Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Относно пушените продукти
Свий
X
-
0885600006 - Чичо Коце
Коментар
-
От: Относно пушените продукти
Благодаря за съвета. В димогенератора се включва компресор, който подава въздух и чрез него дима попада в камерата, та си миля да взема по слаб компресор. Като втори вариант при топлото пушене си мислех да включа реотаните, а димогенератора на по-късен етап. Трябва да поекспериментирам
Коментар
-
Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Първият ми опит беше не до там сполучлив, но това го отчитам на първобитността ми при направата на машината за пушене. Едно старо Чудо му сложих един реотан от скара и на около 7-8мм тавичка, в която слагам талаша. Регулирането на температурата ще го измислим някак, но не мога да преценя колко талаш да слагам и от къде да се сдобия със сонда за вътрешността на месото. Ако докарам 69 градуса в средата на месото, трябва ли пак да варя във вода за да намаля миризмата от пушенето? Ако регулирам нагряването, дали ще се получи и пушенето?
След 5 часа пушене и около 20минути варене вътре беше леко сурово, варих още 50 минути, но като изстина стана сухо.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Коментар
-
Варено - пушена наденица - как е реда? Първо вариш и после пушиш или обратната?Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Коментар
-
аз съм пробвал и по двата начина. Когато се вари след пушенето се омекотява вкуса. Последният път пробвах така:
След мариноване, завих месото в кухненско стреч фолио хубаво и овързах с връв да не губи от вкуса. Варих при темп от 80 градуса на водата до достигане на вътрешна 68оС и после опуших по топъл начин за 1,5часа стана бомба. При мен съще се получи малко силен аромат на пушек, та ще трябва да регулирам. Както си описал твоята пушилня, според мен ще ти е достатъчна една шепа талаш.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар