Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аплаузи за българското здравеопазване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аплаузи за българското здравеопазване

Спорите,спорите и всеки пише отново поглеждайки от своята си камбанария.Хм....не съм попадала в подобна ситуация и дано скоро/да не кажа Никога да не изпадам/,но все съм ходила на свиждане на близки хора.Ами какво да кажа......потресена и ......обидно е някакси всичко това на което сме свидетели там/Пловдив,Варна,София,Бургас/. За мен картинката е една.Бедни душици са навсякъде.Жалко!
    Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

За каспела,жена ми мина от там за пункция или както се казва тая процедура дето се вкарва спринцовка през носа и вадят каквото има,в случая 30 кубика гной,всичко беше с точност до минута две,в смисъл приемането,настаняването,тест за алергичност към упойката,с направление от личния лекар,платих ако не се лъжа 70 лв. за всичко !През цялото време с нея имаше човек (санитар) който я водеше където и когато трябва,хирурзите казаха точно в колко часа ще влезе на операционната и точно в колко ще излезе....точно като по дневник ! Стаите са безупречно чисти и подредени,цари спокойствие ,храната е храна,пижамите бяха чисто нови !Като изключим че си в болница,всичко останало е на висота !Невиждам причина ,всеки здравно осигурен да не може да посети подобно лечебно заведение ,стига да има необходимата здравна култура ,не е до финансови възможности !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        За каспела,жена ми мина от там за пункция или както се казва тая процедура дето се вкарва спринцовка през носа и вадят каквото има,в случая 30 кубика гной,всичко беше с точност до минута две,в смисъл приемането,настаняването,тест за алергичност към упойката,с направление от личния лекар,платих ако не се лъжа 70 лв. за всичко !През цялото време с нея имаше човек (санитар) който я водеше където и когато трябва,хирурзите казаха точно в колко часа ще влезе на операционната и точно в колко ще излезе....точно като по дневник ! Стаите са безупречно чисти и подредени,цари спокойствие ,храната е храна,пижамите бяха чисто нови !Като изключим че си в болница,всичко останало е на висота !Невиждам причина ,всеки здравно осигурен да не може да посети подобно лечебно заведение ,стига да има необходимата здравна култура ,не е до финансови възможности !
        Тъй, сега погледни оная тема с 3-те инсулта на младо момиче и им вдъхни здравна култура така, щото да се озоват още утре в същата болница, без никаква помощ от никъде и без да плащат на никой.

Хубавото си е хубаво, но лошото си стои. Ти можеш да си плануваш, да качиш жена ти с колата и да я закараш до лъскавото. Щото имаш кола и пари да и сипеш гориво. Някои нямат.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ronin- Българското здравеопазване не е 1,2,3... болници.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ами, сравнение м/у частна и държавна болница, няма....
            Лежах миналата година в Хирургиите, за скъсано сухожилие, операция....... Минават се 2-3 месеца и отивам да ми свалят гипса в новата Еврохоспитал Пловдив/Баща ми работи там, та искаше при неговите колеги/, ами коренна разлика.... Стаите нови, топли, абе място за сравнение, няма.... Махат ми гипса и теловете, преспивам една вечер, ами то направо човек, да не иска да си тръгва... В сравнение с хирургиите......
            Тези клиники, дето са споменати в началото на темата, са все частни.... Еврохоспитал, Света Каридат, също... Влизал съм и в двете/Баща ми работи като доктор, та с него, де/, ами за сравнение държавните болници, дума не може да става..... Всички са заинтересовани от теб, гледат как да ти угодят и да направят всичко, както трябва....
            Доколкото си спомням, за престой в болницата се заплащаше, нещо от сорта на 3 до 5 лева на ден ли, нещо от този сорт... Това го плащаш за спането и яденето, другото си е като в държавната болница, понеже работи с касата...
            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 29-01-13, 23:51.
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Трудно ми е да кажа "Аплаузи", но впечатленията ми от друга болница са добри, а забраната за пушене, наред с фасовете по задното стълбище, абокатите и денонощните свиждания на цингето (съсед по легло) само ме мотивират да мисля малко повече за здравето си, за да не попадам пак там. Докторите и сестрите бяха готини и си вършеха работата. Всякви системи, медикаменти и маркучи ми минаха през очите, вените гърлото и задника, само накрая търсеха 10 минути 2 листа, за да ми изпечатат епикризата. Стигна се и до старшата сестра, която единствена раздава благинката, наречена "хартия за принтер".
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Всичко споменато за въпросните две болници е вярно. Отлични са. Условията и поведението на персонала са перфектни. Май черногледството вече е втора природа...
                LZ1AIV

Коментар

Имам чувството, че сума и народ не си прави труда да прочете какво се пише в темата. Кой и кога каза, че тези няколко болници не са добри? Кога се каза нещо негативно за тези няколко болнични заведения? Не се и съмнявам, че са много над нивото на болшинството болници. И точно там е разковничето- говорим за единични случаи а НЕ за "българското здравеопазване". Българското здравеопазване, като цяло е ... да не ви се налага да го изпитате на живо.

Коментар

Преди няколко месеца ме закара линейката в болницата...
                    Държавна Болница....
                    Да не споделям подробности, но лечението - некомпетентно - аз си познавам заболяването от двайсетина години.
                    Между другото ми откриват остра анемия - впоследствие се оказа пропусната цифра в резултата от изследването.
                    Обстановката - почти луксозна - настаниха ме в стая за двама - другите са за 6-8 човека.
                    На вратата - надпис - "Изолатор" - видях го, чак като почнах да излизам от стаята - страшно ми стана..
                    Стаята - като извадена от филм за Първата Световна..
                    Олюпените стени показваха историята на производителите на бои в последното столетие..
                    Мазната мозайка по пода всяка сутрин беше замазвана от санитарка - без да става по-малко мазна.
                    Тоалетните могат да вдъхновят Спилбърг...
                    Храната ... ммм, толкова вкусна и обилна...

Интересно, че никой не пита близките ми в кое лечебно заведение да ме закара линейката..

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      В Пълмед за 5 дневен престой платих - 45 лв.
                      В Каспела за 5 дневен престой платих -50 лв.

Това са цените в тези луксозни болници.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                        Няма пречки всеки осигурен вместо да ходи в държавна болница, да иде в частна.
                        За момичето от Сини Вир ще има такава, повярвай ми...
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                          За момичето от Сини Вир ще има такава, повярвай ми...
                          Не се мъчи да отговаряш. Те са зациклили на предизборна агитация. И не си ползват калкулаторчетата. 10 лева на ден е 24 дни престой с на баба ми пенсията. До 31 няма кой да ги сметне. Но те си знаят тяхното.

Коментар

Просто там има селекция на входа, преценка на ,,губещите" средства пациенти.

Т.е. ако т. нар. ,,клинична пътека" покрива стандартните лабораторни изследвания, визитация и 2-3 аспирина - ОК, ако се очаква преразход - карай го директно към ,,държавната" болница.

По този начин ,,боклуците", в икономическия смисъл на думата, се концентрират в ,,губещите" университетски звена - личен опит.
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Нищо ново под слънцето. Всички НЕ сме равни. Даже и в болести и страдания. Е и за това ми кипва млякото като чета глупости. Поне да си го кажат директно, не да се мъчат да ни омайват.
                              Дано в бъдеще повече хора да могат да избират къде да се лекуват.

Коментар

Аз не виждам предизборни агитации тук. Явно, някои хора са прозрели, че в здравеопазването има кинти и за да докопат колкото може повече от тях, просто е необходимо да предоставят прилични условия и да съберат компетентен екип. Тук не говорим за заслуги на министри и правителства, а за бизнес и колкото повече такива "предприемачи" има, толкоз по- добре.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X