От: Бързи, лесни рецепти – под 15 минути приготовление и без полуфабрикати!!!
Много интересна тема
като спомена колегата принцеси - много обичам през уикендите да ги правя за закуска - или с кайма, или по моя си начин:
сместа е стандартна - настърган кашкавал + яйце, като първо мажа филийките с малко маргарин, после нареждам шпеков салам (да не е много твърд), и отгоре разбърканата смес. Като станат може да се поръсят с шарена сол.
После раздавам ръкавици
Ръкавиците са за да не си изядат и пръстите хората
Също така за закуска обичам макарони със сирене и захар
Нещо с яйца - омлет с гъби (от любимия ми пачи крак) - запържвам първо пачия крак, нарязат не много на ситно. После ливвам отгоре разбърканите яйца, като предварително съм добавил мъничко сол. Когато омлета е готов, го слагам в една по-голяма плитка чиния, и в едната му половина веднага (докато още е горещ) настъргвам кашкавал, и може няколко резенчета пресни доматки (според сезона). Сгъвам омлета, така че настърганите истории да се покрият и да се размекнат.
Пак раздавам ръкавици
Другия вариант - същото, само че вместо яйца слагам лук (зелен или стар, без значение, каквото има). После пак ръкавиците
Напоследък в къщи много се кефим на тея замразените зеленчуци (примерно в Метро ги има точно тези), в които има моркови, грах, броколи и други разни. Идеални са за гарнитурка и се задушават много бързо.
На скара също приготвям разни работи (напоследък предимно пилешко и риба), обаче там самото печене е бързо, но преди това е хубаво да се киснат мръвките в разни маринати, което отнема поне 1 ден
Много интересна тема

като спомена колегата принцеси - много обичам през уикендите да ги правя за закуска - или с кайма, или по моя си начин:
сместа е стандартна - настърган кашкавал + яйце, като първо мажа филийките с малко маргарин, после нареждам шпеков салам (да не е много твърд), и отгоре разбърканата смес. Като станат може да се поръсят с шарена сол.
После раздавам ръкавици

Ръкавиците са за да не си изядат и пръстите хората

Също така за закуска обичам макарони със сирене и захар

Нещо с яйца - омлет с гъби (от любимия ми пачи крак) - запържвам първо пачия крак, нарязат не много на ситно. После ливвам отгоре разбърканите яйца, като предварително съм добавил мъничко сол. Когато омлета е готов, го слагам в една по-голяма плитка чиния, и в едната му половина веднага (докато още е горещ) настъргвам кашкавал, и може няколко резенчета пресни доматки (според сезона). Сгъвам омлета, така че настърганите истории да се покрият и да се размекнат.
Пак раздавам ръкавици

Другия вариант - същото, само че вместо яйца слагам лук (зелен или стар, без значение, каквото има). После пак ръкавиците

Напоследък в къщи много се кефим на тея замразените зеленчуци (примерно в Метро ги има точно тези), в които има моркови, грах, броколи и други разни. Идеални са за гарнитурка и се задушават много бързо.
На скара също приготвям разни работи (напоследък предимно пилешко и риба), обаче там самото печене е бързо, но преди това е хубаво да се киснат мръвките в разни маринати, което отнема поне 1 ден

Коментар