Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFFRoad-магерница

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: OFFRoad-магерница

    Благодаря ти много, Veni1! Ще си позволя да те почерпя, както и всички съфорумци, с един перфектен РЕЙМОН КЬОНО:

    Из "УПРАЖНЕНИЯ ПО СТИЛ"

    К у л и н а р н о


    След като се опекох на бавен огън от чакане под
    гранясалото слънце,най - сетне се озовах в зеления гювеч на
    един автобус, червив от пътници като швейцарско сирене. Сред
    куп юфка забелязах един голям макарон с изпосталял от диета
    врат и на главата с мекица, на която личеше няканъв конец за
    рязане на масло. Това телешко варено сви сармите на един
    (слисан, сякаш са му изяли десерта !) сухар, понеже му правел
    на кайма пилешките крачета. Но после бързо пусна големия
    кокал, за да се разлее (с брашно и захар, колкото поеме !) в
    една опразнена кофичка за кейк.
    Тъкмо се канех да преглътна всичко в автобуса за
    навръщане, когато пред бюфета на гарата Сен Лазар отново
    видях моя тутманик, заедно с един тиквеник (от тия, дето са
    на всяка манджа мерудия !), който му разтягаше локуми как да
    се гарнира. И нашият съвсем втаса.

    РЕЙМОН КЬОНО

    Превод Васил Сотиров
    [B][SIZE=2]
    [/SIZE][/B]

    Коментар


    • #17
      До: OFFRoad-магерница

      Евала Симо, оправи ми настроението тази сутрин

      Коментар


      • #18
        До: OFFRoad-магерница

        Тва с пилето и ботилката много хитро .. и другите рецепти са страхотни .. благодатя на колегите.. но на първата разходка ще го пробвам тва пиле .. мноо готино си го показал
        лошите неща .. ме правят по добър човек...

        Коментар


        • #19
          До: OFFRoad-магерница

          Следновогодишно гърне

          От години посрещаме Новата година доста сериозен калабалък от около 6-7 семейства, наемаме един клуб и от предишния ден се започват постановките....маси, столове, подредби, питиета и манджорно, като е традиция всеки да донесе нещо собственоръчно приготвено, освен общото, което е по списък...съответно вечерта се празнува и между салфетките и питиетата остава толкова много.....на другият ден уж докато чистим се сяда на баберек....от около 14 ч. до около посред нощ, на третия ден понеже трябва да освободим клуба, но толкова неизядено и неизпито има още....винаги ходим на пикник групата - независимо от дъжд, сняг и студ...трима от мъжете отиват рано-рано и запалват огън до реката на определено и любимо място...това около 8 ч. сутринта...в огъня слагат голямо гърне в което се нарязват разните останали от купона месца, добавя се зелев сок, специално донесен за случая, сухи червени чушки и половин кило боб, добавя се вода, червен пипер, лук и джоджен и се слага капакът. Ври на тих огън около 3 часа докато останалите пристигат с термоси кафе, туршии, и току-що опечени баници и милинки. Един от групата - е, винаги съм аз - има задачата да направи счукан чесън с оцет и черен пипер, за да може който желае да добавя в боба за разсънване...в това време на жарта вече съответно има заредена скара и се пече домашна луканка и сланинки и кървавици...леле, чай че се укапах... , прави се в джезве греяна ракия и ...."Цъфти горо-пей Тодоро!" до около след обяд....така гърнето след нова година се оказа любимо на всички и вече пета година все това правим. Дай Боже и тая година да е така.

          Коментар


          • #20
            До: OFFRoad-магерница

            Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
            Следновогодишно гърне

            От години посрещаме Новата година доста сериозен калабалък от около 6-7 семейства, наемаме един клуб и от предишния ден се започват постановките....маси, столове, подредби, питиета и манджорно, като е традиция всеки да донесе нещо собственоръчно приготвено, освен общото, което е по списък...съответно вечерта се празнува и между салфетките и питиетата остава толкова много.....на другият ден уж докато чистим се сяда на баберек....от около 14 ч. до около посред нощ, на третия ден понеже трябва да освободим клуба, но толкова неизядено и неизпито има още....винаги ходим на пикник групата - независимо от дъжд, сняг и студ...трима от мъжете отиват рано-рано и запалват огън до реката на определено и любимо място...това около 8 ч. сутринта...в огъня слагат голямо гърне в което се нарязват разните останали от купона месца, добавя се зелев сок, специално донесен за случая, сухи червени чушки и половин кило боб, добавя се вода, червен пипер, лук и джоджен и се слага капакът. Ври на тих огън около 3 часа докато останалите пристигат с термоси кафе, туршии, и току-що опечени баници и милинки. Един от групата - е, винаги съм аз - има задачата да направи счукан чесън с оцет и черен пипер, за да може който желае да добавя в боба за разсънване...в това време на жарта вече съответно има заредена скара и се пече домашна луканка и сланинки и кървавици...леле, чай че се укапах... , прави се в джезве греяна ракия и ...."Цъфти горо-пей Тодоро!" до около след обяд....така гърнето след нова година се оказа любимо на всички и вече пета година все това правим. Дай Боже и тая година да е така.
            Браво добре си прекарвате

            Коментар


            • #21
              От: До: OFFRoad-магерница

              Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
              Пиле, печено върху бутилка
              Гледах си снимки от миналото лято и ето на какво попаднах.
              Моят жалък, жалък та чак смешен опит за "Пиле, печено върху бутилка"
              Голяма мъка ми беше намирането на тенеке, е намерих но за какво...
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:45439_1537089219924_1015655864_1580151_3265045_n.jpg
Прегледи:1
Размер:135.5 КБ
ID:5286809
              Пилето е вътре, всичко е готово само да се запали огън около него
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:45439_1537089379928_1015655864_1580155_4267567_n.jpg
Прегледи:1
Размер:137.2 КБ
ID:5286811
              Огън и то какъв....
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:45439_1537089459930_1015655864_1580157_3407117_n.jpg
Прегледи:1
Размер:124.5 КБ
ID:5286810
              След 40min на подобен огън ето какво се получи
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:40460_1537091099971_1015655864_1580165_8156584_n.jpg
Прегледи:1
Размер:114.7 КБ
ID:5286808
              Както сте забелязали добре че имаше и други уреди за приготвяне на храна.
              Надявам се че сте се позабавлявали.

              Ако сметнете че поста е спам или не е за тук - преместете го (може би в "Тема: Смешни снимки") или го изтрийте

              Коментар


              • #22
                От: До: OFFRoad-магерница

                Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                Гледах си снимки от миналото лято и ето на какво попаднах.
                Моят жалък, жалък та чак смешен опит за "Пиле, печено върху бутилка"
                Голяма мъка ми беше намирането на тенеке, е намерих но за какво...
                [ATTACH=CONFIG]342162[/ATTACH]
                Пилето е вътре, всичко е готово само да се запали огън около него
                [ATTACH=CONFIG]342164[/ATTACH]
                Огън и то какъв....
                [ATTACH=CONFIG]342163[/ATTACH]
                След 40min на подобен огън ето какво се получи
                [ATTACH=CONFIG]342161[/ATTACH]
                Както сте забелязали добре че имаше и други уреди за приготвяне на храна.
                Надявам се че сте се позабавлявали.

                Ако сметнете че поста е спам или не е за тук - преместете го (може би в "Тема: Смешни снимки") или го изтрийте
                Ето така не трябва да се прави
                TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
                www.kamino92.com

                Коментар


                • #23
                  От: До: OFFRoad-магерница

                  Искам с читателите на този форум да споделя една рецепта за приготвянето на риба в глина печена на жар.Вземаме 1 бр по едричка риба подходяща за напълване-пъстърва, скумрия.Напълваме я с натрошено бяло саламурено сирене, горчица, ситно нарязан магданоз, сол, смлян черен пипер, скилидки чесън, розмарин.Внимателно зашиваме коремчето и рибата увиваме в амбалажна хартия.Върху нея плътно слагаме глина.Разпалваме огън и изчакваме докато се образува жар.Заравяме рибата в жарта и печем около 45 мин -60 мин.След това разравяме жарта и изваждаме глиненото калъпче от там.Оставяме да се охлади и го счупваме.Рибата се е задушила и е много пикантна и приятна за консумация.
                  Наздраве и добър апетит на всички от мен!

                  Коментар


                  • #24
                    От: OFFRoad-магерница

                    Снимки колега, снимки.

                    Коментар


                    • #25
                      От: OFFRoad-магерница

                      Колега тогава когато правих тази риба нямаше мобилни телефони с камера, или други такива фотоапарати както е сега.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X