Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМОЩ! Замазката се рони!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПОМОЩ! Замазката се рони!

Земновлажния много лесно "прегаря", еле па като е горещо. По-добре човек да си го бърка на място.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Земновлажния много лесно "прегаря", еле па като е горещо. По-добре човек да си го бърка на място.
      То като е жега и плоча да не лееш, ако ще и с бетонпомпата, няма ли маркуч наблизо.
      А за тънки замазки, малко суха/ненамокрена обилно/ основа и си готов с кахърите.

Коментар

Така е...

Коментар

На нашият бетонов възел има писи което си дозира всичко и за момента не съм имал проблем .За малки площи бъркам промит пясък три колички и 50 кг цимент , водата е толкова че като стисна в ръка сместа да остава на кюфте . Не ползвам никакви добавки при дричкосването и ела след три четири дни да очукаш ъглите да видим дали ще стане лесно . Давайте декари правим с гаранция .
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Когато го поръчаш "земно-влажен" от бетоновия възел, водата кой я дозира, освен окото и лопатата, според къде ще го ползваш?
            Цимента е бил нередовен за мен, не толкова пясък с глина и т.н.
            Не съм ползвал никога готов бетон. Винаги сам си го бъркам. Но си мисля, че този земновлажния си има своята рецепта, иначе няма да е достатъчно здрав. Не знам де, така мисля.
            Иначе нали и аз това викам-цимента нещо не е бил в ред. Нищо, че е купуван специално за целта. Или както казах-да е объркано нещо, и да е сложен доста по-малко цимент. Например 10 пъти, често срещана грешка в пропорциите. Или при нас железарите да се сбърка с 10 мм.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бъркахме две колички пясък с торба и половина цимент. Всъщност, няма какво да го умуваме защо е станало. Важно е да се намери решение. За гранитогреса и сама го мислих, но идва златно...двата гаража са общо 42кв.м. Майстора ми /не ми е в хола/ взима 17 лв на кв. м. за труд. Гранитогреса на "Керос" преди две седмици го купих за 19 лв/кв.м. за клиент. ...до тук са 36 лв/кв.м....нещо не ми се връзва ценово...Ако го направя по този начин, най-добре аз да живея в гаража, а колата да си стои на двора
              Последно редактирано от cveta68; 06-07-11, 22:05.

Коментар

Цвете, мога да се опитам да ти измисля по-евтин гранитогрес, а и по-евтина цена за труд. Според мен обаче, цимента му е дошъл в повече...

Коментар

42кв.м на 5 см плоча го смятам около 2 кубика (минус една кофа- винаги по толкова не ми достига) +няколко арматурни решетки -350- 400 лв.
                  Полагаш решетките върху готовата замазка и викаш бетоновоза - за 1 ден работа и приключваш.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Понеже темата е тръгнала на поръчки: Може ли за мен няколко от тези майстори! Ма да могат и плочки да слагат де...
                    Пиши на л.с. , ако не се заяждаш разбира се . Иначе какво чудно има в тази цена , която образува надница между 70лв. и 120 лв. на ден(зависи от площта на равнината и размера на плочките). Все пак повечето хора отиват на работа за да работят , а не да си бъркат в носа по цял ден и на края обясняват , колко трудно е било и затова цената ....щото....таковата ..... е 20лв.
                    Боби - 0887771064
                    Който иска да свърши нещо намира начин , които не - намира причина.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                      Ще ги купиш ли???...
                      Да - говоря сериозно ! Ако имаш някакъв канал за такъв гранитогрес - пиши на л.с. за да направим каквото трябва .
                      Боби - 0887771064

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                        Бъркахме две колички пясък с торба и половина цимент. Всъщност, няма какво да го умуваме защо е станало. Важно е да се намери решение. За гранитогреса и сама го мислих, но идва златно...двата гаража са общо 42кв.м. Майстора ми /не ми е в хола/ взима 17 лв на кв. м. за труд. Гранитогреса на "Керос" преди две седмици го купих за 19 лв/кв.м. за клиент. ...до тук са 36 лв/кв.м....нещо не ми се връзва ценово...Ако го направя по този начин, най-добре аз да живея в гаража, а колата да си стои на двора
                        Най-практичен и изгоден ценово вариант,ако има място за нивото, предлагам бетонова настилка.Ако не махате компрометираната замазка, варианта е заварени мрежи , анкерирани с 4бр/м2 в здравата основа.Обработката-най-добре шлайфане,по-бюджетен вариант-"метен" бетон.Ако има необходимост от наклони/за сифони или др./,се карира с водачи.При вариант шлайфане, не му слагайте фибри.Настилка с плочки не е подходяща по много съображения-цена,издръжливост,пързаляне и пр.Бетона го поръчайте готов,с пуми,за да може да се пъхне максимално навътре.За 3 дена сте готови.Ако имате нужда от съдействие за по-бюджетни цени от близки възли до Бенковски,обаждайте се.
                        Ако все пак държите на плочките,имайте предвид че те си искат тяхната здрава основа.Т.е. всякакви грундове и изкърпвания върху ронливата основа,не са решение.Пакетната цена ще стане по-висока и от тази която цитирате.Успех!

Коментар

За гаражите плочките наистина не са вариант- няма да си правя мавзолей За съжаление нивото вече е достигнато, няма голяма възможност за повдигане. Май ще го къртим, вложението беше не повече от 250- 300 лв, явно на вятъра. Не знам как стои въпроса със студения асфалт...

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                            За гаражите плочките наистина не са вариант- няма да си правя мавзолей За съжаление нивото вече е достигнато, няма голяма възможност за повдигане. Май ще го къртим, вложението беше не повече от 250- 300 лв, явно на вятъра. Не знам как стои въпроса със студения асфалт...
                            Студения асфалт е за кърпежи - излиза много по-скъпо от направа с плочки(мин. 35-40лв./кв.м.) .

След като ще разбивате , най-разумния вариант в такъв случай е обикновен бетон армиран със заварени мрежи , пердашен , а за заздравяване и обезпрашаване , отгоре при пердашенето може да сложите , т.н. посипка за шлайфан бетон - става като на бензиностанциите -гладко и здраво , но трябва да го прави някой , който се занимава само с това , за да не си хвърлиш парите и този път на вятъра .
                            Питай Google за "шлайфан бетон" и забрави за оферти от "приятели" , на които ще ти е неудобно да потърсиш сметка за некачествена работа , а в знак на коректност си им платила предварително(примерно) .
                            Тях ги покани на една софра , а не на работа !
                            Боби - 0887771064

Коментар

Няма по-здрава настилка от БЕТОНОВАТА. Този асфалт е компромиса м/у цена и качество ( и време).
                              Та затова - направете си бетонова замазка с промит пясък, и армировка от заварена мрежа.
                              Мрежата НЕ ТРЯБВА да е на земята, а на няколко см (1-2 см) от земята.И не посипвайте чист цимент отгоре - само с мастара. Дори пердашене не е нужно, за да остане малко по-грапава настилката.
                              Успех !

Коментар

Благодаря за добрите съвети!
                                Всъщност, отдолу под проблемната замазка не е "земя, а бетонова основа. Но след като бетонирахме около къщата, нивото се вдигна пред гаражите, а те "пропаднаха с около 5-7 см. За това се наложи вдигане на нивото в гаражите и подрязване на гаражните врати. В такъв случай, необходимо ли е повдигане на армировъчната мрежа на 1-2 см от подовия бетон? И с каква гъстота е най-добре да е тази мрежа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X