Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за дърти родители..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тема за дърти родители..

Смешното в този проблем е че не се дели на поколения, а на полове...

Т.е., опита показва, че докато при нас е възможно да си пием ракията вечер със син, зет или внук неограничено време в блаженна обстановка,то при другия пол това е като да забъркаш коктейл с нитроглицерин и да го разклатиш...

Бедите идват при събиране на повече от една жена в една територия...

И още по-лошо - разменят си "потенциалите" през нас....та нас ни тресе..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Хм, а уж ние, мъжете си опикаваме територията и си я пазим...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Смешното в този проблем е че не се дели на поколения, а на полове...

Т.е., опита показва, че докато при нас е възможно да си пием ракията вечер със син, зет или внук неограничено време в блаженна обстановка,то при другия пол това е като да забъркаш коктейл с нитроглицерин и да го разклатиш...

И още по-лошо - разменят си "потенциалите" през нас....та нас ни тресе..
        В някои култури пък е обратното. Не сме виновни, че целият християнски (и пост-християнски) свят възпитава мъжете в задружие, а жените - в конкуренция.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          В някои култури пък е обратното. Не сме виновни, че целият християнски (и пост-християнски) свят възпитава мъжете в задружие, а жените - в конкуренция.
          Точно бях започнал да се чудя,дали не е природно заложено-нали има и някои животни с подобни матриархални традиций.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Точно бях започнал да се чудя,дали не е природно заложено-нали има и някои животни с подобни матриархални традиций.
            Да де, ама човекът не е завършено животно. Той е само заготовка - каквото го научиш, това. А може да се учи, не е да не може.

Коментар

Да де, ама човекът не е завършено животно. Той е само заготовка - каквото го научиш, това. А може да се учи, не е да не може.
              За учене-може,ама си има разни инстинкти дето са му останали от маймунския период(вероятно),та помислих да не е нещо вродено.Но твоите факти за съществуване на други култури с противоположни характеристики в това отношение,не ги вземах предвид.Та сигурно си прав-въпрос на възпитание...
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                За учене-може,ама си има разни инстинкти дето са му останали от маймунския период(вероятно),та помислих да не е нещо вродено.Но твоите факти за съществуване на други култури с противоположни характеристики в това отношение,не ги вземах предвид.Та сигурно си прав-въпрос на възпитание...
                И инстинктите са заготовки. Всичко се гради на тях и всякакви опаки резултати се получават, според надстройката.

В себе си много надълбоко чувам гласа на маймуняка от едно време. Само защото знам, че е някъде там. Но неговите инстинкти, стремежи и пориви са съвсем условни за мен. "От душа" ми идва друго - това, което ми е дадено първите години. А пък повечето хора даже не знаят, че някъде там дълбоко в душата си имат един маймун, който все го тегли към клона.

Коментар

...а пък повечето хора даже не знаят, че някъде там дълбоко в душата си имат един маймун, който все го тегли към клона.
                  Черта-рибата е избита в хайверно състояние,а аз си докопах подпис!

Коментар

А, ето го, появи се....
                    Така де, ама после ми се наложи да вечерям, и другите (които са 4х4 мяу/бау) и те да хапнат, да изслушам новините на различните (про- , и анти- телевизии ).....
                    ...... авторитетът по въпроса за съвместното съжителство
                    ....ама за незапознатите, преди да наритам зетя навън от дома ми, всъщност той реши, че му пречим ( не предписвам етаж от къща която сам съм купил на посочените от него), а после използва аргументите на юмручното право за да получи "пълна свобода", е получи си я....после ме болеше единият крак седмици наред, ама какво да се прави, нали ми е "зетко мили" не му нанесох "средна телесна" ....и пак си мисля, че в моя случай става дума за лош късмет, за конкретно селянче паразит, дошло "у градо", което се е приспособявал или по-точно мимикрирало за да не го закачат докато се почувства сигурно и силно, и започнало тревичка да попушва, за да не го яде отвътре, а когато дошла и голямата (по неговите стандарти) заплата се почувствал велик, а изсушеният му от тревата мозък му изигра лоша шега...
                    Иначе в архитектурата на българските къщи на някои места (от ХІХ и началото на ХХв.) съществуват двата входа (за снахата и за свекървата, хем да са близо да си помагат, хем да не се засичат много. По-късен соц. вариянт се къщите близнаци.
                    Та на въпроса за "старите" от моя опит, ако ти пука за тях най-добре е да са ти подръка,( т.е. в пъти по-ниски разходи и морални и материални) съседно, юридически тяхно, 100% независимо жилище, отделен вход, двор, сметки и т.н., за децата (докато са деца) при теб с постепенно отделяне. В моя случай им оставих цял независим етаж......от там нататък е въпрос и на възпитание и на дипломация и на хиляди външни фактори над които нямаме нито власт, нито възможност да предвидим
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Брей, каква тема се е развила !
                      Нещо, което не е off-topic - твърди се, че понеже човекът (от женски пол, нищо, че в повечето езици "човек"= "мъж", пък жената = друго нещо) твърде дълго носи плода при своята бременност (само слоновете и китовете май са по-продължителни ), пък после много бавно и много тягостно-продължително му растат и съзряват децата , затова "Главният Архитект" (туй по масонски, ако повече ви харесва - Майката Природа, Дядо Боже и т.н.) е отредил на човека (и от двата пола) перманентна "разгоненост" , за разлика от другите животинки по планетата Земя (при които е циклична разгонеността ), за да бъде връзката по-трайна между партньорите, да не загубят интерес един от другиго и да могат така "сговорно и задружно, забавлявайки се междувременно" да си отгледат поколението, докато стане годно да вирее само.
                      Въпросите, които следва да си зададете, преди да изгоните, напъдите и т.н. децата си, станали междувременно по на 30 години:

1. Какво ми дадоха моите родители ? (ама там - времето беше друго, то при Бай Тошо така, ама сега, ама така...)
                      2. Ще бъда ли и аз като моите родители ? (Толкова некадърен родител, неосигурил нищо.. или толкова селско-социалистически благотворител, изградил трикатна къща в Тутракан и две двуетажни вили в Гара Томпсън и Своге)
                      3. Мога ли / трябва ли да не правя като моите родители на мен това, което те направиха за мен и струва ли си да направя нещо различно за моите деца ?
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                        Сега, който както го прочел. А темата е : да набия ли шута на 20 годишното лайно, дето не знае дали му се е допикало, или му се доженило, или да храня и половинката му, и отрочето му доживот, или поне докато ти набият шута на тебе. Отговор : шутааааааааааа..........докато е време. Я Макса....какъв шут само, а.....от Русе, та чак у Варна...
                        Колега, преди да вземеш решение мисля,че трябва да сложиш на кантара и това,как детенцето се е държало с родителите си до сега. Стоях и аз на твоя кръстопът и не знаех как да постъпя.

Коментар

оказа се че питането е към по-заможните.......

аз не съм в тая категория, но едно щи кажа:

щом можеш, осигури им първоначалните удобства, да не блъскат 20 години за "кола и апартамент" че той живота бързо свършва и ще мине покрай тях на 4-та бърза

а отношенията ви после ........ ами на каквото си постелеш, на това ще легнеш!

но благодарности не чакай!

Коментар

...да започна оттам, че с жената заедно имаме три дъщери
                            ...искало ми се е понякога да бия шутове..ама из къщата, не - навън от къщата...
                            ...имам и възрастна баба, която ме е отгледала от "2 кила мръвка" и сега по финансови причини не мога да я прибера при мен, а тя е сама....
                            ....някой ден и с мен може да стане така...а как ще се отнесат с мен моите деца???
                            ....както аз - с родителите ми???
                            ....а пустият му живот къс, къс...и нямаш право на поправителна сесия...
                            ..някой ден тревата скрива някой човек, когото си обичал, с когото си се карал, който ти е прощавал, който ти е "пречел"...но пък те е обичал и се е грижел за теб..
                            ....и сега седиш на тревата в краката му и искаш да кажеш толкова много неща....ама той няма как да чуе....
                            ...не-е, никакви "шутове"..по-добре да се обичаме, да си прощаваме и да сме заедно, колкото може повече..защото самотата ни ще е безкрайно дълга....
                            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Родителите винаги мислят доброто на своите деца...винаги.
                              ...проблемите са в разбирането им за добро.......там са трагичните различия...които водят до раздяла....

....да запазиш човека до себе си е много. много по трудно отколкото да го изгубиш...Недейте да упреквате близките, че не са ви подсигурили...спокойствие или материялно благополучие..., забравихте ли, че вас нямаше да ви има без тях....Какво материялно компенсира, загубата на родителите..или децата...

....рецепта за щастливо съжителство няма...., особено когато лудостта е изместила разума в главите, когато алчността е убила обичта в сърцата..., а смирението и уважението са непознати...

Лишавайте децата си като малки от материялното, научете ги да се трудят и борят за левчето...и много ги обичайте човешки, а не с подкупи и подаръци...Изучавайте ги, какво им се отдава и им е по сърце....насърчавайте ги...., а хванетели ги в издънки.....безкомпромисно ги наказвайте...Образовайте ги, да не са глупаци....и ги предизвиквайте с трудности........после е лесно..
                              ......и няма значение , кой къде живее......важно е , че се носите в сърцата си взаимно..
                              Дали имаме правото да искаме....баз да сме дали!
                              От жив човек полза винаги има..., от човек ..не от паразит!

Здравото семейство има здрави връзки по между си...то изгражда и здрави деца, а от там идва и силата и уважението....и нито снаха, или зет не могат да го разпилеят..........когато хората са си на мястото...
                              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Прочетох внимателно всички мнения по темата.
                                Да кажа и моето: Няма предварителни рецепти. Това, което е било приложимо към мен, може да е неприложимо по отношение на децата ми.

Аз просто имах късмет със семействата (мн.ч.) - моето и на съпруга ми. При синовете ми (24 год. и 22 год.) може да не е така, въпреки, че това е най-голямото ми желание - всичко да е наред в бъдещите им семейства.
                                Моите родители веднага харесаха съпруга ми и той хареса тях. Свекърва ми хареса мен, а аз - нея. И това взаимно харесване е определящо. Защото живяхме всякак – и при моите родители и заедно със свекърва ми и сами с децата. Помагахме си трите семейства, възприемащи се като едно. Продължаваме да си помагаме и сега, когато животът на всички, които останахме живи стана много, много труден.

Не знам синовете ми какви момичета ще срещнат и какви семейства ще създадат. Имам нагласата да не се меся и да помагам, ако се наложи и ако поискат помощ. Но... животът ще покаже.
                                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X