Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печено агне

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Печено агне

    Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
    А слагаш ли жар върху ламарината?
    Можеш да замажеш отгоре с кал или насипваш пясак отгоре в единя случай задушаваш малко повече.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

    Коментар


    • #17
      До: Печено агне


      И още доста по толкова
      За тая година приключхме току що.Печките не са спирали 2дни

      Коментар


      • #18
        До: Печено агне

        Ние днес 2 броя едно чеверме и едно на пещ.















        Прикачени файлове

        Коментар


        • #19
          До: Печено агне

          Напълнихте ми душата.
          Да сте живи и здрави.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

          Коментар


          • #20
            До: Печено агне

            Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
            Не можах да вдяна точно как да използвам джантата.
            Дочев,точно така го мисля и аз.
            А слагаш ли жар върху ламарината?
            Мисля, че е късно за отговора, но поканата беше от 12ч. и от тогава не съм гледал компа.
            За трапа, клада огън около два часа и слагам тавата върху жарта, а върху ламарината не слагам нищо освен кал по края.
            Фолиото го слагам под ламарината, а не увивам агнето.
            След 5-6часа е мозък.
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

            Коментар


            • #21
              До: Печено агне

              При мен процедурата беше следната:
              Изкопавам трапа и го зидам с огнеопорни тухли на дъното и отстрани паля в него огън около 2 часа,след това изваждам жарта слагам тавата покрита с фолио и около нея пълня с жар.
              Слагам едно куфражно платно отгоре и засипвам с пръст отстрани и така 6 часа,между тавата и платното има около15-20см разстояние.
              Върху платното паля по слаб огън,който и той не гори напразно.
              Ето резултатите:
              Прикачени файлове
              Galloper II 99г. 2.5TDI дълга база

              Коментар


              • #22
                До: Печено агне

                Моето мнение може да е малко оф-топик, защото снимковия материал е оскъден, защото пристигнахме на гости на именика при вече завършена процедура.

                "Мръвката" е яре (козле), печенето е направено в селската фурна за хляб, като "покривалото" не е модерното напоследък алуминиево фолио, а е правено по класическата схема - с тесто. Изпичането на месото става за времето, през което тестото се препича и става на хрупкава коричка. (познайте, дали не изхрусках за начало част от нея )
                Прикачени файлове
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

                Коментар


                • #23
                  До: Печено агне

                  ...това пък е моята агнешка история,която се случи в село Бреница,Плевенско...Хубаво агънце беше...
                  Прикачени файлове
                  HUSGVARNA 630 SMR
                  PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

                  Коментар


                  • #24
                    До: Печено агне

                    Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                    Мисля, че е късно за отговора, но поканата беше от 12ч. и от тогава не съм гледал компа.
                    За трапа, клада огън около два часа и слагам тавата върху жарта, а върху ламарината не слагам нищо освен кал по края.
                    Фолиото го слагам под ламарината, а не увивам агнето.
                    След 5-6часа е мозък.
                    Важни уточнения колега,благодаря.
                    Пускам целия процес по приготвянето на Дуловско агне в трап.
                    Първи опит ми беше,но на 90 процента се получи.Извлякох и някои поуки за в бъдеще.
                    Огънят горя в трапа 3.5 часа.Извадих жарта.Сложих тавите,замазах с кал ламарината /6 мм/ и запалих огън отгоре-4-4.5 часа.
                    Резултата е на снимките.
                    Този трап,ще се хвана да го иззидам с огнеупорни тухли,винкелна рамка и капакът-заварен с панти за рамката.
                    До трапа,ще направя система за чеверме и когато всичко е готово,ще ви поканя всички на тиферич да похапнем агнешко.
                    И чеверме,и на трап.Но нека попремине време,че сега на всеки му накъртва...

                    Да добавя,че имаше и агнешко курбанче което аз лично повече уважавам даже от самото агне.Сготвихме го в старинен "чувен"-вижда се на едната снимка.Стана върховно,много огнена вода изпи.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Мещера; 08-05-10, 08:40.

                    Коментар


                    • #25
                      До: Печено агне

                      Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                      ...
                      Да добавя,че имаше и агнешко курбанче което аз лично повече уважавам даже от самото агне.Сготвихме го в старинен "чувен"-вижда се на едната снимка.Стана върховно,много огнена вода изпи.
                      Mещерче, напиши ако обичаш рецептата за приготвянето на това "курбанче", че живо ме интересува?

                      Коментар


                      • #26
                        До: Печено агне

                        Първоначално публикуван от dulgiq0843 Преглед на мнение
                        Върху платното паля по слаб огън,който и той не гори напразно.
                        Ето резултатите:
                        Я разкажи по-подробно. За съоражението Благодаря!
                        Прикачени файлове
                        VARADERO SD2

                        Коментар


                        • #27
                          До: Печено агне

                          Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                          Я разкажи по-подробно. За съоражението Благодаря!
                          Руслане, малко е оф-топик, но ето:

                          Първа рецепта:
                          Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
                          Пиле на шише-пиленце,голямо ,бройлер.Обилно намазано с масло и поръсено със сол и черен пипер,може и готовите подправки за пиле.Шишенце от бира-500 мл.,задължигелно без етикети.Пълни се с вода до половината,може да изпиете половината и да оставите другата част.Пилето се нанизва през задния отвор да опре на гърлото на бутилката и се слага в тава в която сипвате една -две чаши вода.Около 30-40 минути при 180-200 градуса температура.Хубаво е ако имате вентилатор на фурната да работи.Получава невероятен загар,става ,като на грил ,а водата от шишето го оправя и от вътре.Ако видите да ври течност под кожата на пилето не дупчете,така по-добре се сварява и излита с много чувство на ох,боли.
                          Гарнитура,от темата за картофите.
                          ....
                          Втора:
                          Първоначално публикуван от eka Преглед на мнение
                          Сега дойде ред и на това пиленце на ШИШЕ ето и снимка ако някой иска да разбере как се прави ще му кажа


                          Първоначално публикуван от eka Преглед на мнение
                          Подсушаваме пилето и го намазваме добре с краве масло , след това го посоляваме със сол , черен и червен пипер,посипваме и от вътре. Вземаме две бири "шуменско тъмно" , отваряме ги , нанизваме пилето на едната / както е на снимката / допълваме с друата бира до ръба на шишето, и слагаме в студена фурна и печем на 200-220 градуса, докато придобие златист цвят.Втората бира си я изпиваме докато се пече пилето. Като се загрее бирата вижте как пръска по пилето
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

                          Коментар


                          • #28
                            До: Печено агне

                            Благодаря!
                            VARADERO SD2

                            Коментар


                            • #29
                              До: Печено агне

                              Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                              Mещерче, напиши ако обичаш рецептата за приготвянето на това "курбанче", че живо ме интересува?
                              Тишо,извинявай за закъснението.Ето рецептата,с любезното съдействие на жена ми.

                              От агнето се отделя рагуто,по-едрите кокали които не са обрани напълно.В нашия случай сложихме и главичката вътре.
                              Сварява се до отделяне на месото,отпенва се.

                              1 връзка пресен лук
                              1 връзка пресен чесън
                              джоджен,лющян,целина,магданоз,дафинов лист,чер пипер се добавят при варенето.
                              След като се свари месото се отделят по-едрите кости,главичката отива за мезе ,а в тенджерата се добавя каша от 3 с.л. брашно,3 с.л. доматено пюре,2 л.червен пипер.

                              Може да сложиш и лют червен пипер-изкарва водата веднага!

                              Да ви е сладко и Наздраве!

                              Коментар


                              • #30
                                До: Печено агне

                                Благодарско!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X