От: Как се прави ракия?
... щото френския талаш се ,,пече'' на 220 гр.
Първоначално публикуван от davc
Преглед на мнение
... щото френския талаш се ,,пече'' на 220 гр.
Преди няколко дни нацепих едни сухи пънчета черница на трески, сърцевината отбирам само, без загнило и темподобни. Сложих от тях в едно бидонче на смокиневата ракия, около 30л е тя. След 5 дни гледам, че са придали приятен златисто жълт цвят на ракията. Мисля да ги оставя да постоят още поне 10тина дни. Останаха ми достатъчно от тях, че да сложа и на гроздовата, но се чудя дали средно печен чипс, дали черничеви трески, дали и двете. Колега ми сподели, че като преварял ракия слагал семена кориандър и стрък кадънска кълка(див пелин мисля се казва по научно му) опитвал съм ракията, приятна е Да, вярно, странна, но приятна на вкус. Накрая най - вероятно ще й сложа само от треските черница.
.
Коментар