Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за дърти родители..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тема за дърти родители..

Сега, който както го прочел. А темата е : да набия ли шута на 20 годишното лайно, дето не знае дали му се е допикало, или му се доженило, или да храня и половинката му, и отрочето му доживот, или поне докато ти набият шута на тебе. Отговор : шутааааааааааа..........докато е време. Я Макса....какъв шут само, а.....от Русе, та чак у Варна...

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      За това ще идваш да си говорим
      Има стара поговорка "Всички щастливи семейства си приличат, при нещастните - всяко по своему".
      Като цяло, Ясен е прав - за всеки случай, по отделно
      А, ето го, появи се и авторитетът по въпроса за съвместното съжителство

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
        Според мен трябва да се действа според обстоятелствата, а именно....
        Докато учи и не работи, детето ми ще живее при мен. 1.Вземе ли си хляба в ръцете, да си търси дом и да си го купува ако иска, ако не-квартира, щом иска отделно.
        2.Докато си намери работа обаче и си изтегли заем, ще живее при мен, но щом живее в къщи, ще знае кой командва парада, т.е. ще важат правилата, които определям аз. Като си създаде дом, да се оправя, няма да му се меся и ще му ходя на гости. Но отдели ли се-да забрави за финансова помощ и гледане на внуците, докато те двамцата бачкат. А сега какво???? отделили се, ама......мамо, ела да гледаш детето, че няма места в детската, пък сме на работа, мамо, дай 100лв заем, че не сме получили заплати......па искаме кола, па джип, па мотор......Щом са отделно-напълно отделно.
        А, и още нещо, има голяма разлика дали имаш момче или момиче. Момичетата са по-лесни-щипнеш го да подскочи и му биеш шута, да си троши мъжа му главата с него. Момчетата обаче........на тях ляга всичко-те търсят дом, те бачкат повече да изкарват пари, те осигуряват семейството. Между другото-живял съм в чехия, там, ако бабата гледа детето на дъщеря си, се смята за напълно нормално тя да и плаща, смятайте къде са ония хора.....
        1.Има те противоречие
        2.Пак си пребирате детето!!!
        3.Винаги това Аз бърка положението!ЗАЩО си мислите,че ние младите незнаем какво е правилно и какво не?Защо винаги си мислите,че вие сте прави(хората все пак остаряват)?Защо подценявате младия потенциал?Защо не му давате развитие?Колко защо написъх?Вие големите(нашите родители)винаги ще мислете за нашето добро,ФАКТ!Ние за вас винаги ще сме децата ви(пак факт)!Вие ми кажете колко сте били годишни,когато сте започнали сами да вземате решения?Верно,че сме мЪнички,но потенциала е в бъдещето!Прочетох пълни глупости на колеги.Защо:Защото как така ще си изгоните(шут) децата?Как да разчитат на вас при положение,че вие не се съобразявате с тях?Това за мен е затапяване на младия интелект!!!Нима не знаем кое е грешно и кое не?Хмм да ли?Както и да е вие сте мъдрите хора,от вас се учим,НО защо вие не се вслушвате във вашите родители?Тук идва горе написаното АЗ.
        Благодаря ви за отнетото време на този пост!
        Последно редактирано от STROIL; 19-01-10, 22:43.

Коментар

Грешка, да се изтрие от някой модератор..

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
            1.Има те противоречие
            2.Пак си пребирате детето!!!
            3.Винаги това Аз бърка положението!ЗАЩО си мислите,че ние младите незнаем какво е правилно и какво не?Защо винаги си мислите,че вие сте прави(хората все пак остаряват)?Защо подценявате младия потенциал?Защо не му давате развитие?Колко защо написъх?Вие големите(нашите родители)винаги ще мислете за нашето добро,ФАКТ!Ние за вас винаги ще сме децата ви(пак факт)!Вие ми кажете колко сте били годишни,когато сте започнали сами да вземате решения?Верно,че сме мЪнички,но потенциала е в бъдещето!Прочетох пълни глупости на колеги.Защо:Защото как така ще си изгоните(шут) децата?Как да разчитат на вас при положение,че вие не се съобразявате с тях?Това за мен е затапяване на младия интелект!!!Нима не знаем кое е грешно и кое не?Хмм да ли?Както и да е вие сте мъдрите хора,от вас се учим,НО защо вие не се вслушвате във вашите родители?Тук идва горе написаното АЗ.

А сега де?

И кой ви е казал, че да се учи правопис е най-важното?

Динозаври такива...

Коментар

Строил.

Не видях никъде противоречие в поста си. Казах, че докато детето ми учи или няма работа, ще живее при мен, ако иска, де. Ако не.....да си ходи на друго място.
              Но когато живееш някъде, па било то при майка си и баща си и не работиш, т.е. те ти слагат хляба под носа на масата, не мислиш ли че важи правилото-който плаща парсата, той поръчва музиката. Във всеки дом си има правила, всеки човек си създава ред и щом си там и си зависим-ще се съобразяваш с тях. Хеле пък ако им доведеш и снаха и дете.....
              Но отделиш ли се......прави каквото искаш. Но наистина отделно-не да тичате през вечер дома, че не сте сготвили, или че трябва да ви се гледа детето, та да излезете, или че нямало места в градината и т.н.
              Нагледал съм се на пенсионери, дето отделят от мизерната си пенсия да дадат на края на годината по 100лв на децата си да си купели нещо.......щото трябвало да им помагат, те така разбират нещата просто.
              А що се отнася до старите ни родители........ми как да ги изгониш или зарежеш, ми нали ние сме след тях. Гледаш ги, на легло или не...в дом или не.....ако трябва-плащаш на гледачка, както е на запад, но....каквито и да са, каквото и да са ни причинили-това им го дължим, благодарение на тях сме на тоя свят. А ако не сме успели-това си е наша грешка, не тяхна.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                ...Не всичко опира до сметки около кантара...
                Това го осъзнах по трудния начин
                За две седмици погребах едната си сляпа от пет години 96-годишна баба, после другата на 103 години, после отчаяна сърдечна операция на баща ми/успешна/ и между всичко - дъщеря ми загуби пулс по тинейджърски причини. Сега ми стига да са около мен от време на време да се посмеем, даже и опушените стени не искам да боядисам
                Та са ми смешни някой напъни

Коментар

1.Имате противоречие.
                  2.Пак си прибирате детето!!!
                  3.Винаги товаАз бърка положението! ЗАЩО си мислите, че ние младите не знаем какво е правилно и какво не? Защо винаги си мислите, че вие сте прави (хората все пак остаряват)? Защо подценявате младия потенциал? Защо не му давате развитие? Колко защо написах? Вие големите (нашите родители) винаги ще мислите за нашето добро, ФАКТ! Ние за вас винаги ще сме децата ви (пак факт)! Вие ми кажете колко сте били годишни, когато сте започнали сами да вземате решения? Верно, че сме мънички, но потенциала е в бъдещето! Прочетох пълни глупости на колеги. Защо: Защото как така ще си изгоните(шут) децата? Как да разчитат на вас при положение,че вие не се съобразявате с тях? Това за мен е затапяване на младия интелект!!! Нима не знаем кое е грешно и кое не? Хмм дали? Както и да е вие сте мъдрите хора, от вас се учим, НО защо вие не се вслушвате във вашите родители? Тук идва горе написаното АЗ.
                  Смени хапчетата.....вземи от по-скъпите. С толкова много думи толкова нищо може да каже само Сакскобурготски.....Симеончо, пак ли ти бе.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    А сега де?

И кой ви е казал, че да се учи правопис е най-важното?

Динозаври такива...

.... Вземе ли си хляба в ръцете, да си търси дом и да си го купува ако иска, ако не-квартира, щом иска отделно.
                    Докато си намери работа обаче и си изтегли заем, ще живее при мен, но щом живее в къщи, ще знае кой командва парада, т.е. ще важат правилата, които определям аз. Като си създаде дом, да се оправя, няма да му се меся и ще му ходя на гости. Но отдели ли се-да забрави за финансова помощ и гледане на внуците, докато те двамцата бачкат. А сега какво???? отделили се, ама......мамо, ела да гледаш детето, че няма места в детската, пък сме на работа, мамо, дай 100лв заем, че не сме получили заплати......па искаме кола, па джип, па мотор......Щом са отделно-напълно отделно.
                    А, и още нещо, има голяма разлика дали имаш момче или момиче. Момичетата са по-лесни-щипнеш го да подскочи и му биеш шута, да си троши мъжа му главата с него. Момчетата обаче........на тях ляга всичко-те търсят дом, те бачкат повече да изкарват пари, те осигуряват семейството. Между другото-живял съм в чехия, там, ако бабата гледа детето на дъщеря си, се смята за напълно нормално тя да и плаща, смятайте къде са ония хора.....
                    Строил.

Не видях никъде противоречие в поста си. Казах, че докато детето ми учи или няма работа, ще живее при мен, ако иска, де. ...........
                    Аз съм млад и не вдявам!Хем подскачат,хем си ги убичкате?!?

Коментар

Пак ще цитирам стара мъдрост...

"Де е тънко, там се къса!"

Ако на младите им стане прекалено тънко, ще се скъса и после остава една ясна за всички развръзка - събирай парчетии от живота и се пробвай да залепиш отново нещо...

Само че времето не прощава, защото природата има други планове - паднеш ли на колене, време ти е да напълниш търбусите на хиените...

В този смисъл има нещо зравословно в това, младите да използват родителите като хранителна база или среда...

Така бъдещето на гена е далеч по-сигурно...

"Когато бедността влиза под вратата, любовта изкача през прозореца!"
                      Последно редактирано от Volk; 19-01-10, 23:09.

Коментар

Строил

Млад си, вярно е, всъщност това е за завиждане. И сигурно за това не можеш да различиш образното изказване от буквалното.
                        Има и нещо друго. Т.н. "дърти" са си подредили живота по техен си начин и той си им харесва. Колкото повече им запазим този начин непроменен-толкова по-благодарни ще са ни. Те това искат, а също и възможността да виждат често внуците си. И когато всичко е в хармония, нещата са чудесни. Помоща за гледане на детето от бабите е неоценима, но трябва да не е насила, да не е с принуда и да не се ползва детето като оръжие от майката. Бе въобще........сложно е.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          ...........

В този смисъл има нещо зравословно в това, младите да използват родителите като хранителна база...

Така бъдещето на гена е далеч по-сигурно...
                          Е тук няма как да не се съглася,при положение,че вие родителите сте живяли,страдали,трудели,блъскали и какво ли не мноооооооооого повече!Ние младите сме длъжни да се вслушане във вашите препоръки(ако са препоръки),но и ние не сме глуповати!Просто трябва малко разбирателство между ЕГН-тата,а не шут!

Строил

.... Колкото повече им запазим този начин непроменен-толкова по-благодарни ще са ни. Те това искат, а също и възможността да виждат често внуците си. И когато всичко е в хармония, нещата са чудесни. Помоща за гледане на детето от бабите е неоценима, но трябва да не е насила, да не е с принуда и да не се ползва детето като оръжие от майката. Бе въобще........сложно е.
                          каква хармония,к'ви внуци.Аз,ако ми бият шут ще им водя внуци,така ли?Брейй!Незнам!

Коментар

каква хармония,к'ви внуци.Аз,ако ми бият шут ще им водя внуци,така ли?Брейй!Незнам!

Никой няма да те гони, не се бой. Най вероятно е, като се ожениш и им заведеш снаха, да се скарат жена ти и майка ти. И жена ти ще почне да ти чете да се отделите. Или да идете да живеете при техните. И ти ше се навиеш и тогава ше видиш четвъртития. Ама ше е късно.........

Коментар

Никой няма да те гони, не се бой. Най вероятно е, като се ожениш и им заведеш снаха, да се скарат жена ти и майка ти. И жена ти ще почне да ти чете да се отделите. Или да идете да живеете при техните. И ти ше се навиеш и тогава ше видиш четвъртития. Ама ше е късно.........
                              Аха ясно,няма проблем.Просто пропочетох за някакви шутове и затова взех нищожно отношение!Лека и спокойна вечер!(Без да раздавате шутове де!)

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                                ...я Макса....какъв шут само, а.....от Русе, та чак у Варна...
                                У лево си,но не е за сефте,та ти е простено...
                                А "трасето" беше именно с тази цел-може ли 20 годишно лайно да се оправи със самостоятелния живот и преебавките от работодатели,обещаващи слънца и нулирани заплати като цяло.
                                С първото-6,с второто и на нас ни е трудно,камо ли на децата ни/освен ако не се подпиша под някое прокурорско споразумение/.
                                Та,кютай си държавната заплатка и се благодаряй.В другите сектори е различно и доста смахнато.Успяваме,но полагаме повечко усилия от "държавен служител"...
                                Последно редактирано от maxxx; 19-01-10, 23:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X