Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правил ли е някой?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Правил ли е някой?!?

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
    Пичове, недей те така. Хората ни плащат за това. Всичко различно от перфектно е недопустимо.

Смятам ,че те разбрах правилно още от първия пост.За Доганово няма проблем-службата ме гони от Мусачево и Лесново до Трънските села,има няма 150 км. диапазон.

Цвете, адхезията зависи от съществуващият корк-има шлайфан, по -груб и т.н.Ако има гланц,бих взел мерки по-скоро за награпяване.Бих проверил и равнината,която дава корка-да не се наложат някакви удебелявания.Затова ви предложих една бърза оперативка на място.Все ще се намери 1 час.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
      Смятам ,че те разбрах правилно още от първия пост.За Доганово няма проблем-службата ме гони от Мусачево и Лесново до Трънските села,има няма 150 км. диапазон.

Цвете, адхезията зависи от съществуващият корк-има шлайфан, по -груб и т.н.Ако има гланц,бих взел мерки по-скоро за награпяване.Бих проверил и равнината,която дава корка-да не се наложат някакви удебелявания.Затова ви предложих една бърза оперативка на място.Все ще се намери 1 час.
      За теб е ясно, че ме разбра напълно.
      Ние не трябваше ли да инспектираме кръчмата до офиса ти първо?

Коментар

Такова в моята практика не съм имал... Ако е за грунд - използвайте дълбокопроникващ. Всъщност - имам малко идеи, но понеже предварително се съмнявам в резултата - няма да ги споделям.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

За теб е ясно, че ме разбра напълно.
          Ние не трябваше ли да инспектираме кръчмата до офиса ти първо?
          От ежедневния офроуд по пътищата напоследък от 6,00 до 21-22 за да свърша някаква работа,освен че забравих за леката кола, си забравих и офиса, за кръчми да не говорим.Ма мисля че си е там още. Кафето засега е по-реален вариант.Може и Догановско.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            Такова в моята практика не съм имал... Ако е за грунд - използвайте дълбокопроникващ. Всъщност - имам малко идеи, но понеже предварително се съмнявам в резултата - няма да ги споделям.
            То хубаво грунд,ама ако има в какво да проникне.Все пак нормално се търси сцепление равно или по-добро от това на фасадния EPS,където грунд не се налага.Затова мисля ,че по-скоро награпяване/ако въобще има нужда/ , отколкото грундиране е решението.В такива ситуации се правят няколко пробни участъка за сигурност.

Коментар

В такива ситуации се правят няколко пробни участъка за сигурност.
              Мисля, че без това така или иначе няма да се мине.

Коментар

Как точно дълбоко-проникващ грунд ще проникне в корка? Дори да е прешлайфан.
                Махайте всичко - и с начале. Нищо, че са ги обрулили. Другият вариант е да ги обрулите и вие, щото парен каша духа, а не го лапа пак!
                ПП Наистина мисля, че трябва да поставите ребром въпроса, а не на свинче - звънче.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Явно аз не съм се изразил много ясно.
                  Тези плочи представляват основа 2,5мм + фурнир от естествен корк 0,5мм. Фабрично са боядисани в бял цвят, като повърхността е достатъчно много награфена.
                  Знам, че подобни плочи са обработени повърхностно с парафин.
                  Та притесненията ми са за контакта между тях и шпакловката, както и ме друса параноята за разслояване от влагата при процеса.

Коментар

Аз също бих го свалил изцяло.

Коментар

Ако направите първо проба на няколко места да грундирате с различни грундове и нанесете шпакловка ще откриете вариянта . Аз препоръчвам да пробвате с грунд на церазит http://www.ceresit.bg/component/virt...D0%B2%D0%B5/87 .След това мрежа и груба гипсова шпакловка Ротбанд или МП 75 или някаква друга но със сходни качества, после финна гипсова шпакловка . Всички тези ваши действия обаче ще бъдат напразни ако корка не е залепен качественно към основата . Следваш вариянт е суха гипсова мазилка ( или гипсокартон лепен на топки ) за да осигурите добра основа планираите къде ще бъдат топките и разкарайте корка до здрава основа . Успех
                      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

..........основа 2,5мм + фурнир от естествен корк 0,5мм
                        Щом това дебелините на материала,не виждам каква функция ще изпълняват тези плочи.Но ако има задължително изискване по някаква друга причина да останат,е възможно.Конкретно в нашия случай, поради дизайнерски желания,и изискване да няма гипсокартон,взехме порест корк ,и без грунд,бетонконтакт и прочее,направихме първо една проба с теракола и се получиха нещата върху него.Но корка си имаше функция и съответната дебелина.
                        Тук вече се загатна и варианта с гипсокартон на лепене.Ако има необходимост от изправяне на равнини,това е най-удачното решение,но след залепването и нивелирането,пак ти препоръчвам дюбелиране,особено на тавана.И това е правено без проблеми.Абе такива неща се бистрят на място, след като се изясни желанието и възможностите на собственика за нивото на качество.

Коментар

.......,но след залепването и нивелирането,пак ти препоръчвам дюбелиране,особено на тавана..........
                          Ъпсурт! Кифтета и картон на тавана, даже и с дюбели е технически неиздържано решение! Само на конструкция.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                            Ъпсурт! Кифтета и картон на тавана, даже и с дюбели е технически неиздържано решение! Само на конструкция.
                            Вече се каза , че няма място за конструкция.Иначе с две ръце за!-щото е много по-лесно да се изпъне и монтира.Сега,ако гледаме строго в книжките на Кнауф-не може,там пише и други неща, които дори официалния вносител никога не ги е внасял!Та по-добре питай патило.Но да се твърди че е абсурдно е меко казано пресилено-дай малко аргументи.Такива "абсурди" са правени и си вършат работата.Като нямаш място за скарата примерно за отваряне на крило на врата,или профил на прозорец,прибягваш и до по-тегавия вариант.Идеята е да се знаят възможните решения.Кое от тях ще се избере, се преценява на място.

Коментар

Алекс, знам това. Аз също съм поставял картон на лепене на таван /частично/, но не ми хареса, демек не бях удовлетворен. И то не от постигнатото, а от факта . Ние четем технологията, предоставена от производителя както дявола - евангелието, което не ни прави по-лоши строители от швабите, даже напротив. Съгласен съм с това, че трябва да се съобразява на място и да се действа според ситуацията. Но лично аз предпочитам да дам на клиента варианти, като леко го подбутвам към по-правилното / не по-лесното/ решение.
                              Ако се запъва и иска неиздържани технологично или направо безумни неща - "Да му се отсече главата!" / гледали сте Алиса в страната на чудесата/.
                              Миро, дайте му цялостно решение, не правете кръпки. Технология ще се намери.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                                Алекс, знам това. Аз също съм поставял картон на лепене на таван /частично/, но не ми хареса, демек не бях удовлетворен. И то не от постигнатото, а от факта . Ние четем технологията, предоставена от производителя както дявола - евангелието, което не ни прави по-лоши строители от швабите, даже напротив. Съгласен съм с това, че трябва да се съобразява на място и да се действа според ситуацията. Но лично аз предпочитам да дам на клиента варианти, като леко го подбутвам към по-правилното / не по-лесното/ решение.
                                Ако се запъва и иска неиздържани технологично или направо безумни неща - "Да му се отсече главата!" / гледали сте Алиса в страната на чудесата/.
                                Миро, дайте му цялостно решение, не правете кръпки. Технология ще се намери.
                                С това вече съм съгласен абсолютно.Само едно допълнение ако позволиш-не е въпроса да му "кръцнеш тиквата" в момента.По важно е да не кръцнеш своята в гаранционния срок,приемайки за изпълнение някакви рисковани варианти,щото евтинията е приоритетна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X