Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бързи, лесни рецепти – под 15 минути приготовление и без полуфабрикати!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бързи, лесни рецепти – под 15 минути приготовление и без полуфабрикати!!!

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
    Става - да Но това не е миш маш. Там има повечко яйца. През лятото е по приятна само от зеленчуци според мен Иначе манджата ми е позната точно от твоя район.
    В жегите съм махнал и яйцата, някъде това което забърквам му казват "Лятно мешано".В началото с лука към твоята рецепта слагам и белен патладжан на кубчета, да се изпържи бързо.Чушките, доматите, чер пипер и към края няколко кълцани скилидки чесън.Когато изключа котлона, поръсвам обилно с магданоз листа.
    Консумираме го охладено.
    Същото по-горе става, след котлона да го сложиш в тавичка, после кофичка/според количеството ястие, разбира се/ кисело мляко с копър - заливаш и заглаждаш.
    Пак охладено се консумира, режеш го като мусака и сервираш.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      В жегите съм махнал и яйцата, някъде това което забърквам му казват "Лятно мешано".В началото с лука към твоята рецепта слагам и белен патладжан на кубчета, да се изпържи бързо.Чушките, доматите, чер пипер и към края няколко кълцани скилидки чесън.Когато изключа котлона, поръсвам обилно с магданоз листа.
      Консумираме го охладено.
      Същото по-горе става, след котлона да го сложиш в тавичка, после кофичка/според количеството ястие, разбира се/ кисело мляко с копър - заливаш и заглаждаш.
      Пак охладено се консумира, режеш го като мусака и сервираш.
      Това с патладжана не съм се сещал, но ще го пробвам още тези дни Звучи вкусно...иначе аз си правя отделно чесново сосче... винаги има да отлежава в хладилника(че той с времето, до едно време, става по-добър).
      LZ1DWW

Коментар

Кто заговорихме за картофи :-) аз миналата вечер получих предложение за женитба поради страхотните картофи на фурна които правя :-), ама понеже и двамата сме ценени решихме да не си разваляме отношенията със женитба и така да се наслаждаваме на картофките ;-) ... Аз режа картофите не на филиики, но на 4, и после наполовина, та стават като на 8 ... и горе-долу еднакви на рармер ... без тънки и дебели части ... подправките които слагам са сол, червен и черен пипер, вегета, зехтин и много малко вода и сол ... пека ги на силна фурна за 30 мин (на най силното) ... и после на нормална температура докато не са готови ... е, това е над 15те минути, но понякога в неделя си позволявам такива луксозни манджи

А сега една бърза - домати от консерва или пресни заедно с една глава лук нараизан на ситно и едно чесънце ... пак на ситно се мятат е една тенджера с малко вода, сол пипер, зехтин, басил ... е, това нямам и хабер как се казва ... може и магданоз ... и се вари докато не се сгъсти ... около 1/2 час ... и през това време си изпaрзвате каквито зеленчици имате - патладжани или тиквички или габи ... и чакате да стане соса ... слагате спагетите ... и съединявате зеленчука с доматите ... докато се сварят едните и се здушат другите ... и ... после смесвате ... и жестоко папане пада ;-)
        Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile)
          ...иначе аз си правя отделно чесново сосче...
          Я сподели нещо по въпроса защото и аз си правя един , по точно два
          1- ви вариант счукан чесън, магданоз сол, оцет и малко зехтин.
          2 - ри вариант (много върви за риба на фурна) две филии хляб се накисват във вода и се отцеждат счукан чесън, орехи и мазнината в коята се е пекла рибата.
          Това нещо се омешва посолява малко ицет на вкус и малко вода за да стане като каша.Пробвано е със шаран е други речни риби.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Тия двете лятни манджи - със и без патладжана, моята тъща ги затваря в буркани и си ги хапваме и през зимата
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Lidka Преглед на мнение
              басил ... е, това нямам и хабер как се казва
              От другата сртана на Света му викаме босилек Невероятна подправка.

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
              Я сподели нещо по въпроса защото и аз си правя един , по точно два
              1- ви вариант счукан чесън, магданоз сол, оцет и малко зехтин.
              2 - ри вариант (много върви за риба на фурна) две филии хляб се накисват във вода и се отцеждат счукан чесън, орехи и мазнината в коята се е пекла рибата.
              Това нещо се омешва посолява малко ицет на вкус и малко вода за да стане като каша.Пробвано е със шаран е други речни риби.
              Дам. Чесъна го счуквам със солта, докато му избие пяна. Добавям копър, зехтин и кофичка кисело мляко и го оставяш в хладилника за 1 ден, та чесъна да си пусне миризмата . Върви със всичко.
              Рибения го правя с препечен хляб(почти до изгаряне), настъргвам го, добавям сока на един лимон, 100 гр горчица, 100 гр. начукани орехи, сол, девисил,зехтин. Става уникално.
              Тази смес може да се пече. Рибени филенца се нареждат в омазнена тавичка и се намазват отгоре със сместа. При изпичане сместа става на коричка, но запазва сочноста на рибката. Бон апети!
              Последно редактирано от maxxx; 05-08-10, 12:05.
              LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile)
                Рибения го правя с препечен хляб(почти до изгаряне), настъргвам го, добавям сока на един лимон, 100 гр горчица, 100 гр. начукани орехи, сол, девисил,зехтин. Става уникално.
                Тази смес може да се пече. Рибени филенца се нареждат в омазнена тавичка и се намазват отгоре със сместа. При изпичане сместа става на коричка, но запазва сочноста на рибката. Бон апети!
                Toва ще се пробва тия дни и ще се доклава.
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X