Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отпушване на тръба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отпушване на тръба?

Здравей адаш, ако сифона ти е тип "Русев"/рогов/от горе има една тапа махаш я и от там със силна струя вода,препарати само в краен случай.Не се знае как ще въздействат в-у самия сифон и дали след време няма да протече на съседите от долу.Ако е HL вадиш му карантията и пак с вода за предпочитане топла.Успех.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HL300R_4a93c6cc4f955.gif
Прегледи:1
Размер:12.5 КБ
ID:5331167Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sso-obshta.jpg
Прегледи:1
Размер:9.0 КБ
ID:5331168
    Последно редактирано от jaxan; 31-12-11, 07:31.
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Не сифона е стар,в смисъл от както е строен блока 1986 мисля си е все той.Днес взех Мр Мускул за топла вода,и като се прибера в петък ще го пробвам.На гранули е.Притеснява ме това че тръбата се отича,и да не сложа гранулите и вместо да отпуши да замине надолу по тръбата и да не свърши никаква работа?

поздрави

Коментар

И да сложиш гранулите, те ще стигнат до задръстеното и като налейш водата от нея ще се разтворят, и ще започнат да работят.
        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Подкрепям мнението на davc, че всичките тези измислени препарати всъщност са натриева основа в различна концентрация.
          Върху железни части(в частност чугун) не предизвиква корозия или други вредни въздействия, но на алуминия му еб@в@ майката...

Но след като канала се отпуши ще започне да се ползва. Така, че няма притеснения за това, че може да има вредни действия-ако има някакви остатъци от химията те бързо ще бъдат отмити и обезвредени.
          Но ако много се плашиш-основите се неутрализират с киселини. След като отпушиш канала сипвай малко киселина за неутрализация. Каква-Ясен да каже.
          Ама няма нужда де, всичко се разтваря и заминава по канала в морето
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Подкрепям davc. Сода каустик на люспи и сетне с топла вода умерено отгоре и край!
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Подкрепям мнението на davc, че всичките тези измислени препарати всъщност са натриева основа в различна концентрация.
              Върху железни части(в частност чугун) не предизвиква корозия или други вредни въздействия, но на алуминия му еб@в@ майката...

Но след като канала се отпуши ще започне да се ползва. Така, че няма притеснения за това, че може да има вредни действия-ако има някакви остатъци от химията те бързо ще бъдат отмити и обезвредени.
              Но ако много се плашиш-основите се неутрализират с киселини. След като отпушиш канала сипвай малко киселина за неутрализация. Каква-Ясен да каже.
              Ама няма нужда де, всичко се разтваря и заминава по канала в морето
              Това според мен не бива да правиш...

Коментар

Ейй, голям дебат и тук...
                Всяка жена си се справя с този дребен битов проблем без да пуска теми по форумите. Отива в кварталния супер и си купува няколко пакетчета-за всеки сифон по едно. Единствения "майсторлък" в цялата работа е да прочетеш предварително упътването на опаковката за да знаеш студена вода ли да налееш или гореща И ако се прави веднъж в месеца, не се стига до драматични миризливи ексцесии. Дерзай

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                  Ейй, голям дебат и тук...
                  Единствения "майстор" в цялата работа
                  Пиша само щото Цвета ме е намесила в темата. Нищо майсторско и тематично няма в цялата работа, гледай малко повече реклами и шъ съ упрайш, колега.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Цвета е права - от мухата сте направили слон (африкански) и продължавате да го храните, защото ви се струва хилав, а той си вее с ушите и си размахва хобота от кеф.

davc също е прав. Всички препарати за отпушване на канали се състоят от сода каустик (натриева основа), която е един от най-евтините в природата химикали. Тези, които се използват със студена вода, освен натриева основа имат алуминиеви стружки или друго средство за нагряване на сместа при добавяне на вода. Те и не блестят с ефективност, тези с горещата вода са по-добри. Не пречи да се използва суха (на люспи) натриева основа, размита с гореща вода или направо насипана в канала и полекичка поливана с водата. Също тя се продава във вид на концентрирани разтвори - те също са добри, но подгряването им е известен проблем. Аз бих го направил в микровълнова печка, но аз съм си аз, вие не го правете. Студена натриева основа работи по-бавно, но пак работи. Ако използвате гореща смес, дайте и да работи поне 20 минути, ако е студена - оставете я за през нощта. По-дълго - по-добре и в двата случая. Риск за тръби и сифони няма.

Проблеми:
                    Всичките химически фокуси работят добре в сифон (мястото, където препаратът и замърсяванията седят неподвижно и заедно толкова време, колкото ги оставим). За обичайната баня, обаче, сифонът е образуван от формата на капачката и гнездото и. Ако сме я махнали, сифон вече няма. Ако имаме полу-запушен канал с наклон, адският разтвор ще мине и ще замине, само малка част от него ще остане да взаимодейства с боклука. В такъв случай е уместно изливането на разтвора на порции или няколко "изстрела" с купешки препарат.

Грешки:
                    1. Използване на киселини - сярна, солна. Те разяждат само част от обичайните замърсители, но освен това разяждат метални тръби, сифони, хоросан, керамични канализационни тръби и други неща, които си ни трябват. Изпускат отровни и зловонни изпарения.
                    2. Нетърпение - крайно малко химични реакции протичат веднага, за повечето трябва време.
                    3. Някои купешки препарати, особено тези за студена вода, изпускат неприятни газове. Проветрявайте.

Екология:
                    Натриевата основа няма вредно въздействие върху околната среда. Не се опитвайте да я неутрализирате в канала - нито има нужда (другите вещества в отпадните води ще имат грижата), нито можете да дозирате киселината.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Върху железни части(в частност чугун) не предизвиква корозия или други вредни въздействия

На самият чугуний нищо му няма, но със окисите въпросът не е така, а такива гарантирано има (особено предвид възрастта, на която са чугунените канализационни инсталации). Ръждата направо "шупва" и сечението на тръбата се оказва запълнено с нещо като сюнгер, вярно, че ако се намери начин да се почисти механично след това - повърхността светва.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Има още един вариянт,особенно ако става дума за косми и разни други такива!Във всяка една железария продават т. нар. проволка за отпусхване на канали!Струва 2 -3 - 5 лв.Според мен преди да подпукаш каналите с половината менделеева таблица си купи една таква проволка,,и както ти е обяснил колегата по горе-махаш капака на сифона,вътре,пред теб ще се открие един зловоннен отвор, вкарваш единия край на проволката вътре и запоцчваш да въртиш и натискаш надолу!Тази проволка насуква космите върху себе си и като я дръпнеш ще откриеш гнусния причинител на проблемите си!И после третираш редовно (веднъж месечно поне) с някакъв препарат.
                        TLC 120 Prado
                        Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

У дОма ведъж така се запушИ умивалника,че като му сипАх сода каустик се закучи още повече работата..нЕма оттичане ич!
                          Бре ръчканье с проволка,с клечки, с 'нам си к'во...Теглих му една майна и го заеб@х! И накрая,след 20 часа само си се отпуши.К'во беше му стАнало - не знам и до днес!
                          Вече профилактично - на 15 дни по шишенце сода от железарията

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Веков Преглед на мнение
                            след 20 часа само си се отпуши.К'во беше му стАнало - не знам и до днес!
                            Очевидно - содата е подействала. То не става веднага.

Коментар

Ами химията не прави чудеса. Все едно човек да изкопае една яма с дълбочина 1 метър за 20 мин., поне няколко часа ще му трябват. Излишно е да го правиш профилактично, толкова често.
                              А Ясен ме е изпреварил.
                              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Профилактичното третиране няма смисъл. Когато няма запушване, препаратът минава и заминава и нищо не прави. Има известен смисъл за традиционно проблемни сифони (които се запушват редовно), но там повече смисъл има промяна в навиците, поставяне на цедка и пускане на по-малко твърди замърсители.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X