Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отпушване на тръба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отпушване на тръба?

Аз с не подовите сифони се преборих, като ги смених с такива от гофрирана тръба. Намират се за по 1лв. Като се позапуши - направо сменям, за 2 минути работа е.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Аз с не подовите сифони се преборих, като ги смених с такива от гофрирана тръба. Намират се за по 1лв. Като се позапуши - направо сменям, за 2 минути работа е.
      Би ли обяснил как точно сменяш подов сифон за 2 минути срещу 1 лев, моля !?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Аз с не подовите сифони
        ...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
          Би ли обяснил как точно сменяш подов сифон за 2 минути срещу 1 лев, моля !?
          Колежке. Слагай пенджерите!

Коментар

Цвете, концентрирай се мола... И аз цял ден се опитвам да влезна в работен ритъм, ама не ми се получава...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Тенкс, много сте Фнимателни Тъкмо реших, че Пенчо е намерил решение на моя проблем в момента Четири задръстени подови сифона....ама нейсе. Май ще викам специалист с вакуум помпа за отпушването...

Коментар

Тенкс, много сте Фнимателни Тъкмо реших, че Пенчо е намерил решение на моя проблем в момента Четири задръстени подови сифона....ама нейсе. Май ще викам специалист с вакуум помпа за отпушването...
                По-горе в темата не каза ли, че трябва да питаме една домакиня за отпушване на канал, вместо да разработваме учебник на начинаещия канализатор. Та, какъв е точно проблема на каналите, че не могат да се отпушат в домашни условия? Със натриева основа не става ли? Пак по-горе е споменато, че човекът е чакал 20 часа, за да проработи химикала.
                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                  По-горе в темата не каза ли, че трябва да питаме една домакиня за отпушване на канал, вместо да разработваме учебник на начинаещия канализатор. Та, какъв е точно проблема на каналите, че не могат да се отпушат в домашни условия? Със натриева основа не става ли? Пак по-горе е споменато, че човекът е чакал 20 часа, за да проработи химикала.
                  Казах и все още е в сила казаното.
                  Проблемът, който изникна днес е коренно различен от домакинския казус, над който мъдрувате в тази тема. Иде реч за запушени със строителни отпадъци 45-годишни подови сифони 4 или 5 на брой...
                  Споко! Измислих го докато разбърквах манджата...ша им метна по една ръчна граната

Коментар

Казах и все още е в сила казаното.
                    Проблемът, който изникна днес е коренно различен от домакинския казус, над който мъдрувате в тази тема. Иде реч за запушени със строителни отпадъци 45-годишни подови сифони 4 или 5 на брой...
                    Споко! Измислих го докато разбърквах манджата...ша им метна по една ръчна граната
                    Сакън, недей! Ако можеш поискай от някоя фирма за почистване или автомивка една тримоторна прахосмукачка. Ремонтаджиите също имат, ползват ги за аспирация при определени довършителни работи. С нея ще изсмучиш всичко.
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Како Цвете, има ли достъп до сифоните отдолу? Нали живееше в къща?.. Начина е само чрез разглобяване. Знам, че си мъжко момиче, и ако е можело да се отпуши с бъчкане отгоре през дупката-досега да си го оправила. Според мен много зависи вида на строителните отпадъци какъв е, щото едно е пясък, друго е парчета тухли и бетон.

Но идеята с взрив не е напълно лишена от смисъл. В казармата сме отпушвали запушени кенефи с тротил Не ме питай за резултата, ама лапешка работа-де да знаем, че 400грама е твърде много...
                      Ако съвсем нищо не проработи в твоя случай-що не пробваш с пиратка
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо да не мислиш, че ще допусна в собствената ми къща да се стигне до толкова безнадеждна л@@@яна ситуация?!
                        Проблемът е в обществена сграда ...но вече не е проблем

Коментар

Голям дебат,голямо нещо....за една тръба,ще пиша въпросният препарат дали е подействал.
                          Благодаря на отзовалите се.

поздрави

Коментар

У нас засега не съм успял да се справя с препарати. Последните два пъти обаче виках едни пичове дето работят с нещо като къртица

Значи в микробуса си имат голям резервоар с вода, дълъг маркуч и яка помпа. Накрайника на маркуча е метален и с дюзи насочени назад. Като пуснат яката (ама наистина ЯКА) струя вода и той започва да се движи сам навътре по тръбата. При нас работиха от вън навътре, защото сме в къща и е лесно, и отпушването отне 5-6 мин.

Неприятната част е, че едно идване е 120лв!

Тези същите ми обърнаха внимание, че мокрите кърпи всъщност са платнени, а не хартиени, и не трябва да се пускат в канализацията (както си пише и на опаковките им, де).

Коментар

Аз да споделя моя скромен опит ... 2 задръстени подови сифона,в който какви ли не химии и препарати не изливахме няма отпушване ...Хрумна ми да пробвам с компресор с високо налягане ... стана и двата пъти от първия път.Процедурата е следната наливам вода докато се покаже от сифона оплътнявам с парцал маркуча и пускам високо налягане ... става от първия път.Само внимавайте да няма други сифони към същата "магистрала" ако има запушете ги.Мисля да патентовам този метод, така че не го споделяте с никого

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Но идеята с взрив не е напълно лишена от смисъл. В казармата сме отпушвали запушени кенефи с тротил Не ме питай за резултата, ама лапешка работа-де да знаем, че 400грама е твърде много...
                                Стига бе!!!!
                                И какъв беше резултата след 400 грама тротил?! Че ми се явяват едни картинки!!!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X