На вилата изолирах една външна стена със стиропор, дюбели, мрежа , две ръце лепило и една завършваща мазилка с пердашка. След една година не е мръднала, а е изложена на дъжд и студ и пек. Не съм ползвал никакви химии. Мокри си се и после си съхне. Не е боядисвана и не е подпухнало никъде.
                            Кое те кара да мислиш, че боядисан корк има по-малка адхезия с лепилото, отколкото стиропор. И той има термични колебания.
                            Ако е фабрично боядисан, аз не бих го и надирал, ако е латекс, ще го надера леко за сигурност.
                            Трябваше да работя тая седмица, но идвах вчера, а днес и утре пропускам заради кофтито време. Не съм решил да я правя с друго и не ми е спешна. Ще ти се обадя. Така или иначе, имам още работа там.

Коментар

Така е, малко бяха смислените отговори, имам ги всичките в предвид.
                              Мрежата е задължителна, даже бих шпакловал с гипсово лепило, но Цвета не ми дава, че риска бил голям.
                              Относно адхезията, корка е лакиран, затова се притеснявам...

Коментар

При всички случаи най-добре ще е да се махне корка , но ако не се маха, сериозно надраскване щом е лакиран. Цветето е права. По-добре една ръка лепило с фибри, да се хване хубаво за мрежата и основата. После, ако се налага леко удебеляване на места за да се поизправи, то е по-добре да е с гипсово лепило или шпакловка. Тя се лепи идеално за основа намазана с лепило и няма риск от подпухване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X