Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на електрически котел-схеми и препоръки!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направа на електрически котел-схеми и препоръки!

Принципно тези неща ги тествам хидравлично под високо налягане - примерно 16-20 бара като използвам водоструйката за източник.
    Ама трябват един куп преходници докато го запушиш навсякъде и закачиш водоструйката.
    Отгоре на това трябва много да се внимава с времето за пускане на водоструйката - 1 секунда и вече си го гръмнал - те вдигат около 100-130 бара.
    Абе ако нямаш опит с такава екзотика по-добре не пробвай - доста опасно си е. Аз вече имам усет, тествал над 50 изделия по този начин.
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Я стига сте се занасяли с Пепи. Налягането в парното я има 1 бар, я няма. Ако тече, ще го мисли, вероятността е малка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Я стига сте се занасяли с Пепи. Налягането в парното я има 1 бар, я няма. Ако тече, ще го мисли, вероятността е малка.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100518.jpg
Прегледи:1
Размер:90.4 КБ
ID:5316892

Ето това е налягането, може би е малко високо, мисля че трябва да е м/у 1.8 и 2.00 атм, но има автоматична пълначка, която държи това налягане.
        Последно редактирано от Peppy; 08-11-11, 09:35.
        LZ1PER

Коментар

Много ти е. Пълначката би трябвало да може да се регулира. Повече от 1 -1.5 не ти трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Много ти е. Пълначката би трябвало да може да се регулира. Повече от 1 -1.5 не ти трябва.
            Възможно е, така я настроиха момчета, които правиха инсталацията, аз не съм пипал. Но ще я огледам.
            LZ1PER

Коментар

Добре си е налягането, не го пипай. Пак няма да е повод да тече.

Коментар

Ясен е прав за изпитването под високо налягане. Не се занимавай с глупости.
                Слагай, пък ако протече ще се мисли. Това е никакво налягане.
                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy
                  Не сме, не знам и как да го тествам преди да го занеса, но го мисля.
                  Има три начина:
                  1. Затапваш два отвора на третия подаваш налягане може и от компресор може и от СО и със сапунена вода мокриш заварките където има шупла или пукнатина веднага се разпенва.
                  2. Пълниш съдът със нафта а заварките ги мажеш с тебишр, креда или каквото имаш ако има нещо веднага мокри.
                  3. Взимат се два спрея на водна основа пръскаш с единия като засъхне малко се отмива а след това с другия веднага се оцветява мястото на дефектите.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

Когато сам си правих котела за парното го изпробвах с налягане от водопроводната мрежа/при нас е около 4 атм./.На места където бях заварял по два -три шева пак избиваше и пак наварявах.Не се лъжи да го заваряш на место.Запушваш с една тапа единия щуцер и пускаш водата от другия.Иначе и с нафта става /тя прави повърхностно активно напрежение 10 атм/,но за заварките нещо не ми се връзва с пожаробезопастността.
                    Не знам защо ,но ми се струва че съда трябва да е с по-голям обем/нещо като ресийвър/ и като постопли тогава да завърта водата.Говоря нещо от порядъка на 30-50 литра.Щото тая тръба ми прилича на проточен бойлер,каквито ги има готови по магазините.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Хвърляш един чувал качествени въглища в колата и преди да седнеш на масата вечер зареждаш котела с необходимото количество ( на третият път разбираш колко точно е то ).
                      Няма пепел, сутрин разравяш и продължаваш на дърва веднага. Много добре знаете че и най -калпавата печка на твърдо е едни киловати трудно постижими за много ел. инсталации.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                        Хвърляш един чувал качествени въглища в колата и преди да седнеш на масата вечер зареждаш котела с необходимото количество ( на третият път разбираш колко точно е то ).
                        Няма пепел, сутрин разравяш и продължаваш на дърва веднага. Много добре знаете че и най -калпавата печка на твърдо е едни киловати трудно постижими за много ел. инсталации.
                        Ама то това е толкова ясно като бял ден.В тецовете горят едни въглища да правят ток,ама плащат и заплати,ремонти,енергопренос,кражбите от БЕХ,бордове,предизборни кампании....е как тока да е евтин.Много ясно ,че като хвърляш сам кюмюра...еле пък ако сам си го копаеш,ще излиза най-кеф.Иначе за визираната система на мен поне ми се струва ,че електромера ще получи вертижен синдром.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Пепи какво стана, ако обичаш и малко снимки.
                          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                            Пепи какво стана, ако обичаш и малко снимки.
                            Всичко е готово, остана само монтажа. За съжаление в последните десетина дни бях много зает, а и поне до края на месеца ще е така. Надявам се през първият уикенд на декември да мога да отида и да го монтирам. Разбирасе ще пиша тук за резултата, само да смогна....
                            LZ1PER

Коментар

Язък,не съм видял темата по рано.Мой приятел си продаде котела-електрически на безценица.
                              Това беше точно каквото ти трябваше само че беше 18кв.
                              Той беше монтиран точно както искаш ти,успоредно с другия на твърдо гориво.
                              Сега отпадна електриката и сложи пелетен.
                              Между другото човека беше почти заможен и прецени че му е скъпо,правете си сметката!

Коментар

С ток е скъпо, но аз съм правил сметки, че на нощна тарифа
                                е малко по скъпо от колкото на домбазки въглища.
                                Котлето ми е чешко "Дакон"18 kW само за въглища.
                                Сложих му един байпас с едно електрическо "Ерато" 16 kW
                                точно с тази цел.
                                Електриката до сега не е пускана на по-голяма степен от първа.
                                Тоест не ти трябва много мощно нещо, защото системата е топла.
                                И 6 мм2 проводник ще е достатъчен, но отделна линия при повече от 4 kW .
                                Кранове преди и след, за да не се налага източване на системата при ремонт.
                                Успех!

пп При нужда за електрото мога да помогна.
                                ----------------------------------------------
                                ·٠•● Член на Club Citroen Bulgaria ●•٠·

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X