Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на покрив-плоча или гредоред с плоскости?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на покрив-плоча или гредоред с плоскости?

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
    До колкото разбрах, става въпрос за прИстройка към съществуваща постройка. Е, как ще залепите колеги дървената конструкция към съществуваща масивна такава ?! Не съм специалист, но не мога да си представя да залепя за масивната си къща дървено бунгало, ако ще и по хамерикански образец да е. Все си мисля, че пристройката просто продължава съществуващата конструкция, т.е. трябва да е на същия принцип и от същите материали за да не стои като кръпка.
    Това от какво е изградена една стена няма никакво значение за това как ще изглежда, дори кирпичена стена отвътре с гипсокартон, отвън с изолация и мазилка като останалата къща, гаранция че без да я продубчиш никога не можеш да разбереш каква е "плънката" на сандвича
    А с итонга се работи много лесно, а и инструментите са:мистирия, шпатула(голяма), трион за итонг(с видии на зъбите), кофа, е и нивелир , няма земи тоя Зил с вар, изправи тая стеничка, щото са криви тухлите да ги мислиш после и плочки как да слагаш...
    Абе най-добре заведи някой, който си сигурен че разбира да погледне, че то така с акъл е много лесно, но ситуацията на място може да е съвсем различна. Проблема с гредите, че трудно ще намериш сухи и прави...

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
      Това от какво е изградена една стена няма никакво значение за това как ще изглежда, дори кирпичена стена отвътре с гипсокартон, отвън с изолация и мазилка като останалата къща, гаранция че без да я продубчиш никога не можеш да разбереш каква е "плънката" на сандвича
      А с итонга се работи много лесно, а и инструментите са:мистирия, шпатула(голяма), трион за итонг(с видии на зъбите), кофа, е и нивелир , няма земи тоя Зил с вар, изправи тая стеничка, щото са криви тухлите да ги мислиш после и плочки как да слагаш...
      Абе най-добре заведи някой, който си сигурен че разбира да погледне, че то така с акъл е много лесно, но ситуацията на място може да е съвсем различна. Проблема с гредите, че трудно ще намериш сухи и прави...
      Аде сега, не съм блондинка. Изобщо не става въпрос за това кое как изглежда. И не става въпрос за пълнежа-тухла или газобетон. И двете се използват, въпрос на сметки и вкус.
      Става въпрос за две принципно различни конструкции, които трябва да бъдат обединени физически и функционално в едно общо цяло. Да не говорим, че различните материали и типове конструкции имат различно поведение при натоварване, температурни амплитуди, влажност, движение на земни пластове и какво ли още не. И вместо да оригиналничим тук, единственото разумно нещо, което човекът може да направи е да се консултира с конструктор.

Коментар

..........И вместо да оригиналничим тук, единственото разумно нещо, което човекът може да направи е да се консултира с конструктор.
        В интерес на истината, дори по-солиден "асмалък" да направиш вече си трябва разрешение от ДНСК и съответните проекти и процедури. Предполагам човека иска да си избистри идеята, преди да се захване с действия. Вариантите са доста, дори да имаш ограничение от досегашната конструкция, материали и технологии вече дал бог. Само от добрия проект и изпълнение си зависи дали ще изглежда като кръпка. За съжаление днешните "майстори" могат да направят да изглежда грозно и като кръпка дори едно иначе добро архитектурно и конструктивно решение. Обикновено се разбира в последствие. /източник: собствен опит/
        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

И вместо да оригиналничим тук, единственото разумно нещо, което човекът може да направи е да се консултира с конструктор.
          Надявам се това за оригиналниченето не е насочено към мен, а по принцип, защото от първото си мнение му препоръчвам да се консултира на място с някой, който разбира. Така или иначе според мен Иво е пуснал темата, за да чуе и някое различно мнение, явно не разбира и ако извика майстори кой знае какво ще му наговорят и какви сметки ще му измислят.

Става въпрос за две принципно различни конструкции, които трябва да бъдат обединени физически и функционално в едно общо цяло.
          Това няма чак такова значение, става въпрос за една стая все пак и то колко 10-12квадрата?

Да не говорим, че различните материали и типове конструкции имат различно поведение при натоварване, температурни амплитуди, влажност, движение на земни пластове и какво ли още не.
          Виж и с това не съм съгласен не живеем в сеизмологично опасен раьон, свлачищата и те са ясни къде са, температурни амплитуди?...на село хората си живеят в колибки строени с какво ли не през годините...и все пак най-доре да се обсъди и с някой на място.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение

Виж и с това не съм съгласен не живеем в сеизмологично опасен раьон, свлачищата и те са ясни къде са, температурни амплитуди?...на село хората си живеят в колибки строени с какво ли не през годините...и все пак най-доре да се обсъди и с някой на място.
            Като оставим настрана доста неверните твърдения , стигаме до важния за автора въпрос-с кой следва да се обсъди-с проектанти и действия по нормалния ред, или с местните разбирачи от всичко.Последствията вече са коментирани тук.

Коментар

Извинявайте за спама ама това "РАЬОН" ми вади очите. Пише се "Район".
              Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                Като оставим настрана доста неверните твърдения , стигаме до важния за автора въпрос-с кой следва да се обсъди-с проектанти и действия по нормалния ред, или с местните разбирачи от всичко.Последствията вече са коментирани тук.
                Ако се посъветва според тези препоръки - значи БЕТОН, плоча и т.н. Ясно е .
                Никой професионалист в България няма да препоръча друго освен бетон и тухли.
                Моля някой да ме обори с пример.....
                Ако съм в грешка ..... ще се радвам.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  Ако се посъветва според тези препоръки - значи БЕТОН, плоча и т.н. Ясно е .
                  Никой професионалист в България няма да препоръча друго освен бетон и тухли.
                  Моля някой да ме обори с пример.....
                  Ако съм в грешка ..... ще се радвам.
                  Според мен си в грешка.
                  Иначе как са осъществени многото обекти с метална, дървена и т.н. конструкции.
                  Може би от непрофесионалисти...

Коментар

Аз също си мислех по вариант Итонг с дървени греди вместо бетон, но с дървото е вероятно да се появят пукнатини след време на границата дърво/тухла. Веднъж че дървото особено за строителни цели в БГ рядко е качествено и сухо, жив материал си е все пак, второ разширението на материалите е различно и е хубаво да се използват материали с максимално близко такова. Няма специалист който да не приеме конструкция направена от други материали освен бетон+тухла, без значение дали е за кокошарник или жилище. Има сглобяеми къщи от дърво на по няколко етажа и на огромни квадратури, където конструкцията е изцяло дървена. В съвременното строителство.

Коментар

От няколко години, се налага масово междинен вариант- подпокривното ниво да е от ст.б. скелет-надзидове с пояс,колони и самостоятелни греди.Няма плоча.Покривната конструкция -с греди,OSB,вата и отдолу -картон,сачак и пр.При нискоенергийни къщи пластовете се дублират.Това, правилно проектирано и изпълнено,отговаря и на земетръсните норми.Вида на тухлите вече е друга тема и няма общо с конструкцията.При оптимално проектиране,този вариант е по-икономичен от бетоновите плочи.
                      Това казах и аз, при мен е така, къщата е проектирана преди 10г. от конструктори бивш Софстрой и е в нормите на земетресение 9-та степен. Между ватата и гипскартона се слага задължително парозащитно фолио, предпазва гипскартона от поява на кондензи. Нагоре е хубаво да се остави дишащо, евентуално с Брамак фолио или аналог върху сачака или плоскостите, после вече керемида или т.н. Темата си е много логична, ако всеки преди да почне да строи си избистри идеите, технологията и т.н. после на архитекта и конструктора им е по лесно да оформят желанията на клиента в проект и после се налагат по малко отклонения по време на строителството от този проект.
                      Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 28-11-11, 09:06. Причина: доп

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                        ......... Темата си е много логична, ако всеки преди да почне да строи си избистри идеите, технологията и т.н. после на архитекта и конструктора им е по лесно да оформят желанията на клиента в проект и после се налагат по малко отклонения по време на строителството от този проект.....
                        Така е,в този смисъл даваме мнения.Понеже се коменират и детайли,само да изясня един често допускан пропуск-освен дишащата мембрана,самата покривна конструкция трябва да е вентилируема.Примерно като на Брамак или Тондах,без да е задължително керемиди и аксесоари да са фирмени.И едно импрегниране на дървените елементи никак не е излишно.

Коментар

..... едно импрегниране на дървените елементи никак не е излишно.
                          Има доста удачни консерванти за дърво, предпазват от гъби, плесени, дървояди и отблъскват влагата.

Коментар

До колкото разбрах, става въпрос за прИстройка към съществуваща постройка. Е, как ще залепите колеги дървената конструкция към съществуваща масивна такава ?! Не съм специалист, но не мога да си представя да залепя за масивната си къща дървено бунгало, ако ще и по хамерикански образец да е. Все си мисля, че пристройката просто продължава съществуващата конструкция, т.е. трябва да е на същия принцип и от същите материали за да не стои като кръпка.
                            То "стоенето като кръпка" зависи от конкретната ситуация. Дори и строено по същата технология като къщата, пак може да стои като кръпка. Въпрос на преценка и вкус.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абсолютно ЗА дървена конструкция и облицоване.
                              Причини:
                              1. По-бързо
                              2. По-евтино
                              3. По-добра изолация
                              В момента правя една такава, ако искаш да видиш за какво става въпрос ще ти пратя снимки на ЛС, та да не прозвучи като реклама тук.
                              Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                              0879076007 Жельо

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
                                Абсолютно ЗА дървена конструкция и облицоване.
                                Причини:
                                1. По-бързо
                                2. По-евтино
                                3. По-добра изолация
                                В момента правя една такава, ако искаш да видиш за какво става въпрос ще ти пратя снимки на ЛС, та да не прозвучи като реклама тук.
                                Е защо, аз лично също се интересувам да видя снимки, смятам да се захващам (живот и здраве) с още едно помещение върху гаража и още събирам впечатления.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X