Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аплаузи за българското здравеопазване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аплаузи за българското здравеопазване

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Аз не виждам предизборни агитации тук. Явно, някои хора са прозрели, че в здравеопазването има кинти и за да докопат колкото може повече от тях, просто е необходимо да предоставят прилични условия и да съберат компетентен екип. Тук не говорим за заслуги на министри и правителства, а за бизнес и колкото повече такива "предприемачи" има, толкоз по- добре.
    Алилуя! Само дето това всичкото изключва целукупното българско здравеопазване и много голям процент от българите. И точно заради това "всеки може да отиде там" ми звучи като "банани ще има за всички". А те ги вадеха през задния вход...
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      ... "банани ще има за всички". А те ги вадеха през задния вход...
      Ама сега, като ги има под път и над път, никой не ги поглежда. Да не говорим, че ония 2 лв (с розоберачката) и сегашните (с Паисий) нямат нищо общо като покупателна способност, а цената на бананите и тогава и сега си е 2 лв. За успешен бизнес си трябва и глад на съответния пазар, или да си поне с един пръст над околната локва. Второто е трудно, щото иска въвеждане на технологии, "изпреварващ мениджмънт", каквото и да значи това... абе, харчене на много пари. Несравнимо по- лесно и евтино е нищоправенето и изкуственото поддържане на "глада". За това се радвам, макар и на малките проблясъци в дадена сфера, щото те показват, че нещата могат да се случват и по друг начин.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Майкъл, Майкъл щеше да е смешно, но за съжаление е тъжно.
        Не можеш да си представиш, че за постъпване и лечение в държавна болница на здравно осигуряващ се на горния праг му искат повече пари отколкото в болнично заведени в Истанбул, за което нашите здравни осигуровки не важат.

А в Търговище в болницата изписват след като ти "свърши здравната пътека" и влизаш в задънена улица.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Предполагам че е било добре в тези клиники. Аз имах малко допир с болница Токуда в София много подредено , всичко организирано не чакаш взимаш си номерче сестрата те извиква и т.н. Обаче всичко това "на частно" запазвайки си час от рецепцията ми казват работим и със здравна каса има свободен час за август /а сме април месец/ иначе можем да ви запишем за утре .

Преди няколко дни отивам при Жи-Пи то с потдут лимфен възел предписва ми нещо си и вика след 2-3 дни ако няма подобрение ела пак, вечерта вдигам 40% температура /хапчета парцали с оцет/ другия ден 8.00 кацам в поликлиниката. "лелката" на рецепция вика Жи-Пи то е след обяд и няма часове два дни напред , ако е нещо спешно бърза помощ. Отивам в върза помощ където друга "лелка" ми вика тука е спешна зала висока температура не лекуваме! Много набрал /с задни мисли да мина през къщи да си взема пистолета/ се връщам в поликлиниката където успявам да накарам Жи-Пи то все пак да дойде и да ми заяви "М-мм да симтомите са като по учебни аз знаех че така ще стане ама.... назначава ми изследване след което ми изписва антибиотик и всичко свършва за два дни.

БГ здравеопазване а Доктора ми няма часове понеже 1000 баби викат "да минат през доктора между хляба и сериала" ей така защото вечерта не могла да спи добре / лично чуто пред кабината на доктора /

п.п. Спешна помощ в Хасково като решиха да ми правят кардиограма кабелите на "щипките" бяха вързани "токаджийската" и предлагайки да стана да ги запоя лекарката не разбра иронията и без малко да се наложи да включвам поялника
          088455338две
          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
          Джамбазов 2010г..

Коментар

Системата на монополна здравна каса предрешава всички беди в Бг здравеопазването. Става въпрос не за много пари , а за неимоверно много пари, а кокълът не се дава лесно когато е захапан. Майкъл , доколкото знам , ти имаш представа за поддържане на бар и ресторант - как би обяснил 5 лв. дневни с храна и хотелски услуги?? А лекарства? А заплати на персонал , който получава достатъчно , че да е учтив с теб? Аз не мога да направя тази сметка. Можем ли да делим човешкият живот на ценен , по-ценен и най-ценен? Аз , който си плащам осигуровките Х брой години без да съм използвал кл. пътеки ( т.е. съм внесъл в хазната куп пари) мога ли да бъда приравняван с рома от цигански произход , който току-що е внвсъл осигуровки за 3 (три) месеца и да лежа в същата стая с него?? Имам 23 години стаж АГ. (да, дърт съм) - познавам и тогава и сега. Сега обаче е ужас! Имам Швейцарска диплома и съм работил там. Това сега при нас няма нищо общо със здравеопазване - има много общо с печалбарство. Моля да се чете правилно - не бизнес в медицината , а печалбарство. Ако не бях на тези години отдавна да не съм тук - както много мои по-млади колеги. Мога още много да пиша по темата , но не си падам по писането. Аз още в началото писах - късмет и случайност е за Майкъл.
            Последно редактирано от Борислав Бонев; 30-01-13, 21:53. Причина: печатна грешка
            Б. Бонев
            0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Тъй, сега погледни оная тема с 3-те инсулта на младо момиче и им вдъхни здравна култура така, щото да се озоват още утре в същата болница, без никаква помощ от никъде и без да плащат на никой.

Хубавото си е хубаво, но лошото си стои. Ти можеш да си плануваш, да качиш жена ти с колата и да я закараш до лъскавото. Щото имаш кола и пари да и сипеш гориво. Някои нямат.
              Смятам че говорим за различни неща !
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Тази заран гледах по бтв репортаж за цигани от самоковско, които са взели хиляди левове на дете, общо над 1 млн. лв., с фалшиви документи от ТЕЛК за "болни деца". Не чух никой от тях да се оплаква от "българското здравеопазване", освен че им спрели парите. Така че, за българите българското здравеопазване може да не е добро, ама за циганите си е супер.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  Тази заран гледах по бтв репортаж за цигани от самоковско, които са взели хиляди левове на дете, общо над 1 млн. лв., с фалшиви документи от ТЕЛК за "болни деца". Не чух никой от тях да се оплаква от "българското здравеопазване", освен че им спрели парите. Така че, за българите българското здравеопазване може да не е добро, ама за циганите си е супер.
                  ...особено когато циганското здравеопазване го финансираме ние, но не е луд който яде баницата.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Не вярвах че ще го кажа но,искам да изкажа в този многолюден форум искрените си благодарности към лекарите от отделението по урология към Ямболската болница.Благодарение на бързата и адекватна намеса на др.Балабанов днес беше спасена мъжественноста на на малкият ми син.Хвала за такива доктори и дълбок поклон,върнаха ми вярата в Българското здравеопазване.Дано има повече такива хора и човеци с главно "Ч".
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                      Не вярвах че ще го кажа но...
                      Просто твърде малко хора НЕ приемат здравеопазването като даденост, имайки предвид тежките условия към момента...
                      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                        Просто твърде малко хора НЕ приемат здравеопазването като даденост, имайки предвид тежките условия към момента...
                        И друг път е ставало въпрос - истината е някъде по средата. Тежките условия са едно, но откровеното изнудване и безхаберие - друго. Има много случаи когато не е въпрос на пари, а на човещина. Има го и обратното, разбира се.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И друг път е ставало въпрос - истината е някъде по средата. Тежките условия са едно, но откровеното изнудване и безхаберие - друго. Има много случаи когато не е въпрос на пари, а на човещина. Има го и обратното, разбира се.
                          Много точно казано.Доктора извършил първоначалният преглед в частният си кабинет на въпроса колко ви дължим отговори, "бягайте бързо към болницата няма време за глупости".Нито той ще стане по-богат нито аз по-беден от таксата ,но хората гледаха да си свършат работата.Попадал съм и на обратната страна......не ми се коментира.
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Тежките условия са едно, но откровеното изнудване и безхаберие - друго.
                            Не се ли касае донякъде за причнинно-следствена връзка?
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                              Не се ли касае донякъде за причнинно-следствена връзка?
                              Причинно-следствената връзка си я има. Това че при дадени условия можеш да постъпиш като човек или като нефелник - също. Не винаги е въпрос на пари - точно това ме е вбесявало неведнъж.

Можеш да разбереш някой що за човек е когато му е тясно около врата, а не когато всичко му е наред. Тогава е лесно.

И в други теми съм споменавал - има лекари, при които отиваш и плащайки си не съжаляваш, а дори ги препоръчваш. Има и такива на които те е яд че взимат и мизерните си заплати дори, и се опитват да те прекарат по амнайсе възможни начина. Казват ти да си направиш изледванията точно някъде, а резултатите излизат удобни някому, после те лекуват от неща, дето впоследствие се оказва че въобще ги няма, във връзка с това настояват за не леки процедури, също струващи едни пари, изписват се лекарства, които ги има само в определена аптека, нищо че има други 5 заместителя, дето ги има навсякъде, а често са и по-качествени, и прочие номерца. Ето това са постъпки не на хора а на човечета, дето са всичко друго но не и лекари.

...в същото време има и лекари, дето ще ти кажат истината в очите, ще ти препоръчат ако имаш съмнения да потърсиш и второ, трето и пето мнение, ще настояват документацията да седи при теб, а не да я крият по собствените си шкафчета, и т.н. Ето това са лекари, и това са хора.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да ви кажа в Габрово положението е следното.
                                Счупих си крака и по етапния ред.
                                Личен лекар,ренген и отново личен лекар.
                                Направление болницата в Габрово.
                                Преглед на ортопед и поставено условие:
                                Или 650лв за планка и операция, или гипсиране и каквото стане.
                                Казаха че това са скъпоструващи консумативи
                                които не се поемат от ЗОК.
                                Естественно избирам да платя и съм опериран на момента.След 6 дена съм изписан и плащам по 5.80 за престоя в болницата.
                                Ползвам всички права на осигурителната система Нямам пропуснати здравни осигуровки.
                                Дали е нормално или не не знам .Болницата е мизерна,бедна и хората,доктори,сестри,санитари бачкат в гадни условия.
                                Кажете ми какво щеше да стане ако нямах парите.
                                Съвет от мен:Пазете се хора,вардете си здравето защото в болниците е супер гадно !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X