Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При зъбобол!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: При зъбобол!!!

    Отиди при зъболекаря да махне пломбата.Преди време имах същия проблем.След умъртвяване на зъб,вадене на корени,почистване на канали и слагане на временна пломба с лекарство се появиха болки.Два дена търпях и пих болкоуспокоявощи без полза.Отидох при зъболекаря,отвори,проми и затвори зъба и болките изчезнаха.Обяснението беше,че са се натрупали газове в зъба и болката е била от налягането.

    Коментар


    • #62
      От: При зъбобол!!!

      Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнение
      ...арсен...
      Сега ако кажеш че и амалгамена пломба ти е направила...

      Относно сериозна болка - на горните задни зъби не ме хваща упойка. Арсена, когато някога ми е слаган, не ще да ми умъртви нервите, без изключение. Вадили са ми нерви на живо, без упойка 2 пъти на зъби с по 3 канала. ВЕрвай ми, знам какво е да те боли зъб. А знаеш ли какво е видимо здрав зъб без пломби да те заболи така яко и изведнъж докато си работиш на компютъра, че да имаш чувството че някой те е светнал с бейзболна бухалка и ти е отнесъл половината физиономия? Щото и това ми се е случвало. Никакви предварителни симптоми, зъб, изглеждащ в перфектно здраве. Ей-така, както си седиш - ДРЪН!
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #63
        От: При зъбобол!!!

        [QUOTE=Paladin;2236020]Добре де вие като зъболекар кажете с какво да си помогнем в къщи, на село,

        Абе момчатии и девоичета,над 60 мнения и без фаида! Слушаите Чича ви фъра и щом ви защрака зъб деистваите! Разковавате дъска от стар клозет на село, близо до триъгълника,заливате с вода варите докато изври на полвин, жабурите с топлата отвара и ми се обадете да видите дали не деиства!!! Няма аналгини няма аулини! Ако не деиства имам друг спосубНатиснете снимката за да я уголемите

Име:XJXWSMWAN82[1].jpg
Прегледи:1
Размер:238.7 КБ
ID:5574579
        Най-добре е да имаш богати приятели!!!
        Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

        Коментар


        • #64
          От: При зъбобол!!!

          Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнение
          Не знам дали тук някой наистина го е болял сериозно зъб.Мен ме е болял.През 2004 година един четвъртък вечер ме заболя.Едвам изтраях до сутринта, не помогна беналгин, аналгини всякакви други упойващи.Единствено 150-200 грама коняк ме спасиха и то колкото алкохола да притъпи леко усещането и да заспя едва към 4'00 часа сутринта.

          След това на 2 ходения ми оправиха зъба...НО не съвсем!

          Тази година един четвъртък вечер в началото на февруари същият зъб ме заболя отново докато ядох зелена салата и си "капнах" малко оцет(от хубавия-балсамов) и той влезе в уж "излекувания" през 2004 година зъб.
          Не можах да заспя цяла нощ.Пробвах течни аулини от на жената "колекцията" и какво ли още не.Нищо не помогна.

          За първи път ми се случва да се потя от болка ...Такова нещо не ми се беше случвало дотогава...Не спах цяла нощ, ходех по слипове у нас и в най-студените стаи и се потях от болка...

          На другата сутрин бях "цъфнал" пред кабинета на зъболекаря.Тя ме видя и само ме попита "С болка или без болка?". Казах и че съм с болка. Тя ме прие веднага след като довърши пациента който лекуваше.Седнах, попита ме дали да ми сложи упойка, казах и че не знам, досега не сами слагали.Тя ми отговори че без упойка много боли и е направо "касапско".Казах и да слага.Сложи.След 15-на минути устата ми започна да криви на една страна където е упойката когато говоря.Изчегърта предната бяла металокерамика и каза, че целият ми зъб е изяден от микробите и са останали само стените му.Така си беше.Изчисти го и сложи арсен.Насрочи дата след след 3 дни в понеделник.Петък ме боля целят ден въпреки сложения сутринта арсен, та чак до събота към 1'00 часа докато най-накрая мозъка се предаде и заспа...В понеделник отидох.Отново изчегърта временната пломба, изчисти арсена и сложи този път някакво лекарство.След това отидох в Петък.Би ми упойка. Изчегърта временната пломба и започна да го чисти.Изчисти донякъде, отново сложи лекарство и го запечата.Отидох другата седмица в вторник.Би ми упойка .Изчегърта временната пломба и отново започна да "копае" и чегърта с някакъв метален инструмент, каза че всичко е изядено и бацилите най-вероятно са плъзнали по "каналите"(корените) и там "лапат здраво".Чегърта здраво и макар с упойка се чувстваше някакво неприятно усещане и дискомфорт.Чегърта или пили около 15-25 минути, аз изгубих представа за времето.Няколко пъти пръска с нещо вътре в устата и "каналите"и уредите го изсмукваха .Така 2-3 пъти.Отново го запечати.Попитах я дали съм готов.Тя ми се усмиха и ми каза"Много сте наивен, също както аз съм с компютрите.При вас има още доста работа, за първи път ми се случва да правя и да се опитвам да спася толкова изяден зъб.Сложила съм лекарство.Следващата ни среща ще е другата седмица в по.Направо зяпнах ококорен...Ама следващият понеделник отидох отново.Отново същата процедура- с "пилене" на корените/каналите с някакви метални инструменти и уреди, та чак главата ми се клатеше както си бях отворил устата.Добре че поне имаше упойка.Сложи ми отново лекарство и отново направи временна пломба.Каза ми да отида следващата седмица в сряда и тогава щяло да е последното и да затвори зъба.Отидох, махна временната пломба, чисти лекарството, може да е слагала ново, но каза че трябвало за да може зъба да издържа повече ще му сложи някакви стъклени шипци, щифтове или нещо такова(не разбрах) за да го укрепи допълнително.Започна да ги слага, не знам колко бяха но мисля около 3 броя.След това започна да "запоява" с бяла пломба и най-накрая бях излекуван според нея, НО не съвсем...

          Каза ми че е добре за 100% сигурност "зъба да бъде облечен" може би е имала предвид с коронка.
          Така или иначе вече бях забрави кога започна лечението на зъба ми...
          Ебати Патката,толкоз да та тормози...Моного е важно шпиците да са еднакво затегнати иначе се измята...Като запояваше топеше ли поялника в Аспирин иначе калая ша падне,брат....

          Коментар


          • #65
            От: При зъбобол!!!

            Щифтове се слагат в каналите. Завинтват се и се укрепва корена и самия зъб по тоя начин. И там има май няколко системи и технологии.

            Общо взето, каквото ми е казвал моя зъбар - ако се действа по съвременна система на лекуване (то е технология + набор от най-различни материали към нея), и се спазват стриктно процедурите, проблемите и усложненията са рядкост, и се знае точно колко често се случват. Към днешна дата нещата са докарани до ниво, при което почти няма невъзможни неща, стига пациента да има нужото търпение (цялостно лечение на всички проблеми понякога трае години), пари, и да е склонен да спазва стриктно указанията на зъболекаря по време и след лечението. После, поддръжката на цялото това при нормални случаи ви струва 5-10 минути сутрин и 15-ина минути вечер. Има зъболекари които дори дават гаранция на направеното от тях, стога да спазвате вашата част от договора, състояща се главно в поддържане на добра хигиена.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • #66
              От: При зъбобол!!!

              Оставете го този Аулин, това не е обезболяващо, а е противовъзпалително лекарство. Обезболяващия му ефект е страничен и много специфичен.

              Коментар


              • #67
                От: При зъбобол!!!

                Никой нищо не казва.Излекувахте ли се?

                Коментар


                • #68
                  От: При зъбобол!!!

                  Както беше казал лекуващия лекар болката продължи три дни. Мина рязко сама. На 10 съм за продължение. Нямам обяснение.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

                  Коментар


                  • #69
                    От: При зъбобол!!!

                    Аз съм доволен засега и не мога да се сърдя на настоящата зъболекарка, тъй като тя оправя лайната които "изср@" в зъба ми нейната предишна колежка. Случва ми се и на мен(да "оправям" лайна изсрани от друг) и съм наясно какво е да оправяш нечии чужди л@йна...

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X