Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ортопедичен проблем на щерката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• cecoa1
    отговори
    От: Ортопедичен проблем на щерката?

За правене на "всичко", трябва да е въпрос на живот и смърт. Иначе винаги е и според приоритети. Това, че отстрани не всички разбират приоритетите на другите, най-често значи, че не могат да се поставят на тяхно място. Още повече, когато едни и същи приоритети са характерни за много хора от дадена професия, ясно е, че няма как всичките да са с едно и също възпитание.
    Мен лично, ме чакат с определен график стотици хора на ден. Хем държат на графика, но още повече държат да им се обръща внимание, да им се дава любезно необходимата им информация, да се изчакват за каквото въобще им е нужно... И колкото повече се стремя да не закъснявам, толкова повече почват да ме дразнят и изнервят тъпите им въпроси, излишното им мотаене с което ми губят времето... Добре, че само ги возя в автобус, а не се налага да им решавам здравословните проблеми
    Затова пък понякога просто ми писва, зарязвам графика и въобще не гледам времето, тогава ми е абсолютно все тая с какво и колко ще ме занимават, мога много по-лесно да съм любезен към всички. Ако ще трябва да им решавам по-сериозни проблеми, предпочитам да не ме притиска времето.
    Та тоя мой личен опит ми казва, че не ми трябва лекар който си гони прекалено стриктно графика, колкото и както му върви работата, толкова.

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Въпрос на възпитание е. Ако знам, че някой някъде ме чака, ще направя всичко, което зависи от мен, това чакане да е по-малко. Виждал съм човек, който знае, че полицаи го чакат да му напишат акт за неправилно паркиране, но въпреки това си остана до края на родителската среща. Аз не бих могъл.

Остави коментар:

• cecoa1
    отговори

Там за "Нека да чакат"(другите), показва, че всички са еднакво важни. Няма лошо, щото бързането при лекар, не е като бързането при фризьор - грешките са с различна важност.
    Последно редактирано от cecoa1; 06-10-18, 09:37.

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Много странно. Няколко пъти се опитвам да си редактирам поста, а ми връща стария без редакцията. Исках да допълня:

avzdrav налага се пак да се самоцитирам. "В почти всички случаи са поради нежеланието на лекаря да си направи и поддържа график." Това го казвам, защото ги питам и ми казват, не си го мисля само.

От последните постове изглежда, че съм противник на лекарите, а не е така. Противник съм на идиотщините, посочени в по-горните постове, независимо от професията на извършващия ги. В случая са лекари.

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Не мога да се съглася, че СА нещо повече от всички останали. Учили са повече от другите, но това не означава, че СА нещо повече от тях. Това са изискванията на професията, която са си избрали.
    Последно редактирано от Veselin Monkov; 06-10-18, 08:53.

Остави коментар:

• avzdrav
    отговори

Съвсем логично е да има навалица пред кабинета на висококвалифициран и опитен специалист. Има и такива, пред които не чака никой-изборът е твой. Ако просто искаш да чуеш, че на детето му няма нищо, и дай Боже да е така-можеш да попиташ кварталния фармацевт...както правят повечето сънародници.

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
    ... теорията ми за усещането им, че са нещо повече от всички останали.
    Ако се опиташ да станеш лекар, бързо ще разбереш че СА нещо повече от всички останали. Никой не е отменил човешките им недостатъци, разбира се.

---
    Слагането на упойка е компромис от изключително много фактори и е нормално лекарят да се въздържа, ако пациентът е склонен да търпи.

А графика най-често го поразяват пациентите.

Остави коментар:

• NIKSD
    отговори

Има ли безработни лекари в България? Колко взима един лекар в България? Колко човека чакат да му седнат на топлия стол на един лекар?
    Търсене, предлагане и... останалото ми е в подписа.

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Няколко пъти обяснявам защо съм направил снимките (и съответно темата), но явно се налага да пак да го казвам. Исках да знам дали трябва да търся лекар и да казвам на дъщерята за това. Исках да избегна тавмирането и насаждането на комплекси, ако е излишно. Както и ме посъветваха почти всички в темата.

Издавам едни безплатни фирмени справочници за доста градове в страната и поради това - доста често контактувам с много и различни лекари. Ще обясня защо аз мисля, че понякога ги бият.
    Лекар е най-уважаваната и благородна професия. За съжаление в резултат на това уважение голяма част от лекарите са с доста високо самочувствие. Няма лошо в това. Лошото е, че започват да гледат на пациентите си като на по-нисши същества. Едно скромно доказателство за това е наличието на опашки от чакащи пред кабинетите на специалистите. В почти всички случаи са поради нежеланието на лекаря да си направи и поддържа график. Често когато влизам при такъв бързам да свършим, за да не чакат хората отвън, а коментара от лекаря е "Ааа, ще чакат...". Лекар в бърза помощ ще ми шие 4 см дълбока рана в корема от един инструмент. И казва на сестрата "Дай да му сложим упойка, че гле'й к'во се гъне". Значи той си е мислел да ме шие без упойка?!? Що? Че ще трябва да направи няколко движения повече? Въпреки, че точно това му е работата и затова му плащаме. Не е ли за бой такъв? Този от горните постове, който си измислял заболявания на децата, само за да вземе комисионна, не е ли за бой?

ПП. На всеки е ясно, че не всички лекари са такива. Но те също са хора, както всички нас, и няма как да няма егоисти между тях. Затова и понякога някъде някой го бият. Както във всички професии. Непонятно ми е защо за бит лекар трябва да се говори по телевизиите, а за бит гумаджия (да речем) не. Всъщност това донякъде доказва теорията ми за усещането им, че са нещо повече от всички останали.
    Последно редактирано от Veselin Monkov; 06-10-18, 07:02.

Остави коментар:

• avzdrav
    отговори

Нарушена геометрия на долни крайници е сигурен залог за проблеми с основните стави-колянна и тазобедрена в бъдеще. Не мога да кажа, дали детето има проблем по неясните снимки. Дадох ти координати на хора, които ще те ориентират и ще ти помогнат, ако има нужда. Ако очакваш категорична диагноза по снимка с телефон, няма как да стане. Обобщенията ти за това кой и защо го бият не ти правят чест. Жив и здрав.

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
    После - що ги биели лекарите...
    Мога в подробности да ти разкажа. Но не е защото са некадърни или корумпирани.

Тук у нас да си некадърен или корумпиран не е повод за такива радикални действия.

Боя го отнасят тия които се пробват да вършат работа.

Остави коментар:

• santaclash
    отговори

Там какви пари се въртят...идея нямаш. Фирмите плащат богато и пребогато да им се пласират продуктите и редовно си ги разхождат докторите...по Малдиви, Гърция, Турция...където се сетиш. ОТделно тия, дето въртят далаверка за свой джоб със собствена фирма я за оборудване, я за помощни средства...Фирмата, естествено, се води я на сина, я на дъщерята, я на някой братчед...

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

После - що ги биели лекарите...

Остави коментар:

• cnc82
    отговори

Да, минимум две различни мнения.
    И мен скоро на преглед в София ме изкараха болен от 2 болести като самия "доктор" ми взе изследвания и той си ги преглежда сам. Та бях тръгнал даже да търся лекарства в Турция защото тук ги нямало.
    Но нещо ме човръкна отвътре та отидох до две различни лаборатории в моя град. И какво се оказа, нищо ми е нямало от това което ме изкара доФтора от София.

За това пообиколете на две три места.

Остави коментар:

• Veselin Monkov
    отговори

Благодаря!

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X