Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ортопедичен проблем на щерката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• windwarrior
    отговори
    От: Ортопедичен проблем на щерката?

@Veselin Monkov - малко не ангажиращ личен опит от мен.

Преди една-две години жената заведе детето на някакъв редовен преглед. Лекарката я прегледала, всичко ок. Ама пуснала на жена ми мухата - Абе на това дете крачетата нещо май не са му наред, май крачетата са и на хикс и замята крачета настрани като ходи, що не идете при доктор Х да я погледне, добър специалист. С жената решихме първо да отидем при един друг детски ортопед, младо момче, при който сме ходили и преди и останахме доволни. Ама докато дойде време за прегледа два дена с жената ходихме като ударени месершмити. И колкото повече гледаме детето, толкоз повече ни се струва че верно му има нещо...

Отиваме на лекар, обясняваме ситуацията. Той помоли малката са се събуе боса и да стъпи на един стол. После малко и повъртя ставите и ни погледна нас с жената: На детето му няма нищо, кой ви каза че има проблем. Ми така и така обясняваме ние. Той се почеса - доктора към който ви насочиха да не би да е д-р Х? Ами да. Е, тогава ясно.

Оказва се че доктор Х има финансов интерес във фирма У, която се занимава с ортопедични обувки и стелки.... Толкова вбесен рядко съм бил в живота си.

Та моите не ангажиращи съвети. Не се филмирай преждевременно. Потърси поне две алтернативни мнения препоръчани от хора на които имаш доверие.

Успех.

Остави коментар:

• faster
    отговори

Много правилно и мъдро решение сте взели!Важното детето да е щастливо и да се чувства добре,идва време и всичко си идва на място,но нищо не трябва да се "проспива"!Това че реагираш ,значи ОТГОВОРНОСТ!Бъдете здрави!

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Днес стигнах до доктора и ще обясня за следващите търсещи (ако някога се появят такива). По снимка си каза, че е трудно да се диагностицира, но не е лошо да я погледне ортопед и евентуално невролог. Плоскостъпието и не е точно дюстабан. Правих и отпечатък на крака и по него всичко изглежда наред. Видя проблем при глезена от начина на стъпване. Глезените са по-навътре от ходилата и от това се развиват по-различни мускулни групи. Доколкото разбрах това било нещо като "псевдо" плоскостъпие. Няма нищо фатално, но има медицински трудове в тая област и ще се постарая да и обясня така, че сама да реши дали иска да направим нещо по въпроса.

Остави коментар:

• mihov_1969
    отговори

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
    Стелки!И не се правят восъчни отпечатъци,просто се стъпва на един скенер,скенира двата крака после всеки по отделно и се правят стелки.Това е, деформации се получават даже от неудобни обувки ,дори всичко да ти е наред с краката,също така и ошипявания!Когато се реагира и се нацели проблема е решим!
    Нарича се плантография-изследването!
    Но в тази възраст единственото решение са стелките!

Остави коментар:

• faster
    отговори

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
    Мда. Жената каза, че имала плоско стъпало. Има спомени, че била питала и имала такова. И че нищо не можело да се направи.
    Стелки!И не се правят восъчни отпечатъци,просто се стъпва на един скенер,скенира двата крака после всеки по отделно и се правят стелки.Това е, деформации се получават даже от неудобни обувки ,дори всичко да ти е наред с краката,също така и ошипявания!Когато се реагира и се нацели проблема е решим!
    Последно редактирано от faster; 01-10-18, 05:45.

Остави коментар:

• deyan_h
    отговори

Ако се не лъжа-има мнение на ортопед в темата... ))

Остави коментар:

• NIKSD
    отговори

Излишно се притесняваш. Кийоравих /абе, така ли се пише/ се поне 5 минути. Нищо и няма на девойчето, Еле ако и е равномерна походката. И, ако жена ми не спеше до куп заредени пушки, щях да ти я снимам отзад и да ти пратя снимка. Ако краката от коленете леко тръгват навън, са много удобни... Спирам до тук за да не ми пее жално попа утре... Не се втелявай.

Ясно, че няма да ни послушаш нас, ама покажи тия снимки на някой ортопед и той да ти каже същото. И после си пий ракията и си гледай рахатлъка.

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    btw, подозирам Веско Монков се вбесява как му засрахме темата,... Но - ако походката е равномерна- не се сещам за притеснение. Иначе нищо не пречи да се вземе два парафинови отпечатъка. И да с говорим после по-сериозно и без бъзици... )))

)) е, проблемът с напредването на вечерта очевидно е, че не подбирам напитките.... )))))
    Глупости. Ще се ядосвам за някаква тема?!? Неприятното е, че чета и се опитвам да вдяна за какво говорите, ако нещо е насочено към мен. Некултурно е според мен да съм отворил тема, някой да се опита да помогне и аз да не му обърна внимание.

Остави коментар:

• sonda
    отговори

Дюстабан, си е сериозна диагноза, но има оправия- дават се стелки, подходящи упражнения и т.н , и се оправя, особено по време на разтежа..Ноо...Трябва да е диагностицирано..Което в подходяща ортопедична клиника е елементарно, да речем в Горна баня..Слагат лист индиго върху хартия, стъпва детето, и много ясно се вижда липсата или наличието на свот.

Остави коментар:

• deyan_h
    отговори

btw, подозирам Веско Монков се вбесява как му засрахме темата,... Но - ако походката е равномерна- не се сещам за притеснение. Иначе нищо не пречи да се вземе два парафинови отпечатъка. И да с говорим после по-сериозно и без бъзици... )))

)) е, проблемът с напредването на вечерта очевидно е, че не подбирам напитките.... )))))

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    Жена ти казала, че ? кой точно. ..Жена ти имала дюстабан? ) Нищо не можело? Я па вие... кой град това?

Пиччччч. яз имам инсерционит 3 санта в ахилеса. )) Вервай, 2 години боли на ВСЯКА крачка ))) и ))) ами кво. ))) освен, че пречи на конгресите на ПРъЦК ... ))))
    И че не моа да разкажа играта на Марто )) на по-якото от пейнтбол военно игра, идея си няма каква димка мога да направя ))))
    Предполагам от напредването на вечерта и съпътстващото и консумиране на избрани напитки ще е. За да те разбера трябва да чета допълнително и да разгадая какво вероятно си искал да кажеш. Не ми се вярва да си заслужава. От друга страна е странно, че решаваш, че може би говоря за евентуални ортопедични проблеми на жена ми в темата, която съм пуснал за ортопедични проблеми на дъщеря ми?!?

Остави коментар:

• deyan_h
    отговори

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Всеки, при достатъчно желание, може да бъде дофтор. И аз ако не внимавах, ...
    аз много внимавам да не ми викат така. Постоянно се опитват, да го е. Питай дедо ако не вярваш...

Обаче - обидно е дагое.... имам си съвсем друга, верно комплементарна, но съвсем различна, функция.. )

много е забавно btw, когато дофтор ти каже , дофторе, колега , едиквоси.... и яз насреща - началник - не ме обиждай ))))))))))

Ъъъъъъ ? ЕК04935317=603 )))))))))
    Последно редактирано от deyan_h; 30-09-18, 21:50.

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Всеки, при достатъчно желание, може да бъде дофтор. И аз ако не внимавах, ...

Остави коментар:

• deyan_h
    отговори

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    И вие при медицината. Малко по-грамотни ама того же разлива.
    не разлей река))

И не обиждай )) Ако исках да съм доФФтор - вервайте, щях да съм да бъда. минал съм през всичките факултети, колкото и да е странно. Завършил съм каквото си ми е било интересно )))))) . ))) и съм си суфсем официално селски клиника, онкологичен аптекар, към момента с 4 онгоинг, та още може би две-три докато ги измислят...от мудерната нАука.
    Последно редактирано от deyan_h; 30-09-18, 21:39.

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

И вие при медицината. Малко по-грамотни ама того же разлива.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X