Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печено агне

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Печено агне

    Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    Започна сезона на печените под всяква форма агънца, яренца, прасенца, теленца и тн.
    Прелагам тук да обменяме опит и рецепти.
    Да ви е сладко и весело.

    Това е от вчера.
    Доста добре изглежда. Нямам търпение вече да изпека моето си агънце на вилата

    Коментар


    • #47
      От: Печено агне

      Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      Тази година никой ли не приготви агънце а!!??
      Или си ги криете и не давате гласност?
      Ами, крием ги, не следиш внимателно Ето тук
      Вярно, че точно казано е миналата година, но много близкo до ТАЗИ, а и темата е от ТАЗИ година.

      Коментар


      • #48
        От: Печено агне

        Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
        Ами, крием ги, не следиш внимателно Ето тук
        Вярно, че точно казано е миналата година, но много близкo до ТАЗИ, а и темата е от ТАЗИ година.
        Следа, следа и то внимателно.
        Запознат съм с вашето "премеждие" в детайли.
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

        Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

        Коментар


        • #49
          От: До: Печено агне

          Като бяхме на гости на бивш колега в едно Варненско село любезните домакини приготвиха агнешко чеверме. Тогава ме впечатли , че натриват агнето със смес от горчица, 1 бира, пресен девисил, зеленчукова подправка/тип пикантина/.
          След това на различни места "готвача" го инжектира със солена вода в спринцовка.Под самото агне поставят камък за да предпазят тази част на корема от изгаряне.Получи се нещо невероятно вкусно и ароматно.

          Коментар


          • #50
            От: До: Печено агне

            Едно агънце или яренце се коли/операция която някои предпочитат да пропуснат/ се измива и отвън и отвътре се натрива със сол.Варим дреболиите и нарязваме на ситно.Измиваме зелени подправки-две връзки пресен лук,джоджан,магданоз.Подсушаваме и нарязваме на дребно.Лук го нарязваме на кубчета.В съд слагаме лук и подправки, като добавяме сол, смлян черен пипер, червен пипер.Разбъркваме.Счукваме сдървено чукало.Добавяме дреболиите и разбъркваме пълнежа.Напълваме агнето/ярето/.Вземаме 1 бира в стъклено шише и пробиваме капачката точно в средата.Пъхваме я при пълнежа.Зашиваме агнето/яре/и намазваме с малко олио и увиваме с кърпицата/булото/.На дъното на тавата слагаме няколко клонки.Сипваме два три пръста от бульона в който са се варили дреболиите .Увиваме плътно тавата с фолио и печем на силна фурна 3 часа.След това махаме фолиото и допичаме.Ако в плънката слагаме ориз леко я задушаваме 10-на минутки

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X