Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на покрив-плоча или гредоред с плоскости?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на покрив-плоча или гредоред с плоскости?

Да колега,точно за щатите говорих в предния си пост,наистина там почти всички къщи с ас дървена конструкция.Ще разгледам различните вариянти в нета.Също ще разгледам и масивните конструкциии,а и вашата помощ в случая хич не е малка,определено ще ми погнете в избора както на покривна конструкция,така и на стените.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Чакай сега говориш за две съвсем различни неща, едно е цялата къща да е дървена(това което ти цитираш за америката) друго е дървена конструкция за покрив. "Дори" в България едно 95% от къщите(и по-малките кооперации) са с "дървен" покрив-греди, дъски, шипки(или там както и да му викат на дъсчиците които държат керемидите). С итонга се работи бързо и евтино, а и довършителните работи са по-лесни, изолацията е по-добра, проблема особенно за баня, е че трябва вътре да измажеш с водонепропусклива замаска-тухлите са хигроскопични. Така или иначе едно 70% от стени и под са ти с плочки, ако са ти хубави фугите само тавана трябва да го мислиш. С итонг и дървени греди и колини не трябва да лееш, абе за една седмица може да го докараш до довършителни работи. Не разбрах ти ли ще го правиш или майстори?

Коментар

Ами няма да си го правя аз,или по точно няма да правя нещата които не мога,ще викам майстори за пристройката.В началото питах само за покрива а после попитах и за цялостното изграждане,в смисъл стените от какъв материал и как да са направени.Виждам че тук пишат хора които разбират много,затова питам и различни неща които ме интересуват.Мислил съм за вариянти,покрива да е с греди,плоскости и керемиди,било то обикновенни или битумни,мислил съм и за плоча,за стените мисля дали да са с обикновенни тухли,ютонг,или конструкция от греди-вата-ОСБ-гипсокартон.Въпросите пред мен са много,затова имам и цяла зима на разположение за мислене и избор,и се надявам с ваша помощ да се спра на най добрия вариянт.
        Yamaha Yz450F
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

До колкото разбрах, става въпрос за прИстройка към съществуваща постройка. Е, как ще залепите колеги дървената конструкция към съществуваща масивна такава ?! Не съм специалист, но не мога да си представя да залепя за масивната си къща дървено бунгало, ако ще и по хамерикански образец да е. Все си мисля, че пристройката просто продължава съществуващата конструкция, т.е. трябва да е на същия принцип и от същите материали за да не стои като кръпка.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
            До колкото разбрах, става въпрос за прИстройка към съществуваща постройка. Е, как ще залепите колеги дървената конструкция към съществуваща масивна такава ?! Не съм специалист, но не мога да си представя да залепя за масивната си къща дървено бунгало, ако ще и по хамерикански образец да е. Все си мисля, че пристройката просто продължава съществуващата конструкция, т.е. трябва да е на същия принцип и от същите материали за да не стои като кръпка.
            Няма такова нещо. Дюбели има всякакви. По - важно е основите да са свързани, но и за това си има начини. Иначе фасадни облицовки - дал Бог.

Коментар

Дървено-OSB-гипсокартонения вариант с ватата, няма ли да излезе почти двойно по-скъп?
              Аз така го виждам...
              Ytong-a, също не е много евтин вариант, лесен е за изпълнение, но ще трябват и колони някакви....
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ако е масивно,така или иначе ще правя колони,няма начин,така че трябва да се мисли дали с тухли или ютонг
                Yamaha Yz450F
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Ами, ютонга компенсира цената на мазилки и хоросан, пък и се работи по-лесно и по-бързо. Добре изолира...
                  Ти си прецени.
                  Отгоре пак можеш да си направиш дървен покрив.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Дървено-OSB-гипсокартонения вариант с ватата, няма ли да излезе почти двойно по-скъп?
                    ....
                    Правихме с колега точно такава 3на 8м. По тази технология. С покрива, стените и пода-дюшаме, цялостна изолация с вата 10см. Материалите излязоха под 4000 лв . това до ключ. С инсталации и боя. Иначе изработката е елементарна. Инструменти - почти никакви. Пусто, че нямам снимки, а е далече обекта. Това преди 4г. Сега би трябвало да е по-тънко.

п.с. Даже и отдолу има изолация.

Коментар

От няколко години, се налага масово междинен вариант- подпокривното ниво да е от ст.б. скелет-надзидове с пояс,колони и самостоятелни греди.Няма плоча.Покривната конструкция -с греди,OSB,вата и отдолу -картон,сачак и пр.При нискоенергийни къщи пластовете се дублират.Това, правилно проектирано и изпълнено,отговаря и на земетръсните норми.Вида на тухлите вече е друга тема и няма общо с конструкцията.При оптимално проектиране,този вариант е по-икономичен от бетоновите плочи.

Коментар

Еми, никак не са малко за 24-5 мq....

Коментар

Еми, никак не са малко за 24-5 мq....

Е колко да са?
                          Говоря за електро инсталация, водопровод, канал, осветление.
                          п.с. Ако си правим тухлите сами - може и да е по тънкана. Па и цимента, ако си го печем...

Коментар

Е, колко струват тия инсталации като пари за материали!?
                            300-400-500 лв. А останалите до примерно 3,500...B OSB, дървения, вата, катрон, профили...
                            Имах предвид, че варианта с дувари и само дървен покрив, ще е по-евтин със сигурност.

Коментар

Колега,а как става захващането на ''основните'' греди към отлятия фондамент?До колкото видях от нета,прави се конструкция от греди,захваща се ОСБ-то,отвътре вата с картон,а отвън на ОСБ-то се слага изолация?Така ли си правил ти?
                              Yamaha Yz450F
                              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Е, колко струват тия инсталации като пари за материали!?
                                300-400-500 лв. А останалите до примерно 3,500...B OSB, дървения, вата, катрон, профили...
                                Имах предвид, че варианта с дувари и само дървен покрив, ще е по-евтин със сигурност.
                                Да. и после не можеш да го стоплиш / охладиш/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X