Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв качествен, автоматичен апарат за кръвно налягане - за китка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв качествен, автоматичен апарат за кръвно налягане - за китка?

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Добре, артерия е и там където мери апарата за китка, но много по-малка, тънка и се намира много по-далече от сърцето.
    Сега надявам се да няма недоразумения!
    [ATTACH=CONFIG]831938[/ATTACH]
    Тази рисунка за какво е?Кава е идеята? Това е артериовенозна фистула.Прави се хирургично при пациенти на диализа.

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
      Тази рисунка за какво е?Кава е идеята? Това е артериовенозна фистула.Прави се хирургично при пациенти на диализа.
      да се види, че там има артерия ......, сега разбра ли идеята?
      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

да се види, че там има артерия ......, сега разбра ли идеята?
        Сериозно ли има и там?Тц тц тц.Аз си мислех,че над лакета са артерии,а под него вени.Бреййй пък то и там имало.

Коментар

Добре, артерия е и там където мери апарата за китка, но много по-малка, тънка и се намира много по-далече от сърцето.
          Споделяте ,че заниманията ВИ са свързани с тази материя и може би ще помогнете да си изясня, защо има клапи(мисля, че така се наричат) във вените на крайниците а липсват в тялото(трупа) ?

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
            Споделяте ,че заниманията ВИ са свързани с тази материя и може би ще помогнете да си изясня, защо има клапи(мисля, че така се наричат) във вените на крайниците а липсват в тялото(трупа) ?
            Тези клапи не позволяват да се върне обратно венозна кръв към крайниците, които поради стойката на човека в повечето време сочат надолу.

Но има "капацитети", дето познават вените и артериите и нека те да ти отговорят по-точно.......

Темата е за апарати за измерване на кръвно налягане и пулс......
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Тези клапи подпомагат и циркулацията на кръвта при стягане и отпускане на мускулите, около които минават. Разбирай - докато ходиш или правиш някаква друга физическа активност с крайниците, свързана с последователни стягания и отпускания на мускули, това подпомага циркулацията като допълнително добавя "помпащ" ефект. Затова и на хора, прекарали инфаркт, препоръчват разходки пеша. При нормална физическа активност хем сърцето си почива, хем се горят калории, хем организма като цало укрепва.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Затова и на хора, прекарали инфаркт, препоръчват разходки пеша. .
                Александр Александрович Микулин (на 60г. инфаркт) и после.....до 90г.

Коментар

За китка не са за препоръчване, най добре за над лакътя. Аз съм от 4 години с Omron m3 и съм много доволен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X