Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бързи, лесни рецепти – под 15 минути приготовление и без полуфабрикати!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бързи, лесни рецепти – под 15 минути приготовление и без полуфабрикати!!!

Всички вие работещи домакини и домакинчовци знаете колко сте гладни вие и всички около вас когато се върнете от работа – гладни като вълци и почти толкова приятелски настроени (е, поне аз съм така)!

Та се научих през годините да готвя ястия които ми отнемат максимум 15-20 минути и няма начин да не станат.

Първата рецепта която ви предлагам се казва Спагети алла олио

Спагети – пакет от 500 грама
    Чесън – 5-6 скилидки (на много, много дребно)
    Люти, сухи, счукани на дребно люти чушлета 1-2 супени лъжици (по вкус и в зависимост от лютивостта на чушлетата)
    Магданоз - една голяма отворена шепа (ситно нарязан)
    Захтин (аз слагам на око … и май вие ще трябва да прецените с колко мазнина ще ви хареса яденето, но аз предлагам да започнете с 1 чаша и половина)

Сложете голяма тенджера ¾ пълна с вода на най силното когато започнете приготовленията. Когато водата кипне прибавете 1 супена лъжица сол. В момента в който водата започне наново да кипи прибавете спагетите като е много важно да ги бъркате почти през цялото време за да не ви се залепят. Ще разберете кога са готови за изцедяване кoгато прережете спагетчето на две и цвета и хомогенността му е една ( с други думи в средата не е сурово). За да направите "ал денте" паста това е момента на изваждане (горе-долу 5 до 8 минути в зависимост от пастата). Междувременно (докато бъркате спагетите) нагрейте мазнината (внимавайте със зeхтина, тъй като той изгаря и става вреден ако се обработва на много висока температура … съветвам ви да сте на умерен предваително затоплен котлон ) заедно с чесънчетата, когато те си сменят цвета до леко златисто прибавете лютия пипер и магданоза … докато преброите до 1,2,3,4, 5 и го махате – и нали знаете че трябва да бъркате през цялото време – и тигана … и тенджерата . Изцедете спагетите и ги смесете веднага с вече приготвената смес. След като сервирате спагетите може да пoръсите на вкус пармеджано кашкавал … или там какъвто имате твърд кашкавал.

Към тази рецепта може да се прибавят пресни домати нарязани на дребно (2-3)

Или скариди зелени – половин кг (готвят се в мазнината докато не си сменя цвета до оранжеви)

Приятно готвене и естественно - ядене!

Добър апетит!
    Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

До: Бързи, лесни рецепти – под 15 минути приготовление и без полуфабрикати!!!

Първоначално публикуван от Lidka Преглед на мнение
    … и май вие ще трябва да прецените с колко мазнина ще ви хареса яденето, но аз предлагам да започнете с 1 чаша и половина) ........
    !
    Това е бая мазнинка ... на мен поне така ми се струва - иначе за останалото - супер.
    Пробвай с 5-6 лъжици зехтин и доматите ..
    Ако може и аз да добавя - пастата - ясна. После едно зряло авокадо - големшко. След това се добавя солб, чеъсън на прах или скилидки. Копър оцет и зехтин - на вкус. Мачкаме до хомогенна смес - и после - при пастата. Може да се добавят и наситно нарязани маслини - аз предпочитам зелени. Да Ви е сладко.

Това Сидни дето си оригиналното ли е ? Че тук наблизо имам едно на 30км .. но едва ли е това?

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение

Това Сидни дето си оригиналното ли е ? Че тук наблизо имам едно на 30км .. но едва ли е това?
      Ами аз имам в моя двор посуми, кукабъри и лориккец ... мисля че е оригиналния

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
      Това е бая мазнинка ... на мен поне така ми се струва - иначе за останалото - супер.
      Абсолютно си прав за олиото ... като се прибрах днес взех че го премерих ... и мисля 1/2 чаша е достатъчно ... мерси за поправката
      Последно редактирано от cveti; 09-03-09, 16:25.
      Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Много сложни тези рецепти! Моята е по-простичка. Вземаш няколко пържоли /редуваш пилешки, свински вратни и свински котлети - през ден за разнообразие/, начукваш лекичко, подправки на вкус и мяташ на скарата. Докато се пекат - правиш салатката. Това е. Пък в неделя, като имаш повечко време, може да се сготви и нещо по-хубаво - например боб.

Коментар

Хм, интересна тема.
          Полезна, ако имате повече информация споделяйте.
          Сигурно сме доста хората, които се прибираме вечер уморени и искаме да хапнем нещо, но набързо сготвено.
          Говоря за мен специално. Живея си сам, засега, и няма кой да ми угажда.
          И вечер като се прибера се чудя какво да ям.
          Пробвал съм сума ти варианти... Да споделя малко опит. Може и нещо ново да науча от Вас, което е само от полза.

- навън, по кръчми, ресторанти: хубаво, но ако е всеки ден излиза малко скъпо.
          - готови сготвени храни, продавани по разни магазини. След няколко поредни дни консумация на такива, просто ми втръсват. Някак си имат един специфичен вкус, поне за мен.
          - разни готови неща и салати, но рядко.
          - правя си чат пат принцеси.
          Хлябът се нарязва на тънко, след това се намазва с маргарин. Върху намазаните филийки се слага кайма, /но не да прозира, а няколко мм/, след това върху каймата резенчета кашкавал. Другите които могат да се комбинират, намазват се с добре разбита смес от яйце + натрошено сирене + настърган кашкавал. Пекат се във фурна, 10-тина минутки и след като се извадят веднага се поръсват с желана подправка, напр. чубрица.

- тези готовите баници на "Царица", "Бела", интересно, но имам киселини повечето пъти от тях, може би некачествени продукти ?
          - от време на време си взимам бутер тесто и си го правя с различни пълнежи, примерно с шунка, сирене, кашкавал, течен шоколад. За 15-тина мин. печене са готови и приятни за хапване.

Другото, което скоро пробвах и се получи добре е следното:
          Някаква тава по избор, по-голяма може.
          Намазва се с мазнина, напр. олио.
          Пресни картофи без кора, малки, мият се и се режат на половинки.
          Пресни домати се режат на колеца и се слагат върху картофите.
          Слага се във фурната и като видите че е почти готово се вади. Слагате отгоре натрошено сирене+кашкавал на резенчета+2 сурови яйца.
          Може и някакъв колбас да се запече леко, напр. кремвирши нарязани на колеца. Слага се обратно във фурната, запича се всичко за около 5 мин и се вади, пръсва се с някакви подправки, каквото имате под ръка и се получава доста апетитно ядене набързо сготвено без никакви умения

Не ме бива много в обясненията, ама е лесно за приготвяне.
          Ако някой има разни такива изпробвани идеи да споделя, само да се готви лесно и бързо, че вечер като се прибера не мога да издържа два часа да вия покрай фурната
          .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
            Хлябът се нарязва на тънко, след това се намазва с маргарин. Върху намазаните филийки се слага кайма, /но не да прозира, а няколко мм/, след това върху каймата резенчета кашкавал. Другите които могат да се комбинират, намазват се с добре разбита смес от яйце + натрошено сирене + настърган кашкавал. Пекат се във фурна, 10-тина минутки и след като се извадят веднага се поръсват с желана подправка, напр. чубрица.
            За да не ви се свива каймата върху сандвича, пропуснете намазването с маргарина и сложете няколко тънки резенчета краве масло върху каймата.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Айде и аз с една бърза рецепта, която преди години пробвахме с един съученик и не беше толкова зле-даже и до днес си я бъркам.Тя е следната:Взимате пакет паста(макарони) най-добре от италианските или гръцките, буркан доматено пюре, лимонов сок, сол и черен пипер.Процедурата е следната:Слагате пастата да се вари-7-9 минути са и достатъчни и през това време мятате на отделен котлон малко преди да е готова пастата един тиган с малко олио и 3-4 супени лъжици от доматеното пюре.Добавяте малко сол, черен пипер и ако искате дафинов лист.След като се позапържи пюрето го хаквате в прецедените вече макарони и разбърквате хубаво.Сипвате си го в чинийка и ако искате му добавяте лимонов сок по вкус.Естествено може да му сложите и сирене, но аз лично си я предпочитам чиста тази рецепта.

п.с.Не хаквайте целия пакет макарони, а само половината-при целия трябва повечко доматено пюре към 7-8 лъжици някъде.
              Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Браво за темата! Ще я следя с интерес как се развива. За съжаление не мога да съм много полезен. Мойта манджа дето става за 14 мин. е пържени яйца с лук!

Коментар

Първоначално публикуван от Stanio/ Преглед на мнение
                  ... супени лъжици от доматеното пюре.Добавяте малко сол, черен пипер и ако искате дафинов лист.....
                  Тази ми е една от любимите , но задължително преди доматеното пюре 200 -300 гр. шунка ( или колбас някакъв).Освен това доматеното пюре го разбърквам 50% пюре +50% домашна лютеница ( по-скоро в къщи я правим пипереница) и за подправка ползвам малко чубрица.

Дъщеря ми много харесва пържени яйца със шунка.Като се зачерви шунката в тиганчето я скриваме със яицето.Постоянно го поливаме с олиото да се забули хубаво.Накрая малко сол и червен пиперец...
                  Хайде , че направо умрях от глад.
                  Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Каквото и да е месо, задължително нарязано на много тънки лентички. Хвърляш го в тигана /предварително намазан с мазнина/. Около месцето няколко кръгчета кромид лук. През 15-те минути, докато стане готово си нарязваш два домата в чинията, за гарнитура. Разбъркваш с пасатора в една чашка малко прясно мляко с чупчица синьо сирене. Като сложиш месото и лука в чинията. заливаш с този сос и отгоре малко магданоз. Сипваш си една ледена ракийка и това е.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
                      Тази ми е една от любимите , но задължително преди доматеното пюре 200 -300 гр. шунка ( или колбас някакъв).Освен това доматеното пюре го разбърквам 50% пюре +50% домашна лютеница ( по-скоро в къщи я правим пипереница) и за подправка ползвам малко чубрица.

Дъщеря ми много харесва пържени яйца със шунка.Като се зачерви шунката в тиганчето я скриваме със яицето.Постоянно го поливаме с олиото да се забули хубаво.Накрая малко сол и червен пиперец...
                      Хайде , че направо умрях от глад.
                      Ти ме подсети за още една рецепта, която обичам също много ето я и нея:
                      Слага се малко мазнина в един тиган и се мятат да се запържат картофи.Когато са станали златисто-медени на цвят им се хакват 4-5 разбити яйца и всичкото това се запържва.След като се махне от огъня, се слага или настърган кашкавал, или парченца от него.Така докато се нареже хляб, сложат прибори и вода, кашкавалът се е разтекъл и става една малка фантазия.Ако се сетя още някоя бърза рецепта ще я споделя с вас.
                      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Хемендегс в орташки ресторант.

Кокошката уговорила свинята да направят съвместно предприятие, ресторант.Ще се съсредоточат на хемендегса.(Ham & Eggs)

-Аз ще снасям яйцата, прасчо. А от теб - шунката

Коментар

Преди около година една корейка ми показа невероятен домакински уред... тефлонова скара с капак (и двете плочи нагряват) и е с лек наклон...отдолу има нещо като легенче, което събира мазнинката дето изтича.
                          На него всяка мръвка става за 10 мин. Не залепва и се чисти лесно...демек имате 10 мин да нарежете салатка....и ето ви една здравословна и вкусна вечеря...допи ми се ракийка нещо
                          Последно редактирано от maxxx; 10-07-10, 17:41. Причина: линк
                          LZ1DWW

Коментар

А ето какво сготвих аз тази вечер:

Гъбки ... около 300гр
                            Бекон ... пак толкоз
                            Сметана - неподквасена (не съм сигурна дали се казва неподквасена, но сметаната е течна, а не твърда) и тя към 300мг

Нарязвате бекона и го зпържвате докато си смени цвета, прибавяте гъбките, запържвате ги и тях при бекона и после намалявате силата на котлона, похлупвате тигана и оставяте сместа да се задуши.

В това време си слагате макароните/пастата да ви се вари в предварително кипящата и подсолена вода.

Не забравяйте да разбърквате тигана и макароните всеки 1-2 минути!

Вижте дали водата се е изпарила от тигана с бекона и ако да - слагайте сметаната. Да кипне 1-2 минути ... и соса ви е готов.

Макароните като се сварят ги отцедете, смесете със соса и Воала ... малко твърд нарендан кашкавал отгоре, чаша бяло студено винце ... и сте на масата облизвайки се!

Добър Апетит!

Коментар

От: Бързи, лесни рецепти – под 15 минути приготовление и без полуфабрикати!!!

Малко свободно време и аз се връщам до моята любима тема - храната.

Днешната рецепта е тиквички и пиле на скара.

Тиквички, чесън, сол, черен пипер, захтиен, лимон, пилешки флейки от бялото месо на пилето (много тънко напязани). В малко зехтин се слага смляния чесън, запържва се до сменяне на цвета, прибавят се нарязаните на ивици тиквички и се задушават докaто омекнат добре. Сместа се отстранява от котлона и се добавят солта, черния пипер и малко лимон. Всичко това се пасира за да стане на пюре. В това време метнете начуканите флейки за нищо време на ББЯ, котлон или там каквото друго устройство имате и сте готови. Флейките отдолу, сместта отгоре и отстрани доматена салата ако е лято или варени картофи ако е зима.

Добър апетит. :-)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X