Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калкан

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Калкан

    Скордуля

    Коментар


    • #17
      От: Калкан

      Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
      Скордуля
      хората да го направят и да се кефят
      пък както и да се каже ще ги разберем в Несебър..

      Коментар


      • #18
        От: Калкан

        Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
        хората да го направят и да се кефят
        пък както и да се каже ще ги разберем в Несебър..
        Не е честно !
        Готвите си морските деликатеси, снимате ... а ни е тук само точим зъби по снимките

        Коментар


        • #19
          От: Калкан

          Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
          Не е честно !
          Готвите си морските деликатеси, снимате ... а ни е тук само точим зъби по снимките
          Идващата събота съм привикан да се прибирам в Несебър
          и вечерта, ако ме няма тук да знаеш, че съм на ватус със сос скурдаля

          Коментар


          • #20
            От: Калкан

            Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
            Идващата събота съм привикан да се прибирам в Несебър
            и вечерта, ако ме няма тук да знаеш, че съм на ватус със сос скурдаля
            Правиш ми "скомина" ... ама поне на снимка да го покажеш после този ватус със скурдаля/скордуля

            Коментар


            • #21
              От: Калкан

              Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
              Правиш ми "скомина" ... ама поне на снимка да го покажеш после този ватус със скурдаля/скордуля
              скордаля му казват в Гърция
              обаче при нас се казва скурдаля...защото има гръмка сричка в началото.
              http://www.cuisineeurope.com/cms/bg/...-scorthalia-bg

              Коментар


              • #22
                От: Калкан

                Искам да разкажа една истинска случка но е много дълга и ще я съкратя.
                Бяхме на ресторант Букарата поръчахме бяла риба със сос Скордуля.
                Слуд време пристига сервитьорка и казва онова със Кур е готово да го нося ли.

                Коментар


                • #23
                  От: Калкан

                  Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                  Искам да разкажа една истинска случка но е много дълга и ще я съкратя.
                  Бяхме на ресторант Букарата поръчахме бяла риба със сос Скордуля.
                  Слуд време пристига сервитьорка и казва онова със Кур е готово да го нося ли.
                  Ех, рядкост са сервитьорките, които знаят, че има "потъмняване" на гласните в стария и съвременния български език...Независимо, че откриват тайните на салатата така: дУмати със зИхтин, пЪрмиджано и бУсилИк!

                  Коментар


                  • #24
                    От: Калкан

                    Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                    Скордуля
                    Скурдалец.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                    Коментар


                    • #25
                      От: До: Калкан

                      А у шопско сигурно му викат скурдуляк....

                      Коментар


                      • #26
                        От: Калкан

                        Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                        Скордуля
                        Скурдалец.
                        Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                        Правиш ми "скомина" ... ама поне на снимка да го покажеш после този ватус със скурдаля/скордуля
                        На ватоса другото му име (по-популярното) е софийски калкан... даже без копчета.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                        Коментар


                        • #27
                          От: Калкан

                          Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение

                          На ватоса другото му име (по-популярното) е софийски калкан... даже без копчета.

                          Ехеее, значи и шопска риба си имаме, не само салата

                          Коментар


                          • #28
                            От: Калкан

                            А бе само с оцет и счукан стар чесън, малко ситно нарязан магданоз и малко олио от това дето е пържена рибата пак е невероятно вкусно, но най важното е рибатааааа.
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                            Коментар


                            • #29
                              От: Калкан

                              Първоначално публикуван от Дочев
                              А бе само с оцет и счукан стар чесън, малко ситно нарязан магданоз и малко олио от това дето е пържена рибата пак е невероятно вкусно, но най важното е рибатааааа.
                              Което си е вярно е вярно става направо да убиеш баща си.
                              Аз сам пробвал един по розличен вариант но рибата трябва да е пържена без брашно или печена на фурна.
                              Взима се една или две филии стар хляб и се накисва във вода стар чесън ;счукани орехи малко оцет и малко от мазнината в която е приготвена рибата като се омеша става нещо уникално
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

                              Коментар


                              • #30
                                От: Калкан

                                Много добър резултат се получава при пържене, когато вместо да се овалва в брашно се подготвя смес от вода и брашно, изчаква се глутена да заработи и тогава се топи парчето риба. Консистенцията трябва да е като гъст айрян, за да не се омаже безгранично.
                                Може да се сложи сол, черен пипер, лют сос и др.
                                Тази технология е успешна и при тиквичките, много хрупкави.
                                Температурата на олиото да е 7 по 10-то балната система(за всяка печка е различно). Така брашното не гори ако остане в тигана.
                                добър апетит.
                                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X