Времето захладя и хладилника си плаче да има по някое парче сланинка. Обикалях магазини и пазари и тъкмо в отчаяние реших да си купя сурова ида я осолявам, като зърнах на една витрина пакетирана крехка с кожичка, слабосолна от Великотърновския месокомбинат.
Поради неразбиране от жена ми за ползата от сланината, слагам кило и половина в багажника. Всеки ден вземам по една фаша и я темперерам в камерата дълбоко зад другите продукти.
Употребявам си я сам.На тънки резенчета с препечен хляб и червен пелин. Може и смачкана глава червен лук...
Завиждам на авджиите, които няма нужда да се крият какво ядат, какво препичат на шишовете край огъня...(Не забравяйте манерката!)
Поради неразбиране от жена ми за ползата от сланината, слагам кило и половина в багажника. Всеки ден вземам по една фаша и я темперерам в камерата дълбоко зад другите продукти.
Употребявам си я сам.На тънки резенчета с препечен хляб и червен пелин. Може и смачкана глава червен лук...
Завиждам на авджиите, които няма нужда да се крият какво ядат, какво препичат на шишовете край огъня...(Не забравяйте манерката!)
Коментар