Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При зъбобол!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: При зъбобол!!!

Дано не си лекувате джиповете така че бая лебедки ще се теглят:>
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
      Добре де вие като зъболекар кажете с какво да си помогнем в къщи, на село, на палатка докато стигнем до зъболекарският кабинет.
      Бре, никой ли не е чувал за профилактичен преглед?!
      Един път годишно, спестява и пари и нерви и страдания..

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
        Бре, никой ли не е чувал за профилактичен преглед?!
        Един път годишно, спестява и пари и нерви и страдания..
        Студена вода или топло кафе, нормалното за всеки нормален човек, ако причинят спазъм - при зъбаря..

Коментар

Хубав въпрос е при какви условия ще се прилага "лечението" и какъв е причинителя на зъбобола.. понякога (да обобщим) простото изчистване на зъба от бактерии и остатъци с някакъв антисептик облекчава - примерно хубаво изплакване с читава вода за уста (Листерин бива) или алкохол(над 40/60 градусов, спори се), тук видях кора от Ясен (интересено), може би и Алое (листата му са ефективни само ако е възрастно над две-три години), прополис (комбинирано действие) и т.н. - импровизирайте според възможностите. За повече комфорт може да се комбинира с някакво умерено общо или локално обезболяващо.
          При други случаи подхода е различен (примерно лайка) - при парадонтоза, механични проблеми (зъба е по някаква причина по-висок и обира натоварването), растеж на мъдрец и т.н.
          Последно редактирано от lindiago; 12-07-13, 17:41.

Коментар

Май ме е болял постоянен зъб, но нямам спомен, било е много отдавна. Не мога да се похваля и с особено перфектни зъби, дори тема отварях по въпроса заради кьорав зъболекар. Ходя на 6 месеца, и откриваме проблемите максимално рано. От електронен магазин си купих зъболекарско огледалце за лев и половина. Открих си някакви неща с него, ако и да ми се смеят докторите като ме видят с него. После не се смеят, ами ме хвалят, че не допускам усложнения. Врънкам си за упойка предварително, за по-скоро психическо успокоение. Като свикнах да ходя рано и навреме - мина и дефолтния страх от някаква особена интервенция. И по-евтино излиза. Пациентът си е най-добрия зъболекар. Отиването навреме значи евтино, без болка, усложнения и какво ли не още.

Коментар

Вземаш един орех и го цепиш на две след което му махаш ядките. Смачкваш чесън и пълниш половинката след което го слагаш на китката от вътрешната страна и го превързваш. От страната на която е болният зъб.Изпитано!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Май ме е болял постоянен зъб, но нямам спомен, било е много отдавна. Не мога да се похваля и с особено перфектни зъби, дори тема отварях по въпроса заради кьорав зъболекар. Ходя на 6 месеца, и откриваме проблемите максимално рано. От електронен магазин си купих зъболекарско огледалце за лев и половина. Открих си някакви неща с него, ако и да ми се смеят докторите като ме видят с него. После не се смеят, ами ме хвалят, че не допускам усложнения. Врънкам си за упойка предварително, за по-скоро психическо успокоение. Като свикнах да ходя рано и навреме - мина и дефолтния страх от някаква особена интервенция. И по-евтино излиза. Пациентът си е най-добрия зъболекар. Отиването навреме значи евтино, без болка, усложнения и какво ли не още.
                А профилактиката между отиванията ви гарантира още по-евтина поддръжка. Чистенето с конец няма алтернатива. Срещу 10 минути всяка вечер + подходяща вода за уста си осигурявате спокойствие през всичкото останало време.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Aз точно за профилактика говорих. С малко зъболекарско огледалце и едно нормално се виждат съмнителните неща, а лекарят избира малка част от тях, дето са за ремонт. Това на практика се получава. Конецът няма алтернатива, sensodine е най-доброто, което знам. Мисля да отварям тема за вода за уста, или както там казват на супер агресивната химия в течна форма. Доста противоречиви мнения по въпроса, и то от специалисти. Засега не смея да ползвам редовно, ама няма да спамя тая тема, то си е за нова.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    А профилактиката между отиванията ви гарантира още по-евтина поддръжка. Чистенето с конец няма алтернатива. Срещу 10 минути всяка вечер + подходяща вода за уста си осигурявате спокойствие през всичкото останало време.
                    Как се чисти с конец при металокерамика, където зъбите са залепени един за друг...остава алтернативата да изчистим останалите естествени?

Коментар

Докладвам за развръзката:
                      След като писах се наложи да изкарам още една вечер така, че нямаше час при моя зъбар за следващия ден, а не искам да експериментирам с други такива неизпробвани.
                      Рецептата за която писах се оказа доста силна като упойка. Реших с аулин да се тъпча и след 4 - ия изчаках половин час и като не отмина а само леко намаля, минах на бабината рецепта отново. С 3 процедури изкарах нощта и сутрин рано се натиках с още 4 аулина преди да седна на стола. Две упойки със спринцовка във венеца и при отворен вече зъба пръска с още едно като спрей в каналите допълнително за да не боли. Буквално ми издърпа нерва жив, а стола как издържа не знам.
                      Цял ден си мълчах порядъчно защото си хапя устните ако се опитам да говоря. Като отминаха упойките обаче...новият човек.
                      Така че драги ми зъболекари за екстремно спешен случай по никое време оцет със солчица върши работа. (Със силна ракия се оказа че не става- държи много малко време).
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
                        Как се чисти с конец при металокерамика, където зъбите са залепени един за друг...остава алтернативата да изчистим останалите естествени?
                        Никак. Точно заради това импланти са по-добрия вариант в сравнение с мостове. Не и за джоба, за съжаление.

За мое щастие поне за момента всичко си ми е в устата. Но при зъбаря ми има интересни случки - например нарочно умъртвени всички зъби, с цел слагане на коронки. Коронки, дето като ги махнеш, отдолу зъба си е с емайл, и съответно са огромни. Моя случай - известно количество умъртвени зъби, и всичките до един не напълнени както трябва със започнали проблеми под тях. Изпилено неправилно около пломба, в следствие на което отдръпвае на венец и загуба на кост. Зъб, "обаждащ се" при рязка промяна на времето, за които предишния ми зъболекар просто беше казал "Нищо не може да се направи - и по-зле ще става". Трагична история е, докато намериш кадърен зъболекар. Добре че до сега не съм бил от най-настоятелните клиенти на предишния, защото резултата щеше да е още по-трагичен. Но откак започнах да си спазвам указанията на настоящия ми, забравих за възпалени венци, "обаждащи" се зъби и т.н. Например, за година и половина не ми е чистен зъбен камък - просто няма нищо за чистене. А е просто - добра четка (електрическа в моя случай - Philips SoniCare), конец, четчици за между зъбите и вода за уста. 15 допълнителни минути вечер ви спестяват за дълго ходенето на зъболекар за нещо повече от профилактичен преглед. А както мие тая четка, и два часа да се търкам с обикновена едно че няма да постигна тоя резултат, и второ че ще си напавя венците на паздер.

Вярно че се разделих с една не малка сума пари, докато стигна до тук (все пак, далеч е от 5-цифрена), но реално ми се решиха проблеми, дето имах от години, и които щяха да доведат до загуба на зъби рано или късно.

Та, преди да го докарвате до безсънни нощи от зъбобол, просто отидете на зъболекар. Често излиза и по-евтино.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Темата е стара, но не мога да мисля вече от болка. И аз като Спарки страдам от предишния си заболекар. Вчера се наложи отваряне на мъртъв зъб, честене на кансли, обравотката им и изчакване за затваряне след 10 дни. Сегашния му имам доверие, но доста ме боли. Човека каза, че ще боли около 3 дни. Аулина и аналгина не помагат. Все едно не съм ги пил. Алкохола също. Има ли някакво решение да изкарам още 2 дни. Чудя се с тоя оцет и сол да не повредя нещо работата на човека. Макар че скоро и това ще опитам май ...
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Мъртъв зъб, отворен и почистен, не трябва да боли. Няма от какво. Моля зъболекарите, писали в темата, да кажат, ако не съм прав. При моя зъболекар крайно рядко се ходеше по 2 пъти за прелекуване на мъртъв. Обикновено приключва за едно ходене. Отваря, прокарва каналите, обилно промива с нещо, миришещо на белина, и разни други илачи, затваря по съвременен начин (прави там нещо с нагряване и т.н. - той ми обяснява за няколкото съвременни системи, които ползва), прави пломба, и си излизаш с излекуван зъб.

Може би не е успял да отвори всички канали или има някакви други усложнения или е сложил нещо, което да ги прочиси по химичен път, ако не е успял механично. За успешно прелекуване трябва да се стигне до дъното, но понякога е проблем, пък и различните зъболекари го могат в различна степен, ако каналите са криви, а понякога просто няма оправия. Така ми е казвал моя зъболекар. Ако няма оправия се отваря отдолу през венеца и се почиства от там, но успеваемостта е ниска - често до 4-6 години пак се появява проблем, тъй като в непрочистената част от канала остават замърсявания.

За съжаление не мога да ти дам акъл с какво да укротиш болката. Не ме е боляло никога след зъболекар, даже и след вадене на мъдрец или операция.

Не опитвай оцет и сол. Едно че едва ли ще помогнат (зъба ти би трябвало да е затворен с временна пломба и просто няма да стигнат до мястото, което боли), и второ че само ще ти доунищожат зъба, който сигурно и без друго не е в цветущо състояние, предвид че е мъртъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Темата е стара, но не мога да мисля вече от болка. И аз като Спарки страдам от предишния си заболекар. Вчера се наложи отваряне на мъртъв зъб, честене на кансли, обравотката им и изчакване за затваряне след 10 дни. Сегашния му имам доверие, но доста ме боли. Човека каза, че ще боли около 3 дни. Аулина и аналгина не помагат. Все едно не съм ги пил. Алкохола също. Има ли някакво решение да изкарам още 2 дни. Чудя се с тоя оцет и сол да не повредя нещо работата на човека. Макар че скоро и това ще опитам май ...
                              Карамфил, скилидка чесън - това съм чувал.
                              Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

стара и изпитана рецепта.кьсаш лентичка от чаршаф/американ/ палиш я като се разгори,гасиш. затваряш очи и дишаш дьлбоко от дима 6-7 пьти.забравяш болката за половин година. ноако проблема е от венците непомага.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X