Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оффроуд Тиган или Барбекю

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • И аз се нареждам, ако колегата се откаже.
    Grand Cherokee WJ
    Dodge Caliber
    E 430 4-matic-T(S210)
    GLK

    Коментар


    • IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      отказвам се

  • Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    бях я забравил тази тема - от къде да се снабдя с готово изделие? ще се ползва стационарно, не е необходимо да е сгъваемо............. или поне с брана?
    много обещания и накрая ........ нашенско от Пирот, 1800 динара

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:валандер.jpg
Прегледи:1809
Размер:817.1 КБ
ID:6658359
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:валандер крака.jpg
Прегледи:1805
Размер:641.5 КБ
ID:6658360
    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • jordanov sv
      jordanov sv коментира
      Редактиране на коментар
      Каква дебелина е туй нещо?

    • siem
      siem коментира
      Редактиране на коментар
      Аааа не е честно. Вчера и аз ходих за такова, На границата- греда! Минах нашите, а сърбина вика- дай ПСР. Нямам е айде обратно.
      Ти как и кога мина?

    • IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      аз имам ПСР, но използвах жокер "обади се на приятел" със сръбски паспорт /на тях не им искат тест/, че не ми се разкарваше за един тиган

  • Бахмааму, у наше село няма кой да ти каже добър ден за триесе кинта
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      Ако не е занаятчийска, труда е към разходите и отделно имаш печалба, плюс тази за търговеца

    • IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      колко са ви дебели домашните грил тигани и колко градуса е газовия котлон, огъня от дърва по-висока температура ли развива -не се бъзикам, наистина не знам, но знам колко ми е дебел УОК-а

    • davc
      davc коментира
      Редактиране на коментар
      Алуминиева отливка - пет до седем милиметра, като седем милиметра е цялото дъно, ребрата са повече.

  • Честито ....сега са наред мръвките Натиснете снимката за да я уголемите

Име:бб.jpg
Прегледи:1022
Размер:162.8 КБ
ID:6658413
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

    Коментар


    • kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Някои неща си стават най-добре направо над жарта. Аз не бих сложил шишчета на диска, нито пържоли.

  • малко повече е от 2мм, когато и ако прегори, ще ви кажа.............. мен единствено не ми харесва, че няма изолация на дръжките, но ще импровизирам нещо


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20201018_202050.jpg
Прегледи:1004
Размер:320.1 КБ
ID:6658518


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20201018_201752.jpg
Прегледи:1014
Размер:388.1 КБ
ID:6658519


    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      каквото, такова, опитах се да си намеря тук, имаше 2 оферти, но излязоха несериозни, а 90-100 лв. за тези от браните в преебалника няма да дам.... то мръвки да има.....

    • jordanov sv
      jordanov sv коментира
      Редактиране на коментар
      Е па не съм те знаел че си толкова на зор, да му се не види. Ще те имам предвид, но не знам кога ще стане. Примерно някъде в Троян, ако мога да ти го оставя, щото да плащаме на куриер..., сметкаджии хора сме.

    • IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      не съм толкова на зор, но нали ставам селянин и се сетих, че нямам скара за дърва, а дърва бол...... в Троян не отказваме подаръци, има къде и кой да го приеме, само свирни.

  • На мен Тишко от Добрич ми подари и изпрати диск от брана, ма който дори си бе направил труда да завари отвора. Така и не съм стигнал още да го пробвам...
    Your conscience is all you can take to your grave.

    Коментар


    • aldr
      aldr коментира
      Редактиране на коментар
      И моя е от него , дупката аз си я заварих .

    • TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Ааа, винцата вече врият. На червеното дори не се налижи да слагам дрожди. Още на втория ден си зашумя само и се надигна. Времето обаче, си е кът. Имам да изолирам комин. да оправям покрива на бараката, да режа дрЪва...

    • TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      дабъл постинг...

  • Колкото е по дебел толкова по равномерна температура, не се влияе толкова от промените на силата на огъня и т.н.

    Че няма да прегори е ясно.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      @veskov

      Топлоотдаването на бакър и халуминт е бая различно.

    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      Безспорно, но равномерното разпределение на топлото е почти еднакво, останалото са разходи и евентуално някакви по-нездравословни последствия.

    • turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      Халуминта се измята. Аз лично мразя криви тигани.
      Не че съм почнал да купувам скъпи, подменям ги )))

  • Някой заварявал ли е лента по ръба?
    На мен често ми се случва да метна някой зеленчук в огъня при разбъркването.
    Явно целта е да се придаде "дълбочина". Гледам, че мексиканците така ги правят:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:discada.jpg
Прегледи:934
Размер:142.0 КБ
ID:6710625
    Чудя се: Плътен шев ли да е, с какъв електрод, от вътре или отвънка да го подкарам ...
    Прикачени файлове
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

    Коментар


    • kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Електрожен ще е. Това имам под ръка.
      Ако взема електроди за неръждавейка, дали ще има някаква полза?

    • rosen_offroad
      rosen_offroad коментира
      Редактиране на коментар
      Никаква полза, те са за неръждавейка.

      Колко са ти дебели ламарините дето ше заваряш?

    • kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Няква шина ще купя. 3 мм вероятно. Дебелината не ме притеснява, справям се с електрожена. Все пак, бая дълъг шев е, може и да сбъркам някъде

  • С такова се сдобиг преди няколко години:



    Но варианта без шишчета (шампури). Шишовете си ги направих сам, 'щот съм прИтИнциЙозен.

    Поръчах си го през ибей и доставка с Габиели, излезна 80-90лв. Всъщност мислех да си правя, но при тази цена не устоях. А правилно направените шашлици са нещо страхотно.
    Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
    Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

    Коментар


    • Ами не знам дали може да мине за офроуд барбекюто, ама да си го покажа. Не е довършено съвсем, но все пак го пуснах в действие: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Прегледи:631
Размер:269.6 КБ
ID:6736359Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.JPG
Прегледи:635
Размер:198.4 КБ
ID:6736360

      И капака да има на какво да се подпре

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.JPG
Прегледи:645
Размер:135.9 КБ
ID:6736361
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.JPG
Прегледи:650
Размер:117.8 КБ
ID:6736362

      И сефтето е на решетката

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.JPG
Прегледи:652
Размер:214.1 КБ
ID:6736363

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.JPG
Прегледи:628
Размер:291.7 КБ
ID:6736364

      За съжаление, като станаха готови, остана време само за тази снимка. Междинните някак си ги попропуснахме...

      Наздраве на всички...
      Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
      Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

      Коментар


      • trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Под месото слагам алуминиева тавичка - от тия еднократните. Соковете и маринатата текат в нея и не се цапа толкова. Моето е по-малко, за това съм сложил скара на второ ниво.

    • Един приятел си прави такова, но се оплаква от метален вкус на мръвките. Но при него печката е от типа "ракетна печка". Дали е от това.

      Коментар


      • Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
        Един приятел си прави такова, но се оплаква от метален вкус на мръвките. Но при него печката е от типа "ракетна печка". Дали е от това.
        Нищо метално няма, опушвал съм много на барбекю с въглища, като това в линка по-долу и Weber Kettle. И на двете се получава разкошно, ако спазваш технологията, но пушека е малко по-наситен.
        https://bauhaus.bg/kragal-gril-kings...let-66/p/43845

        В това на снимките горе ароматът на пушек е много по-фин.

        Горя дъб, който е добре изсушен, като през цялото време гледам да е с чист пушек и поддържам температура около 120-125°С но мисля, че може да се вдигне малко температурата.

        Всички американски BBQ канали в ютюб обясняват, че от този тип (offset smoker) се получава най-приятния пушек и именно за това се захванах да го правя. След първата проба мисля, че са прави
        Последно редактирано от mdim; 27-04-21, 09:12. Причина: забравих линка
        Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
        Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

        Коментар


        • mdim
          mdim коментира
          Редактиране на коментар
          Да добавя, взимам светъл пример от Бога на BBQ-то, разположил храма си в Остин, Тексас, който казва, че не харесва втори ред, защото не го кефи да му капе от едните мръвки върху другите. И мен ни мъ кефи.

        • kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          Това с капането, не е ли търсен ефект? Чевермето що го мажат

        • Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Аз следя тези юнаци :https://www.youtube.com/watch?v=ZQU_VPbv_sU&t=8s и гледам доста им е удобен вторият ред, освен това той е по-навътре и не е задължително да капе каквото и да е върху долният ред.

      • kbot въпреки, че има много общо BBQ-то не екато чевермето. Ако капе, може да се отмие кората от подправки (предимно черен пипер), което трябва да го има в едно добро BBQ. Отварям капака да го напръскам веднъж на час и му е напълно достатъчно.

        Juiced Изгледал съм много, но точно тези не съм ги засичал, ще ги преслушам . Втория ред не е по-навътре от първия, първия е през диаметъра на тръбата, а както виждаш на мен първия ред едвам ми стига . Просто те готвят по-малки количества. Видях, че слагат много кафява захар на всичко, а това не е моят вкус, пробвах 1-2 пъти, ама не можах да го възприема. Иначе ползвам ценни наставления на:

        Aaron Franklin (Всички, шапки долу и поклон), но за съжаление той няма ново видео от 5 години. Попадна ми инеговия мастър-клас, та и от там поотмъкнах някои похвати

        и този образ прави интересни неща от година-две:
        Chud's BBQ

        Иначе за Weber-a и Кингстъна ми бяха много полезни тез юнаци:

        SNS Grills (Бивши Adrenaline BBQ Company) Даже си скалъпих една от тези джаджи, дето ги рекламират - Slow'N'Sear

        А да пусна и прогреса от днес, щях да го сложа миналата седмица, но ми се счупи въртока на метчика:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture.JPG
Прегледи:559
Размер:205.7 КБ
ID:6736913
        Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
        Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

        Коментар


        • mdim
          mdim коментира
          Редактиране на коментар
          Juiced Видях го, тази джаджа я има на доста. Всъщност тяхното много прилича на Loaded Wichita (https://www.yodersmokers.com/backyar...oaded-wichita/), от което аз откраднах някоя и друга идея. Доста се чудех дали ми е нужна, докато го правех, но истината е, че там си държа дървата да се стоплят за да могат да се разпалят по-бързо и с по-чист пушек, като ги сложа вътре. Та с една дума реших, че ще мина и без нея.

        • trav
          trav коментира
          Редактиране на коментар
          Кората на месото я правя с кафява захар, черен/червен пипер и малко мащерка. Гледал съм много клипове и рецепти докато се пече мажа с BBQ сос на хайнц(има сливи в него ) разреден с бира.. За жар ползвам брикети държат по стабилна температура по дълго време, когато трябва да добавям ги разпалвам от вън . отгоре на жарта слагам мокри стърготини. Имам от дъб и ябълка.
          Моето BBQ е по малко и ползвам втори ред, на него пека крилца и долни бутчета, стават бързо , че трябва да има нещо за замезване докато месото се пече. Аз пека на по висока температура- 140-160г, по време на печенето наливяам бира в тавичката на дъното.

          Голем фен съм на печено с бира, Пиле върху кен много успешно и винаги се получава, можеш да тестваш иска по висока температура (не като BBQ) и става бързо,
          https://assets.epicurious.com/photos...ken-050118.jpg

        • Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          trav Аз ползвам силно печен дъбов чипс напоен в ябълков сок(защото ми е трудно да намеря ябълкови стърготини) и се получава доста прилично.

      • Ето и моето две в едно, снимка от миналата седмица, тигано-барбекю от дискова брана, много здраве и живот на @Rachido, който ми го подари и пусна по куриер преди няколко години!

        Аз обичам да сложа половин до кило олио вътре в центъра нещата стават пържени и доволно блажни, а по периферията са печени.

        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2021-04-14 18.47.030.jpg Прегледи:0 Размер:637.3 КБ ID:6736916
        Бъдете живи и здрави!

        Коментар


        • mdim
          mdim коментира
          Редактиране на коментар
          Еее, това е класика! И определено се пренася по-лесно от моето

      • Juiced На тез образи които пусна, смоукъра изглежда е такъв. Значително е по-малък от моя, на мен камерата за пушене ми е 150 дълга, с диаметър 62см. Като дебелина са горе-долу еднакви, моето е 5мм, тяхното е 3/16, което е почти толкова. Според това, което казват всички тексаски Pit Masters, мястото на комина им не е много правилно, комина трябва да започва на нивото на решетката, за по-равномерна температура и по-добро опушване на каквото там има на решетката. А уширението в началото на комина, което има на моето, помага за да избегнешмясто с по-висока температура в края на решетката.
        И на термометъра не му е много там мястото. Разликата между термометъра и нивото на долната решетка, където е мръвката е поне 20 градуса. Отделно, че на капака тоз механичен темометър, който и без това не е много прецизен се влияе от всяко блъскане на капака.
        А от рецептите, като остане време, ще пробвам някоя, но на първо време съм наумил едни ей такива диетични бонбонки, само че от свинско.
        Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
        Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

        Коментар


        • Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Предполагам железарията им е купена, на тези юнаци силата им е в рецептите, както и в презентацията.

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X