Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калкан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Калкан

Скордуля

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
      Скордуля
      хората да го направят и да се кефят
      пък както и да се каже ще ги разберем в Несебър..

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
        хората да го направят и да се кефят
        пък както и да се каже ще ги разберем в Несебър..
        Не е честно !
        Готвите си морските деликатеси, снимате ... а ни е тук само точим зъби по снимките

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
          Не е честно !
          Готвите си морските деликатеси, снимате ... а ни е тук само точим зъби по снимките
          Идващата събота съм привикан да се прибирам в Несебър
          и вечерта, ако ме няма тук да знаеш, че съм на ватус със сос скурдаля

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
            Идващата събота съм привикан да се прибирам в Несебър
            и вечерта, ако ме няма тук да знаеш, че съм на ватус със сос скурдаля
            Правиш ми "скомина" ... ама поне на снимка да го покажеш после този ватус със скурдаля/скордуля

Коментар

Правиш ми "скомина" ... ама поне на снимка да го покажеш после този ватус със скурдаля/скордуля
              скордаля му казват в Гърция
              обаче при нас се казва скурдаля...защото има гръмка сричка в началото.
              http://www.cuisineeurope.com/cms/bg/...-scorthalia-bg

Коментар

Искам да разкажа една истинска случка но е много дълга и ще я съкратя.
                Бяхме на ресторант Букарата поръчахме бяла риба със сос Скордуля.
                Слуд време пристига сервитьорка и казва онова със Кур е готово да го нося ли.

Коментар

Искам да разкажа една истинска случка но е много дълга и ще я съкратя.
                  Бяхме на ресторант Букарата поръчахме бяла риба със сос Скордуля.
                  Слуд време пристига сервитьорка и казва онова със Кур е готово да го нося ли.
                  Ех, рядкост са сервитьорките, които знаят, че има "потъмняване" на гласните в стария и съвременния български език...Независимо, че откриват тайните на салатата така: дУмати със зИхтин, пЪрмиджано и бУсилИк!

Коментар

Скордуля
                    Скурдалец.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

От: До: Калкан

А у шопско сигурно му викат скурдуляк....

Коментар

Скордуля
                        Скурдалец.
                        На ватоса другото му име (по-популярното) е софийски калкан... даже без копчета.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение

На ватоса другото му име (по-популярното) е софийски калкан... даже без копчета.

Ехеее, значи и шопска риба си имаме, не само салата

Коментар

А бе само с оцет и счукан стар чесън, малко ситно нарязан магданоз и малко олио от това дето е пържена рибата пак е невероятно вкусно, но най важното е рибатааааа.
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев
                              А бе само с оцет и счукан стар чесън, малко ситно нарязан магданоз и малко олио от това дето е пържена рибата пак е невероятно вкусно, но най важното е рибатааааа.
                              Което си е вярно е вярно става направо да убиеш баща си.
                              Аз сам пробвал един по розличен вариант но рибата трябва да е пържена без брашно или печена на фурна.
                              Взима се една или две филии стар хляб и се накисва във вода стар чесън ;счукани орехи малко оцет и малко от мазнината в която е приготвена рибата като се омеша става нещо уникално
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Много добър резултат се получава при пържене, когато вместо да се овалва в брашно се подготвя смес от вода и брашно, изчаква се глутена да заработи и тогава се топи парчето риба. Консистенцията трябва да е като гъст айрян, за да не се омаже безгранично.
                                Може да се сложи сол, черен пипер, лют сос и др.
                                Тази технология е успешна и при тиквичките, много хрупкави.
                                Температурата на олиото да е 7 по 10-то балната система(за всяка печка е различно). Така брашното не гори ако остане в тигана.
                                добър апетит.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X