И аз се нареждам, ако колегата се откаже.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Оффроуд Тиган или Барбекю
Свий
X
-
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениебях я забравил тази тема - от къде да се снабдя с готово изделие? ще се ползва стационарно, не е необходимо да е сгъваемо............. или поне с брана?
________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Бахмааму, у наше село няма кой да ти каже добър ден за триесе кинтаИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
-
Коментар
-
каквото, такова, опитах се да си намеря тук, имаше 2 оферти, но излязоха несериозни, а 90-100 лв. за тези от браните в преебалника няма да дам.... то мръвки да има.....
-
Е па не съм те знаел че си толкова на зор, да му се не види. Ще те имам предвид, но не знам кога ще стане. Примерно някъде в Троян, ако мога да ти го оставя, щото да плащаме на куриер..., сметкаджии хора сме.
-
не съм толкова на зор, но нали ставам селянин и се сетих, че нямам скара за дърва, а дърва бол...... в Троян не отказваме подаръци, има къде и кой да го приеме, само свирни.
-
-
На мен Тишко от Добрич ми подари и изпрати диск от брана, ма който дори си бе направил труда да завари отвора. Така и не съм стигнал още да го пробвам...Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Колкото е по дебел толкова по равномерна температура, не се влияе толкова от промените на силата на огъня и т.н.
Че няма да прегори е ясно.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
- 1 like
Коментар
-
Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
- 1 like
Коментар
-
Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!
Коментар
-
Ами не знам дали може да мине за офроуд барбекюто, ама да си го покажа. Не е довършено съвсем, но все пак го пуснах в действие:
И капака да има на какво да се подпре
И сефтето е на решетката
За съжаление, като станаха готови, остана време само за тази снимка. Междинните някак си ги попропуснахме...
Наздраве на всички...Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!
- 7 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнениеЕдин приятел си прави такова, но се оплаква от метален вкус на мръвките. Но при него печката е от типа "ракетна печка". Дали е от това.
https://bauhaus.bg/kragal-gril-kings...let-66/p/43845
В това на снимките горе ароматът на пушек е много по-фин.
Горя дъб, който е добре изсушен, като през цялото време гледам да е с чист пушек и поддържам температура около 120-125°С но мисля, че може да се вдигне малко температурата.
Всички американски BBQ канали в ютюб обясняват, че от този тип (offset smoker) се получава най-приятния пушек и именно за това се захванах да го правя. След първата проба мисля, че са правиQueen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!
Коментар
-
Аз следя тези юнаци :https://www.youtube.com/watch?v=ZQU_VPbv_sU&t=8s и гледам доста им е удобен вторият ред, освен това той е по-навътре и не е задължително да капе каквото и да е върху долният ред.
-
kbot въпреки, че има много общо BBQ-то не екато чевермето. Ако капе, може да се отмие кората от подправки (предимно черен пипер), което трябва да го има в едно добро BBQ. Отварям капака да го напръскам веднъж на час и му е напълно достатъчно.
Juiced Изгледал съм много, но точно тези не съм ги засичал, ще ги преслушам . Втория ред не е по-навътре от първия, първия е през диаметъра на тръбата, а както виждаш на мен първия ред едвам ми стига . Просто те готвят по-малки количества. Видях, че слагат много кафява захар на всичко, а това не е моят вкус, пробвах 1-2 пъти, ама не можах да го възприема. Иначе ползвам ценни наставления на:
Aaron Franklin (Всички, шапки долу и поклон), но за съжаление той няма ново видео от 5 години. Попадна ми инеговия мастър-клас, та и от там поотмъкнах някои похвати
и този образ прави интересни неща от година-две:
Chud's BBQ
Иначе за Weber-a и Кингстъна ми бяха много полезни тез юнаци:
SNS Grills (Бивши Adrenaline BBQ Company) Даже си скалъпих една от тези джаджи, дето ги рекламират - Slow'N'Sear
А да пусна и прогреса от днес, щях да го сложа миналата седмица, но ми се счупи въртока на метчика:
Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!
- 1 like
Коментар
-
Juiced Видях го, тази джаджа я има на доста. Всъщност тяхното много прилича на Loaded Wichita (https://www.yodersmokers.com/backyar...oaded-wichita/), от което аз откраднах някоя и друга идея. Доста се чудех дали ми е нужна, докато го правех, но истината е, че там си държа дървата да се стоплят за да могат да се разпалят по-бързо и с по-чист пушек, като ги сложа вътре. Та с една дума реших, че ще мина и без нея.
-
Кората на месото я правя с кафява захар, черен/червен пипер и малко мащерка. Гледал съм много клипове и рецепти докато се пече мажа с BBQ сос на хайнц(има сливи в него ) разреден с бира.. За жар ползвам брикети държат по стабилна температура по дълго време, когато трябва да добавям ги разпалвам от вън . отгоре на жарта слагам мокри стърготини. Имам от дъб и ябълка.
Моето BBQ е по малко и ползвам втори ред, на него пека крилца и долни бутчета, стават бързо , че трябва да има нещо за замезване докато месото се пече. Аз пека на по висока температура- 140-160г, по време на печенето наливяам бира в тавичката на дъното.
Голем фен съм на печено с бира, Пиле върху кен много успешно и винаги се получава, можеш да тестваш иска по висока температура (не като BBQ) и става бързо,
https://assets.epicurious.com/photos...ken-050118.jpg
-
Ето и моето две в едно, снимка от миналата седмица, тигано-барбекю от дискова брана, много здраве и живот на @Rachido, който ми го подари и пусна по куриер преди няколко години!
Аз обичам да сложа половин до кило олио вътре в центъра нещата стават пържени и доволно блажни, а по периферията са печени.
Бъдете живи и здрави!
- 1 like
Коментар
-
Juiced На тез образи които пусна, смоукъра изглежда е такъв. Значително е по-малък от моя, на мен камерата за пушене ми е 150 дълга, с диаметър 62см. Като дебелина са горе-долу еднакви, моето е 5мм, тяхното е 3/16, което е почти толкова. Според това, което казват всички тексаски Pit Masters, мястото на комина им не е много правилно, комина трябва да започва на нивото на решетката, за по-равномерна температура и по-добро опушване на каквото там има на решетката. А уширението в началото на комина, което има на моето, помага за да избегнешмясто с по-висока температура в края на решетката.
И на термометъра не му е много там мястото. Разликата между термометъра и нивото на долната решетка, където е мръвката е поне 20 градуса. Отделно, че на капака тоз механичен темометър, който и без това не е много прецизен се влияе от всяко блъскане на капака.
А от рецептите, като остане време, ще пробвам някоя, но на първо време съм наумил едни ей такива диетични бонбонки, само че от свинско.Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар