Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Циментова замазка- напуква се и се рони - защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Циментова замазка- напуква се и се рони - защо?

Днес се захванах да се правя на майстор и оплесках работата.

Целта ми беше да направя циментова мазилка за измазване на комин, и замазка около самия комин.
    На чувалчето с цимент беше написано 3 части пясък, и една част цимент.
    Направих го така обаче накрая замазката се напуква, и се отлепва от старата.
    Старата мазилка предварително я бях изчистил и намокрил.
    Отделно че ми се струва нещо много слаба- стиснах с пръсти една изсъхнала бучка и тя стана на прах и пясък.

Къде бъркам?
    Струва ми се че изпускам някоя важна подробност.
    Споделете ми някоя тънкост.
    Ники

От: Циментова замазка- напуква се и се рони - защо?

Мисля си че е трябвало първо да стигнеш до тухла да сложиш в тоя разтвор вар-гасена хидратна и просто да го измажеш.Разтвора може да е добър но нямаш основа на която да хване.Има готов разтвор по складовете слагаш 2 мистрии цимент мажеш и си пееш.

Коментар

За съжалние не разполагам с вар. Това което го мажа е на доста отдалечено от цивилизацията място, и едвам се преборих цимента да домъкна с един джип.
      Няма ли как да стане само с цимент и пясък?
      Ники

Коментар

Само с цимент нема как да се получи. Трябва си варчица.
        OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Според мен е добре преди да започнеш да мажеш да изпръскаш тухлите с циментово мляко. Мазилката след като изсъхне млякото.
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Доколкото разбрах искаш да направиш мазилка а не замазка защото има голяма разлика при приготвянето . За мазилката (за стена ) е необходима и вар която може да се замени и с химикал има много производители а за замазката ( за под ) само цимент и пясък като съотношението е три колички пясък (или около 40 лопати ) пясък и 50 кг цимент .
            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Става и само с цимент и пясък но по-трудно се залепя. Упражнението е за Рафаел Надал. Ако е току- що изсъхнала бучка няма как да не се рони - стяга добре след часове. Замахвай колкото може по -силно за да направи вакуум и ще се залепи!
              Като цяло с вар става по-лесно но в последствие мазилката е по - ронлива. Само с цимент по лесно се напуква но затова трябва преди да е засъхнало съвсем трябва да "пердашиш" ,"тричаш" или не знам във вашия край как му викате.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Всъщност по комина нагоре ще е мазилка, а в основата на комина около керемидите замазка.
                Ники

Коментар

Колега защо не взе лепило и мрежа и нямаше нито да се напука нито да падне.
                  Има лепила които специално да издържат на висока температура, а и мрежата е негорима.
                  Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                  Dacia Duster 4WD

Коментар

Само цимент и пясък става.......ама друг път. Иска се толкова майсторлък ........че по-добре да кажа - НЕ СТАВА
                    Винаги напуква заради силния разтвор. Затова мазилка такава се избягва . Прави се само замазка и се полива (оросява,овлажнява) при просъхване.
                    Иначе ВИНАГИ се напуква.
                    Като препоръка - не добавяй много цимент към пясъка (3 към 1 е силен ). Такава пропорция се ползва за подова замазка и се следи да не се напука (поливане).
                    За мазилка - можеш да опиташ 5 към едно и пак трябва овлажняване.
                    По-добре е варова мазилка с малко цимент.....не се рони , нито напуква .... но трябва да се изпердаши.....
                    Сега след като си го направил вече - вземи ТЕРАКОЛ (в него има добавки да не се напуква) и замажи отгоре за финно.Успех !
                    Последно редактирано от bgbul; 27-03-11, 13:49.

Коментар

http://www.isomat.gr/bg/ДОБАВКИ-ЗА-Б...