Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Вкусотии в чинии

Да напиша обещаните от днес рецепти.

Салата за мастика или узо, абе и за ракия става-честно.
    Продукти:500гр. хубаво сирене; 2 стръка праз; 100гр. черни маслини обезкостени; зехтин на око.

Намачква се сиренето, праза на ситно, маслините на парченца, поливаш със зехтина разбъркваш и наливаш една с лед

Пита
    Продукти: 3 яйца, 1 кофичка к. мляко, гасиш в него една чаена лъжица сода бикарбонат; 2 ч. ч. брашно; 3 с. л. олио; 200гр. колбас по избор/тази беше с пушен бекон/; 200гр. сирене;чубрица, черен пипер и зеленчукова пикантина на вкус.

Бъркаш всичко до като се получи кексово тесто и изсипваш в намазана и набрашнена тава. Пече се в предварително зарята фурна. Проверява се с клечка дали е готова.

Четейки и пишейки викам що да не ударя едно съдоразширяващо а ?!
    Прикачени файлове
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      Да напиша обещаните от днес рецепти.

Салата за мастика или узо, абе и за ракия става-честно.
      Продукти:500гр. хубаво сирене; 2 стръка праз; 100гр. черни маслини обезкостени; зехтин на око.

Намачква се сиренето, праза на ситно, маслините на парченца, поливаш със зехтина разбъркваш и наливаш една с лед

Пита

Продукти: 3 яйца, 1 кофичка к. мляко, гасиш в него една чаена лъжица сода бикарбонат; 2 ч. ч. брашно; 3 с. л. олио; 200гр. колбас по избор/тази беше с пушен бекон/; 200гр. сирене;чубрица, черен пипер и зеленчукова пикантина на вкус.

Бъркаш всичко до като се получи кексово тесто и изсипваш в намазана и набрашнена тава. Пече се в предварително зарята фурна. Проверява се с клечка дали е готова.

Четейки и пишейки викам що да не ударя едно съдоразширяващо а ?!
      Да не спамя Но да попитам това зад мишката или от дясно на чашката какво е.

Коментар

с много оцет и лют пипер, ам много
        Добре от няколко вида, ама то нема такова изобилие като при вас. Аз я правя от речна. Пържим и ако остане на другия ден обезкостява я жената естествено/дано не прочете/ и морков , чушка, доматче, червен пипер магданоз и дивисил/без него рибена чорба не става/, някъде му викат лющен.
        Не-ееее приятелю ! Това е едно , а другото е друго.За дЕвЕсила, не искам да споря с теб.За мен в рибената чорба го е вкарал някой ,който я прави от речна риба\трябва да се неутрализира батака\.Зеленчука на салата и каквото изброихме. Иначе става супа,борш ,бърканица.....нещо друго .Аз без това я натрапих с яйцата,давай да си я ядем така.Пробвай бе Дочев! Аз ти предлагам речната риба след леко налагане с лук и после същата рецепта ако ще и с девесил\майка ми го има за зеленина в двора\.Ама и една глава от дънна речна риба.\нещо сом ,шаран .Не ги разбирам\ Да има.....

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
          Да не спамя Но да попитам това зад мишката или от дясно на чашката какво е.
          Свинска луканка - ама истинска, от ония дето Ви ги показох в трета серия. Правих я по оригинална рецепта от една технология/учебник/.
          Стана невероятна.

Коментар

Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнение
            Не-ееее приятелю ! Това е едно , а другото е друго.За дЕвЕсила, не искам да споря с теб.За мен в рибената чорба го е вкарал някой ,който я прави от речна риба\трябва да се неутрализира батака\.Зеленчука на салата и каквото изброихме. Иначе става супа,борш ,бърканица.....нещо друго .Аз без това я натрапих с яйцата,давай да си я ядем така.Пробвай бе Дочев! Аз ти предлагам речната риба след леко налагане с лук и после същата рецепта ако ще и с девесил\майка ми го има за зеленина в двора\.Ама и една глава от дънна речна риба.\нещо сом ,шаран .Не ги разбирам\ Да има.....
            Янев разбира се, че ще я пробвам. Аз винаги пробвам нови неща, дори и да не ми допаднат на вкус длъжен съм да пробвам. В Тетевен на Рибарица ядох една "Саламура" за гонене на махмурлук и останах очарован. Това е рибена чорба.

Коментар

...Четейки и пишейки викам що да не ударя едно съдоразширяващо а ?!

Хех...да почерпя по едно от моята колекция съдоразширяващи?
              Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Годзила, гледам, че си фен на бърбъна а?
                При мен колекцията трябва да я правя с празни ботилки.
                Като пазариме с жената я в Кауфланд, я в Била гледам я уиски на промоция и пускам в количката. На касата много хора и жената мълчи, после аз се оправям ама лошото е че и тя взе от време на време да вика "тази вечер няма ли да ударим по една капачка". Аз така му викам вечер.

Коментар

Мда, определено бърбъна ме кефи повече.
                  А ако ще е джин - да е Бомбай сафир!

Но да оставим на страна пиЙенЬето за малко и да хвърлим едно око на нещо импровизирано:

Вадим някоя свинска мръвка, после я мариноваме за няколко часа:

...след което се мятка в йенско стъкло:

...и следва ред мръвки, ред топено сирене, кашкавал и гъбки, после пак мръвки и т.н.

...похлупваме и беж във фурната.

През това време вадим и едни печени чушки, които обелваме:

Нарязваме ги на ивички, добавяме 1 майонеза и 1 кутия сладка царевица:

Разбъркваме добре и става една чудесна салатка и гарнитура:

После сервираме:

.......и с ужас установяваме, че вкусът на варено-задушено не ни кефи и зат'ва цялата манджа заминава в една тава, за да си се изпече подобаващо.

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                    Мда, определено бърбъна ме кефи повече.
                    А ако ще е джин - да е Бомбай сафир!

Но да оставим на страна пиЙенЬето за малко и да хвърлим едно око на нещо импровизирано:

Вадим някоя свинска мръвка, после я мариноваме за няколко часа:

...след което се мятка в йенско стъкло:

...и следва ред мръвки, ред топено сирене, кашкавал и гъбки, после пак мръвки и т.н.

...похлупваме и беж във фурната.

През това време вадим и едни печени чушки, които обелваме:

Нарязваме ги на ивички, добавяме 1 майонеза и 1 кутия сладка царевица:

Разбъркваме добре и става една чудесна салатка и гарнитура:

После сервираме:

.......и с ужас установяваме, че вкусът на варено-задушено не ни кефи и зат'ва цялата манджа заминава в една тава, за да си се изпече подобаващо.
                    Ти си цар бе човек

Коментар

Ето нещо бързо, лесно, вкусно - ШУПЛА

3 чаши брашно, 60 гр. масло, натрошено сирене, щипка сол, 3-4 яйца, лъжичка сода - всичко това го забъркваме до получаването на смес, малко по-гъста от тази за палачинки:

Изливаме в намаслена тава, поръсваме със сирене и парченца масло:

Печем до готовност:

...и си правим едно айрянче.

Коментар

това последното ще ми е утрешната закуска!
                        Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Годзила, гледам, че си фен на бърбъна а?
                          При мен колекцията трябва да я правя с празни ботилки.
                          Като пазариме с жената я в Кауфланд, я в Била гледам я уиски на промоция и пускам в количката. На касата много хора и жената мълчи, после аз се оправям ама лошото е че и тя взе от време на време да вика "тази вечер няма ли да ударим по една капачка". Аз така му викам вечер.

На английски е с "О"(Bottle). На български - бУтилка!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                            На английски е с "О"(Bottle). На български - бУтилка!
                            Мончо язък, че си модератор. Не спами темите. И ако имаш нещо на напреки към мен, моляте на лични или лично.

Коментар

Здравейте колеги-кулинари.

Преди малко забърках сладкото саламче и вече е в хладилника. Докато се опитвах да навивам ролките (доста комична ситуация се получи при мен), си представих, че част от захарта съм я карамелизирал заедно с част от смлените ядки и съм добавил натрошения карамел в "тестото".

Ако не забравя следващия път ще пробвам идеята.
                              Иван
                              ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Първоначално публикуван от Niger Преглед на мнение
                                Здравейте колеги-кулинари.

Преди малко забърках сладкото саламче и вече е в хладилника. Докато се опитвах да навивам ролките (доста комична ситуация се получи при мен), си представих, че част от захарта съм я карамелизирал заедно с част от смлените ядки и съм добавил натрошения карамел в "тестото".

Ако не забравя следващия път ще пробвам идеята.
                                Дай снимки че ми потекоха л........е. И рецепта иначе кво правиш тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X