Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Циментова замазка- напуква се и се рони - защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Циментова замазка- напуква се и се рони - защо?

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Само цимент и пясък става.......ама друг път. Иска се толкова майсторлък ........че по-добре да кажа - НЕ СТАВА.................

!
    Не съм съгласен! Нямам нищо общо със зидаро - мазачните професии и с вар не съм мазал 1 път а реновирах 2 етажа къща сам.
    Напуква се ако не се замята хамалската и/или се прави наведнъж дебела мазилка.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

От години мажа само с пясък и цимент ,без вар,както казаха колегите по горе,като "дръпне"мазилката се изпердашва.Става по здраво от колкото с вар.

Коментар

Бих желал и аз да се включа с един сходен въпрос. Миналата година си правих циментова замазка пред гаража (общата дебелина е над 10см има си и арматура), от от известно време наблюдавам, че се рони при миене с маркуча, като е валяло силен дъжд. Замазката е 3:1 пясък:цимент.
        Сега се чудя кво да правя? Цимента ли е бил калпав?
        Как да спася останалата замазка?

Коментар

За замазки в двора (на открито) може да се сложи малко повече цимент от нормалното. Ако е кът цимента или има съмнения може да се направи само горният слой по- здрав. Отгоре се "пердаши" с чист цимент, дървена маламашка и кръгообразни движения за да се запълнят микропукнатини.
          Пробвай да изпердашиш съществуващата замазка, а ако не стане -3см нова отгоре армирана с мрежа и повечко цимент и добро смесване.

Коментар

Както ти е отговорил колегата - пердашенето е завършващия щрих на циментовата настилка, замазка.
            Трябва да се пердаши докато избие само сив цимент и вода на повърхността.
            При създалата се ситуация - ронене - направи лека, фина замазка с циментов разтвор ( 2:1 - ПЯСЪК/ЦИМЕНТ) и поддържай влажността 2-3 дни с леко оросяване на повърхността . Това с цел да не се напука.
            Личното ми предположение не е лошо изпълнение на замазката , а това , че масово цимента се продава за по-силен отколкото е в действителност.
            Марката на цимента често е спестена или не отговаря на посочената. Но това е трудно доловимо.....
            Както и да е ... свикнали сме . Успех !

Коментар

Подовата замазка се приготвя земно-влажна или по-точно като хванеш с ръка замазката и я стиснеш да се оформи кюфте . Всякакви други глупости са всичко друго но не и ПОДОВА ЗАМАЗКА .Рецептата я писах по горе в темата или три колички пясък(36-40 лопати ) и 50 кг цимент . Казвам го категорично защото с това се занимавам и не съм любител . Просто имах щастието да имам добри учители .
              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                Подовата замазка се приготвя земно-влажна или по-точно като хванеш с ръка замазката и я стиснеш да се оформи кюфте . Всякакви други глупости са всичко друго но не и ПОДОВА ЗАМАЗКА .Рецептата я писах по горе в темата или три колички пясък(36-40 лопати ) и 50 кг цимент . Казвам го категорично защото с това се занимавам и не съм любител . Просто имах щастието да имам добри учители .
                Само където зависи каква ти е количката, каква е лопатата и по колко загребваш с нея. Едното го смяташ на обем а цимента на килограм. 2011 година.
                Количките масово са за 60кг - 3 колички+ 60кг цимент. Това е когато го правиш за себе си.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                  Само където зависи каква ти е количката, каква е лопатата и по колко загребваш с нея. Едното го смяташ на обем а цимента на килограм. 2011 година.
                  Количките масово са за 60кг - 3 колички+ 60кг цимент. Това е когато го правиш за себе си.
                  Доста обекти и строежи съм обиколил и доста кв.м замазка съм направил и никога не съм видял да теглят на кантар пясък за замазка . Но пък лопата е обикновенна строителна а не голяма въглещарска , а количката е РК 1 или 2 по твой избор и вкус . А това дали го правя за мен или за някой друг за мен няма значение винаги се стрема да бъде еднакво добре .И там е разликата че понякога клиента иска да му е по- евтино така че не може да бъде и хубаво ! А ти ако имаш желание вземи си мери пясъка и с грамове .

Коментар

Мдаа за една стая ще спести (ти или той ) 5лв. А ако нямаш количка а единствният съд е кофа с произволен размер, как ще направиш замазка? Всеизвестно е отношението 3:1 -разпори един пакет 50кг. цимент в количката да се убедиш.

Коментар

Напоследък почнах да заглеждам разни стари циментови замазки и зидарии с цимент. И установявам че на повечето места като почоплиш с нокът и почва да се рони и да става на фин сив прах. Същото както и при мен.
                      Не че и така не върши работа, ама ми се ще да е максимално здраво.

А на село навремето дядо ми е зидал една лятна кухня с някакъв циментов разтвор между тухлите. При него няма и следа от ронене, даже и с отверка го чоплих, и не можах да изкъртя нищо от него. Стои просто като камък, нито се троши, нито се рони, въпреки че е на слой по 1 см. И е на 30 години най малко.
                      Каква е тайната?
                      Цимента ли в днешно време е менте? Или пък пясъка и варта?
                      Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                        Напоследък почнах да заглеждам разни стари циментови замазки и зидарии с цимент. И установявам че на повечето места като почоплиш с нокът и почва да се рони и да става на фин сив прах. Същото както и при мен.
                        Не че и така не върши работа, ама ми се ще да е максимално здраво.

А на село навремето дядо ми е зидал една лятна кухня с някакъв циментов разтвор между тухлите. При него няма и следа от ронене, даже и с отверка го чоплих, и не можах да изкъртя нищо от него. Стои просто като камък, нито се троши, нито се рони, въпреки че е на слой по 1 см. И е на 30 години най малко.
                        Каква е тайната?
                        Цимента ли в днешно време е менте? Или пък пясъка и варта?
                        И двете - и цимента е различен и съотношението.
                        Направи 2:1 съотношение, овлажнявай го и след 30 години внуците ти ще пишат за твоя цимент .

За колегите които спорят :
                        Съотношението и за двама ви е 3:1 , но влажността е различна - т.е. водата която се добавя.
                        От там и има земно-влажен разтвор за замазки. Разликата е само в количеството вода.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                          Мдаа за една стая ще спести (ти или той ) 5лв. А ако нямаш количка а единствният съд е кофа с произволен размер, как ще направиш замазка? Всеизвестно е отношението 3:1 -разпори един пакет 50кг. цимент в количката да се убедиш.
                          За да няма спор за тия дето нямат колички съм написал и съотношението 36- 39 лопати 50кг цимент . И наистина е много важно и количеството вода .

Коментар

Съотношението е три към едно 3 към 1 цимент пясък...Количките са стандартни .От 3 седмици бъркам бетон като машина...понеже наливам на порции и нямам достатъчно платна ,пък и бетоновоза иска минимум 1 кубик да докарва ,та по тея причини с лопатата ....Имам същия случай с едно каре пред входа на двора 3.5 метра на 9.5 метра и дебело 10-12 см. с армировка и лично аз съм го пердашил,за две години се люпи отгоре с водоструйката излизат цели парчета като шамар...Замазка особенно вън под 10 см. забрави.....

п.п Не че не се сещам за сухата смес ама би ли обяснил защото по нашия край внасят замазката в полусухо състояние и после при пердашенето само пръскат(овлажняват) с маркуча....а и каква е разликата в марките бетон,в смисъл марката определя ли количеството цимент в разтвора или определя качеството на цимента !
                            Последно редактирано от Roninn; 09-04-11, 20:28.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

п.п Не че не се сещам за сухата смес ама би ли обяснил защото по нашия край внасят замазката в полусухо състояние и после при пердашенето само пръскат(овлажняват) с маркуча....а и каква е разликата в марките бетон,в смисъл марката определя ли количеството цимент в разтвора или определя качеството на цимента !
                              Това състояние се казва земно-влажна маса, земно-влажно състояние на разтвора (за замазка, за мазилка).
                              Така по-лесно се оформя повърхността и за няколко часа водата си избива на повърхността. Особено , ако се пресова (вибрира) или изпердаши.
                              Това е начин за полагане на замазки от отдавна.
                              Марката цимент...?
                              Разтвора за замазка се състои от пълнеж (пясък, баластра, филц и др. ) и свързващо вещество (цимент, вар и др. ).
                              И естествено - колкото е по здраво лепилото (свързващото вещество - цимента) - толкова по-яка ще е замазката, настилката, мазилката.
                              Затова има различни марки цимент - някога бяха марка 100, 250, 500 .... сега преминаха на други стойности марка 25, 50 и т.н.
                              Колкото е по-висока марката - по здрава е спойката и издържа на по-високи натоварвания.
                              Когато видите торба цимент БЕЗ марка - не си купувайте. Ще се рони замазката при всички случаи.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                                Това състояние се казва земно-влажна маса, земно-влажно състояние на разтвора (за замазка, за мазилка).
                                Така по-лесно се оформя повърхността и за няколко часа водата си избива на повърхността. Особено , ако се пресова (вибрира) или изпердаши.
                                Това е начин за полагане на замазки от отдавна.
                                Марката цимент...?
                                Разтвора за замазка се състои от пълнеж (пясък, баластра, филц и др. ) и свързващо вещество (цимент, вар и др. ).
                                И естествено - колкото е по здраво лепилото (свързващото вещество - цимента) - толкова по-яка ще е замазката, настилката, мазилката.
                                Затова има различни марки цимент - някога бяха марка 100, 250, 500 .... сега преминаха на други стойности марка 25, 50 и т.н.
                                Колкото е по-висока марката - по здрава е спойката и издържа на по-високи натоварвания.
                                Когато видите торба цимент БЕЗ марка - не си купувайте. Ще се рони замазката при всички случаи.
                                За колегата Roninn - Да, количеството цимент за 1 м3 определя марката на бетона - респективно за какво ще се ползва. По сегашните нормативи напр за подложен бетон е В 10, за констр елементи - В 15-20, за по-специални В 25-30... Има и други фактори/съставки които са от значение за какво ще се ползва бетона.
                                Сега за цитата по-горе - замно-влажен/а е термин, който се използва при бетон /напр. скатни покривни плочи/ или при замазка, но не се ползва за разтвори за мазилка. При тях водата не избива /затова е влажен/а/. Не се вибрира. Инертният материал е само пясък - филц /5-15/, фракция /25-40/ се добавят към пясъка за бетон /за замазка-само пясък/. От вида/структурата/хим.състав на трошеният камък зависи и якостта на бетона! Същото важи и за пясъка. Количеството на водата също е определящо /водоциментов фактор/... не се допуска добавяне на вода във вече готовия бетон без изрично разрешение!
                                За марката на цимента - да, съгласен, това е важно - но и всичко друго по-горе описано..
                                Всеки който иска да си бърка в двора - ОК, но аз като работя това не бих си позволил комромис!
                                Николай
                                VITARA 1.6, 93 къса кабр
                                КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X