Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сланина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сланина

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
    Специално заради тази тема накарах жената да сготви стар фасул днес и сега се кефя как ще си режа сланинка и ще хапвам с бобче.
    Мда-зима.Снощи отразих бобец с туршиено зелце.За цвят на масата,обезкостих малко варено-пушени ребърца и с тънки филийки пушена сланина ги джъснах на сух тиган...за малко,докато отворя червеното винце...

Коментар

На Вакарел я прави дедото у едно каче ред сланина ред морска сол и най отгоре снег икато се стопи снегоЕга ти деликатеса
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Е,наздраве и да Ви е сладко!

Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          На Вакарел я прави дедото у едно каче ред сланина ред морска сол и най отгоре снег икато се стопи снегоЕга ти деликатеса
          Кой си има дедо,пие мерло-кой си нема,мирно до печката,ако сака да си угажда на табиетите...
          Наздраве,наборче-мажи сланината с чесън и счукан лют пипер/да постои час/,после я режи.Ще се смаяш колко малко вино си си направил,покрай т'ва мезе...

Коментар

Ай стига вече...
            Имайте малко милост към тез дето тази година си нямат прасенце.

Изверги, не знаете какво му е на човек като чете, пък и снимки пускате.
            Някой да се обади на 112, пред инфаркт съм!
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Ай стига вече...
              Имайте малко милост към тез дето тази година си нямат прасенце.

Изверги, не знаете какво му е на човек като чете, пък и снимки пускате.
              Някой да се обади на 112, пред инфаркт съм!
              Обадих се,казаха да отидеш и да си купиш сланина,а рецепти имало в някакъв форум за кални гуми и повечко железа по екстериора на колите им...
              Прасе съм нямал никога,взех си и жена без село и прасе/тя евентуално,но то с дълъг стаж в брака какво ли не се освинва/,сланинка не съм спирал да си правя и хапвам.
              Банзай!

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                Е,наздраве и да Ви е сладко!

Много си гаден. Наздраве.

Коментар

Сланината е сланина само когато е домашна и прасето не се храни са мо с концентриран фураж, а с картофи цвекло и други там неща. Прави се само в дървена каца ред сланина ред морска сол и трябва да узрее така поне при месеца. А рецептата е нарязана на тънки парчета и всяко се намазва с червен и черен пипер (може и някоя друга подправка и пресован чесън). След като се наредят парчетата едно върху друго се оставя в камератана хладилника да се стегне. Преди консумацията се реже наобратно така че да се получат малки парчета и ето ти вкусно мезе, деликатес и антигрип ваксина.
                  Наздраве с червено вино !
                  А става и за ракийка. Не съм много мераклия на пиенето но когато има такава сланина не отказвам!

Коментар

...боба със сланинката беше чудесен. Сега не мога да се сгъна.
                    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Е боб със сланина, това е само за боговете, ако пък и боба е в гърне и на огън ....

Коментар

Май трябва и боба да разчепкаме-сваряването ясно,после юзъм,девисил,риган,босилек,домати,запръжка с лук и червен пипер...,винаги съм бил на мнение,че една манджа/ястие/,подправките я правят...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Май трябва и боба да разчепкаме-сваряването ясно,после юзъм,девисил,риган,босилек,домати,запръжка с лук и червен пипер...,винаги съм бил на мнение,че една манджа/ястие/,подправките я правят...
                          "Юзъм" джоджен (гьозум) ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            ...една манджа/ястие/,подправките я правят...
                            Абе, сложи ти от истинските продукти, пък иди за подправки. Аз ще го пазя

Коментар

Първоначално публикуван от dinko Преглед на мнение
                              "Юзъм" джоджен (гьозум) ли е?
                              Мда,русенско наречие-съжалявам.

Коментар

Абе подправки. а пък после много киселини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X