Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сланина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сланина

Аз правя така:
    сланината е нарязана на подходящи за формата на съда парчета. Слагам първия слой с кожичката надолу, предварително поръсен с кимион, черен пипер и праз. Върху него слагам чист тензух и поръсвам с едра сол. Върху солта има пак тензух и следващия слой сланинка, също поръсена с подправките. По този начин солта няма пряк допир със сланината и се почиства по-лесно, когато я вадя за "консумация". Солта не я меря и не я пестя - сланината си поема, колкото е нужно. Отгоре затискам с камък и заливам с вода.
    Консумацията ли??
    Сурова с препечен хляб, леко загрята в тиган, хрупкаво изпечена на "чипс" на скарата..., както ви харесва.....но задължително с червено вино...ех зима, ех кеф...
    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от bodevb Преглед на мнение
      Вече има! откриха руски магазин с/у областна управа.
      Блазе Ви!!!
      Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Развях белия байрак-довечера съм на боб,кьополу и сланина на сух тиган,колкото да я докарам прозрачна.С червен пелин.

Коментар

И няколко люти чушки,предлагам" рибки" междинно, за уплътняване на вкуса.

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
            И няколко люти чушки,предлагам" рибки" междинно, за уплътняване на вкуса.
            "Рибки" за булката и щерката.
            За мен-пукана "румънка" или "кобра"/от снощи и двете/,накиснати в разбит чесън/много/ с майонеза,кисело мляко и малко оцет.Свинският грип не си и помисля за мен.

Коментар

една доказана рецепта .. от мен ..
              за целта трябва да имате усолена сланинка ...отидете в най-близката транжорна(колбасарница) кадето имат атмус (машина за варено/пушените изделия)
              та в тази универсална машинка която имам .. става уникална пушена сланинка ... не съм чул обаче някой от колегите да извтршва подобно ишлеме .. ,,
              но става уникално крехка и сочна
              лошите неща .. ме правят по добър човек...

Коментар

Атмусът си е цифра и малките транжорни не си го позволяват.В големите и колбасарските цехове ДВСК ако хване някой,че вкарва непроверена стока с тия евроизисквания,ще стъжни живота на собственика.
                Може и в домашна обстановка и малко букови пилки/стърготини/ да се приготви,но е заигравка.Иначе верно е голяма вкусотия.Моята към бобеца довечера ще е такава.
                Продава се и готова пушена сланина или пушено/паприкована.
                Така приготвена тегли леко-това цената ако ви изглежда висока за килограм.

Коментар

Та като стана въпрос за сланина,аз много я харесвам,но има една която е наистина добра,преди седмица купих от К"""""""д,пушена сланина - кайзерована с червен пипер,ай,вярвайте ми или не,но такава не бях ял сигурно от доста време,на мене ми харесва,фирмата е от Димитровград,а преди месец бях си взел друга,за нея пък нямам думи,само сол,не можеше да се яде.
                  Но тази,която ям и в момента,наистина е хубава.
                  (0+)
                  Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                    На пазара "Краснодар" в редицата магазини за риба и месо има един за бакалия. По-близо до ул.Калоян. Тичай!
                    Преди малко купих точно от там много е добра.

Коментар

А холестерола, а холестерина/това за сланинката/, а новите промени за 0,00000000000х 10на6та степен/това за винцето, червеното/
                      А спрете се деИ оФФродажия душа носи.......
                      На всичкото отгоре сега са пости. Никакво блажно не дават да се яде, камо ли "домус"
                      Имайте търпение, КОЛЕДА наближава
                      Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                      0894328706

Коментар

Навремето един доктор ми обясняваше че няма холестерол в суровата сланинка имало ако се опържи . Аз я хапвам и в двата вида и не ми пука за холестерола със сигурност няма да живея 300 години а само около 100
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Престанете вече , тамьн обядвах и вие пак ме карате да вадя сланенка и бира.

Коментар

Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнение
                            Престанете вече , тамьн обядвах и вие пак ме карате да вадя сланенка и бира.
                            Аз отивам за сланина и червено винце.

Коментар

Ако някой знае къде в София се продава хубава сланина, да каже скоро, че ми падна холестерола.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Специално заради тази тема накарах жената да сготви стар фасул днес и сега се кефя как ще си режа сланинка и ще хапвам с бобче.
                                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X