Всички вие работещи домакини и домакинчовци знаете колко сте гладни вие и всички около вас когато се върнете от работа – гладни като вълци и почти толкова приятелски настроени (е, поне аз съм така)! 
Та се научих през годините да готвя ястия които ми отнемат максимум 15-20 минути и няма начин да не станат.
Първата рецепта която ви предлагам се казва Спагети алла олио
Спагети – пакет от 500 грама
Чесън – 5-6 скилидки (на много, много дребно)
Люти, сухи, счукани на дребно люти чушлета 1-2 супени лъжици (по вкус и в зависимост от лютивостта на чушлетата)
Магданоз - една голяма отворена шепа (ситно нарязан)
Захтин (аз слагам на око … и май вие ще трябва да прецените с колко мазнина ще ви хареса яденето, но аз предлагам да започнете с 1 чаша и половина)
Сложете голяма тенджера ¾ пълна с вода на най силното когато започнете приготовленията. Когато водата кипне прибавете 1 супена лъжица сол. В момента в който водата започне наново да кипи прибавете спагетите като е много важно да ги бъркате почти през цялото време за да не ви се залепят. Ще разберете кога са готови за изцедяване кoгато прережете спагетчето на две и цвета и хомогенността му е една ( с други думи в средата не е сурово). За да направите "ал денте" паста това е момента на изваждане (горе-долу 5 до 8 минути в зависимост от пастата). Междувременно (докато бъркате спагетите) нагрейте мазнината (внимавайте със зeхтина, тъй като той изгаря и става вреден ако се обработва на много висока температура … съветвам ви да сте на умерен предваително затоплен котлон ) заедно с чесънчетата, когато те си сменят цвета до леко златисто прибавете лютия пипер и магданоза … докато преброите до 1,2,3,4, 5 и го махате – и нали знаете че трябва да бъркате през цялото време – и тигана … и тенджерата . Изцедете спагетите и ги смесете веднага с вече приготвената смес. След като сервирате спагетите може да пoръсите на вкус пармеджано кашкавал … или там какъвто имате твърд кашкавал.
Към тази рецепта може да се прибавят пресни домати нарязани на дребно (2-3)
Или скариди зелени – половин кг (готвят се в мазнината докато не си сменя цвета до оранжеви)
Приятно готвене и естественно - ядене!
Добър апетит!

Та се научих през годините да готвя ястия които ми отнемат максимум 15-20 минути и няма начин да не станат.

Първата рецепта която ви предлагам се казва Спагети алла олио
Спагети – пакет от 500 грама
Чесън – 5-6 скилидки (на много, много дребно)
Люти, сухи, счукани на дребно люти чушлета 1-2 супени лъжици (по вкус и в зависимост от лютивостта на чушлетата)
Магданоз - една голяма отворена шепа (ситно нарязан)
Захтин (аз слагам на око … и май вие ще трябва да прецените с колко мазнина ще ви хареса яденето, но аз предлагам да започнете с 1 чаша и половина)
Сложете голяма тенджера ¾ пълна с вода на най силното когато започнете приготовленията. Когато водата кипне прибавете 1 супена лъжица сол. В момента в който водата започне наново да кипи прибавете спагетите като е много важно да ги бъркате почти през цялото време за да не ви се залепят. Ще разберете кога са готови за изцедяване кoгато прережете спагетчето на две и цвета и хомогенността му е една ( с други думи в средата не е сурово). За да направите "ал денте" паста това е момента на изваждане (горе-долу 5 до 8 минути в зависимост от пастата). Междувременно (докато бъркате спагетите) нагрейте мазнината (внимавайте със зeхтина, тъй като той изгаря и става вреден ако се обработва на много висока температура … съветвам ви да сте на умерен предваително затоплен котлон ) заедно с чесънчетата, когато те си сменят цвета до леко златисто прибавете лютия пипер и магданоза … докато преброите до 1,2,3,4, 5 и го махате – и нали знаете че трябва да бъркате през цялото време – и тигана … и тенджерата . Изцедете спагетите и ги смесете веднага с вече приготвената смес. След като сервирате спагетите може да пoръсите на вкус пармеджано кашкавал … или там какъвто имате твърд кашкавал.
Към тази рецепта може да се прибавят пресни домати нарязани на дребно (2-3)
Или скариди зелени – половин кг (готвят се в мазнината докато не си сменя цвета до оранжеви)
Приятно готвене и естественно - ядене!
Добър апетит!
Коментар