През последните пет години съм пил по някоклко вида бира в Русия, Казахстан и Узбекистан, в цяла Югославия, Турция и Гърция.
Навсякъде в началото на миналия век и по-рано, бирените фабрики са правени от чехи, белгийци, немци..
След демократичните промени същите си откупиха обратно фабриките и правят бира като преди. Т.е. хубава.Питайте гражданите на тезистрани по нашите курорти.
През последните пет години съм пил по някоклко вида бира в Русия, Казахстан и Узбекистан, в цяла Югославия, Турция и Гърция.
А пьк на мен руската бира хич не ми се нрави. Вярно е, че цените варират много (от лев до три за 0.5), но сьм пробвал повечето до цената на туборг. Е няма нищо общо с нашето Шуменско.
Забравих да добавя в предишния си пост, че най-добре охладената бира (и диня) е тази, която е постояла в кладенец. Няма две мнения по този вьпрос! Сега се сещам и така ми се пьлни устата, и е прихваща някава носталгия.....
И трите ги правят в Благоевград ; и трите са хубави. Но цената .... та сега минах на Астика / ПВЦ / . Стекче 6 бр са 4.20 от склад. Наздраве !!!
Основно Шуменското и Туборга се правят в Шумен по-малко в Благоевград, доколкото разбрах от скоро Холстен се прави в Румъния, произвеждаме още и Митос за Гърция. Кутийките пък се правят в Сърбия.
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Колеги, имам чувството, че това съм го чел тук във форума, но все пак ще го споделя отново: Бирата е пиенье, колкото педерасо е женкя
Иначе и аз много обичам бира. Ей така от малък родителите ми даваха пяната, майка ми пък чула, че за жена кърмачка 1/2 бира дневно било добре за кърмата...
И аз ще подкрепя колегите - харесвам жива бира, вайсето в Германия и Столично тъмно.
Имам проблем с Ариана и Пиринско - колкото и малко да пийна ме боли глава - това беше преди месеци - скоро не съм ги пробвал. надявам се да са ги оправили.
През последните пет години съм пил по някоклко вида бира в Русия, Казахстан и Узбекистан, в цяла Югославия, Турция и Гърция.
Навсякъде в началото на миналия век и по-рано, бирените фабрики са правени от чехи, белгийци, немци..
След демократичните промени същите си откупиха обратно фабриките и правят бира като преди. Т.е. хубава.Питайте гражданите на тезистрани по нашите курорти.
Основателем завода стал Абрахам Фридрих Крон (с высочайшего одобрения Екатерины II). Завод располагался близ Александро-Невской лавры и носил имя Александра Невского.
Завод Вена
Пивоваренный завод «Вена» основан в 1872 году в Санкт-Петербурге. Одним из соучредителей «Вены» в то время выступило австрийское акционерное пивоваренное общество Liesinger Brauerei. Акционеры назвали завод в честь столицы своей исторической родины - города Вена. С момента основания завода зарубежный опыт и новые технологии стали залогом высокого качества выпускаемой продукции.
Пивзавод Бавария
к 1863 году производство сахара в Петербурге, в связи с завозом более дешевого готового, стало нерентабельным, и завод закрылся. Тогда же, 28 ноября 1863 года, был утвержден устав российско-немецкого пивоваренного АО "Бавария". Это общество приобрело здания бывшего сахарного завода вместе с рестораном Лампа на Петровском острове. В главном здании завода разместили варочное оборудование, привезенное из Германии, построили бродильное отделение и котельную. Энергию для нового предприятия давал паровой двигатель. Для хранения продукции был оборудован большой каменный погреб. Вновь созданный пивзавод и увеселительный сад с пивным павильоном также получили название "Бавария".
Исключение:
Пивоваренный завод "Балтика" был построен по проекту института "Гипропищепром-2" как один из пивных заводов Ленинградского производственного объединения пивоваренной и безалкогольной промышленности "Ленпиво".
Строительство нового завода началось в 1978 году. Государственное предприятие "Пивоваренный завод "Балтика" было образовано в 1990 году сразу после завершения строительства.
Аз продължавам да си държа на Шуменското, от много хора чувам, че Загорката Била много добра, едвали не най - добрата българска бира, знам ли не ми харесва нещо. Силничка ми идва нещо спирт ли слагат не знам и аз. А да ви попитам наскоро ми развиваха теории, че стъклените бутилки (амбалажа) не се пълнели повторно - рецеклиралиги и правели нови, не използвали стари, защото ги миели със сода каустик и нали имаше натравяния по този начин, че затова вече не се използвал амбалажът повторно... Да сте чули нещо такова, не ми се вярва, да рециклират бутилките и да правят нови всеки път.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Аз продължавам да си държа на Шуменското, от много хора чувам, че Загорката Била много добра, едвали не най - добрата българска бира, знам ли не ми харесва нещо. Силничка ми идва нещо спирт ли слагат не знам и аз. А да ви попитам наскоро ми развиваха теории, че стъклените бутилки (амбалажа) не се пълнели повторно - рецеклиралиги и правели нови, не използвали стари, защото ги миели със сода каустик и нали имаше натравяния по този начин, че затова вече не се използвал амбалажът повторно... Да сте чули нещо такова, не ми се вярва, да рециклират бутилките и да правят нови всеки път.
Това за бутилките-не им вярвай! Инъче най-добрата бира...тя ми е хладиника...на една ръка разтояние е ( не е пловдивска), има доста и...клони към 5 градуса. Ще и се отдам като на любовница!
Аз продължавам да си държа на Шуменското, от много хора чувам, че Загорката Била много добра, едвали не най - добрата българска бира, знам ли не ми харесва нещо. Силничка ми идва нещо спирт ли слагат не знам и аз. А да ви попитам наскоро ми развиваха теории, че стъклените бутилки (амбалажа) не се пълнели повторно - рецеклиралиги и правели нови, не използвали стари, защото ги миели със сода каустик и нали имаше натравяния по този начин, че затова вече не се използвал амбалажът повторно... Да сте чули нещо такова, не ми се вярва, да рециклират бутилките и да правят нови всеки път.
Използват се и стари, но така като гледам повечето са нови. Мисля, че и новите ги мият. Като бъдат измите старите не можеш да ги различиш от новите, особено след скенера който ги проверява за дефекти и отстранява дефектните. Стажант съм в цеха за бутилиране на "Шуменско пиво", но съм при ПЕТ бутилките.
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
За съжаление не. Аз карам само редовни смени и е лудост да се пробваш. След 17:00 когато няма шефове и най-вече на нощните знам, че пийват по една-две, но от време на време има внезапни проверки с дрегер и става лошо. Раздават бира почти всеки месец, но на сезонните май не се полага пък и когато са раздавали миналия месец бях болнични.
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Аз продължавам да си държа на Шуменското, от много хора чувам, че Загорката Била много добра, едвали не най - добрата българска бира, знам ли не ми харесва нещо. Силничка ми идва нещо спирт ли слагат не знам и аз. А да ви попитам наскоро ми развиваха теории, че стъклените бутилки (амбалажа) не се пълнели повторно - рецеклиралиги и правели нови, не използвали стари, защото ги миели със сода каустик и нали имаше натравяния по този начин, че затова вече не се използвал амбалажът повторно... Да сте чули нещо такова, не ми се вярва, да рециклират бутилките и да правят нови всеки път.
Ами те загорката я харесват алкохолиците, чи най фаща аз от няколко загорки съм заспал на масата, а сутринта немога да уцеля вратата....
На мен пък шуменското не ми харесва /говоря за премиума/специалното/ имам чувството че ми сладни някак си. От скоро си взимам каменица мътно и ми харесва. Мека е някак си и върви като водичка, но не е слаба бира. Единственото което ме притеснява е съдържанието на царевичен грис и кориандър?!
Коментар