Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калкан

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Калкан

    Калкан - пържен.

    Необходими 1 калкан , но - колкото повече полкова по добре.
    1 тиган
    Нагорещен котлон.
    Олио
    Брашно смесено със лъжичка сол за овалване.
    Остър нож, може би и сатър.
    Очен лекар.
    Ако Очният лекар не успее да оправи очите на Калкана се преминава към нарязването на последния(калкана) на големи парчета - ако е много голям и дебел може и да се разцепи на 2 покрай хрущялните кости за да се изпържи добре до златисто, след като се оваля в подсоленото брашно. Месото е сочно и чисто - няма дребни костици - отделено от кожата и хрущелните кости е подходящо и за бебета (внимание - ядат не спират!).
    Копчетата не се гълтат.
    Консумира веднага след приготвянето.
    Приятен апетит!
    Последно редактирано от iai-bg; 09-11-08, 15:59.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

  • #2
    До: Калкан

    Забрави най-важното хладно бяло винце може и бира. Да ви е сладко и наздраве.
    Последно редактирано от cveti; 07-05-09, 17:30.

    Коментар


    • #3
      До: Калкан

      Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
      Калкан - пържен.

      Необходими 1 калкан , но - колкото повече полкова по добре.
      1 тиган
      Нагорещен котлон.
      Олио ...

      ...
      Приятен апетит!
      Прощавай, но това е доста вулгарно отношение към кулинарните възможности, които предполага "скромния" калкан.
      Казвам ти го от позиция на утвърден калканолог.
      пробвай ме.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

      Коментар


      • #4
        До: Калкан

        хм, бракониери долни. ...калкан съм ял само веднъж, преди 10 години.

        сега ми влезе в главата.

        Коментар


        • #5
          До: Калкан

          Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
          отделено от кожата и хрущелните кости е подходящо и за бебета (внимание - ядат не спират!).
          по този критерий ме върна в миг в младенческа възраст - и аз съм същия

          Коментар


          • #6
            До: Калкан

            Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
            Прощавай, но това е доста вулгарно отношение към кулинарните възможности, които предполага "скромния" калкан.
            Казвам ти го от позиция на утвърден калканолог.
            пробвай ме.
            Ами - имам един замразен в Хладилника...
            Къде да те пробвам?
            В Пикадили имаше калкани по едно време, после спряха да ги продават и казаха че били забранени до 2010 за да си се въдят и всеки улов би бил бракониерсто - Вярно ли е това?
            И турските гемии дето го ловят и в наши води знаят ли я тази работа?
            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

            Коментар


            • #7
              До: Калкан

              Какви други Калканови специалитети има? Казвайте бързо, че трудно го държа в хладилника - начупи вече всички кубчетата с мая, а сладоледа прогресивно намалява ....
              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

              Коментар


              • #8
                До: Калкан

                Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                Какви други Калканови специалитети има? Казвайте бързо, че трудно го държа в хладилника - начупи вече всички кубчетата с мая, а сладоледа прогресивно намалява ....
                Ако калканчето е по малко.
                Взимаш една тава, поливаш осоления калкан с зехтинче, малко чер пипер, наливаш 1/2 л. прясно мляко , печеш във загрятя фурна 40мин.
                И ме се обаждаш веднага по телефона....
                Да дойда разбира се.....

                Коментар


                • #9
                  До: Калкан

                  Първоначално публикуван от monof Преглед на мнение
                  Ако калканчето е по малко.
                  Взимаш една тава, поливаш осоления калкан с зехтинче, малко чер пипер, наливаш 1/2 л. прясно мляко , печеш във загрятя фурна 40мин.
                  И ме се обаждаш веднага по телефона....
                  Да дойда разбира се.....
                  Ще успееш ли да слезеш от Балкана навреме? Тя България не е много голяма, но ти говориш за малко калканче .... ???
                  Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Калкан

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3959.jpg
Прегледи:1
Размер:167.5 КБ
ID:5180171Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3958.jpg
Прегледи:1
Размер:166.6 КБ
ID:5180170Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3961.jpg
Прегледи:1
Размер:172.2 КБ
ID:5180169

                    Коментар


                    • #11
                      От: Калкан

                      За калкана знам, че под килограм си е направо похабяване...

                      Коментар


                      • #12
                        От: Калкан

                        Верное.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Калкан

                          Забравихте към калкана най важната добавка:
                          Сос скурдаля

                          Коментар


                          • #14
                            От: Калкан

                            Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                            Забравихте към калкана най важната добавка:
                            Сос скурдаля
                            Майкъл, обясни моля на едно невежо шопче какво е това ?!?

                            Коментар


                            • #15
                              От: Калкан

                              Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                              Майкъл, обясни моля на едно невежо шопче какво е това ?!?
                              Значи на различни места го правят различно...
                              Аз ще кажа как се прави в Несебър....
                              кисело мляко
                              чесън
                              сол
                              сух хляб стрит на трохи или грис
                              орехи
                              зехтин

                              И това се полива върху калкана.

                              Обаче при възможност мини на ватус.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X