Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на електрически котел-схеми и препоръки!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направа на електрически котел-схеми и препоръки!

Започвам го тия дни, ще снимам и аз.
    Това беше. Много благодаря
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
      Колега колко радиатора си захранил,на снимките се виждат 4 отклонения.
      Четири стаи по 15 кв.м, две бани и два бойлера. При нужда бойлерите греят стаите.

Коментар

Значи, купувам нагревател 3Х3КВ, реле-регулатор, защита от прегряване, гайки за монтажа. Ако съм пропуснал нещо казвайте.
        Също така, къде в София да отида с нещата за няколко заварки?
        LZ1PER

Коментар

Ще ти трябва и обикновено реле-контактор за 50А (или по-лесно - 3 по 20А), защото регулаторът няма да ги износи тези токове. Кабел си приготви 4 кв. мм за силовата част, а за управляващите вериги - 1 кв. мм

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Ще ти трябва и обикновено реле-контактор за 50А (или по-лесно - 3 по 20А), защото регулаторът няма да ги износи тези токове. Кабел си приготви 4 кв. мм за силовата част, а за управляващите вериги - 1 кв. мм
            Четири квадрата е малко. Грубата сметка е квадрат на киловат. Нека да е 10мм2.

Коментар

Re: От: Направа на електрически котел-схеми и препоръки!

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Четири квадрата е малко. Грубата сметка е квадрат на киловат. Нека да е 10мм2.
              Да, ама едва ли инсталацията на къщата е изпълнена с 10квадрата Вероятно е или 2,5 или преко сили 4. Обикновено рекордоманът от стълба към таблото е 6 квадрата
              А минаването от тънък към дебел проводник ще доведе до разтапяне на тънкия (вероятно в стената)
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Пепи прочетох цялата тема но не ми стана ясно защо пренебрегвате поставянето на една газова горелка на пропан бутан към котлето, и или ако си я мислил защо си я отхвърлил като вариант .
                По спомени но не съм много сигурен там разхода е 70 - 80 гр. на киловат.
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Re: От: Направа на електрически котел-схеми и препоръки!

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                  Пепи прочетох цялата тема но не ми стана ясно защо пренебрегвате поставянето на една газова горелка на пропан бутан към котлето, и или ако си я мислил защо си я отхвърлил като вариант .
                  По спомени но не съм много сигурен там разхода е 70 - 80 гр. на киловат.
                  Ще му се наложи или автоматично палене на горелката (скъпо, сложно и ненадеждно) или да слиза и да я пали, което обезсмисля идеята.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Такова нещо правихме на един приятел.Пробихме котлето и заварихме 2 муфи на него.В муфите завихме нагреватели за радиатор,те са дълги около 50 см иса дебели около 5 см,точно влизаха в водната риза.Мощноста им е 6 кв,но има и други.За захранването изтеглихме отделна линия веднага след електромера с мостов проводник 6 квадрата и отделни предпазитали естествено.За терморегулатор ползвахме такъв от бойлер свързан с контактор въздушен 50 А и термозащита пак от боилер.Схемата за свързване е като при бойлер,с тази разлика че терморегулатора управлява КВ -то заради големият ток.Понеже ние го правихме сами цялата работа излезе около 100 лв и то с бирата.Той го изпозва с същата цел-само да подържа при голям студ до сутринта и вече трета година работи чудесно.

Коментар

Вчера го направихме!
                      Три часа обикаляне по съответните магазини за ВиК части и складове за метал и два часа работа.
                      Ето това се получи 700мм Х 130мм

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_8893.JPG
Прегледи:1
Размер:410.1 КБ
ID:5316880

Име:DSC_8892.JPG
Размер:305.7 КБ
ID:5316881

Име:DSC_8891.JPG
Размер:414.7 КБ
ID:5316882

Нагревателят е готов за монтаж, малката дупчица е за терморегулатора /запушена тръбичка/, вход и изход за водата.
                      От вчера имам развитие благодарение на Пенчо, който ми даде една помпа. Ще свържа "кюмбето" паралелно в системата със още една помпа, а не последователно, както мислех първоначално.
                      Терморегулаторът и защитата са налични, остава ел. частта.
                      Днес ще купя 3бр. контактори и остава само да се навържат....

Като го монтирам събота ще пиша за разултата

Още веднъж голямо благодаря на Пенчо за времето, което ми отдели и помпата, която ми даде.
                      Последно редактирано от Peppy; 08-11-11, 07:45.
                      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                        .......................
                        [ATTACH=CONFIG]380933[/ATTACH]

.............................
                        Пепи направихте ли му хидро изпитания защото на тази снимка ми се струва, че има шупли и може да протече.
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                          Пепи направихте ли му хидро изпитания защото на тази снимка ми се струва, че има шупли и може да протече.
                          Не сме, не знам и как да го тествам преди да го занеса, но го мисля. Попринцип всеки шев е минат повторно с телоподаващото, което не е гаранция разбира се. Не виждам тук как да го пробвам с тия тръги на 1цол . Имам уговорка с човека, ако има теч, да дойде и да го направи на място.
                          LZ1PER

Коментар

Намазваш шевовете с вар и чакаш да изсъхне. Пълниш с вода и ако тече, веднага става тъмно петно.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                              Намазваш шевовете с вар и чакаш да изсъхне. Пълниш с вода и ако тече, веднага става тъмно петно.
                              Без налягане?
                              LZ1PER

Коментар

Без налягане. Водата веднага си намира място. Не прокапва, а се просмуква и на изсъхналата вар се вижда много добре.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X