Калкан - пържен.
Необходими 1 калкан , но - колкото повече полкова по добре.
1 тиган
Нагорещен котлон.
Олио
Брашно смесено със лъжичка сол за овалване.
Остър нож, може би и сатър.
Очен лекар.
Ако Очният лекар не успее да оправи очите на Калкана се преминава към нарязването на последния(калкана) на големи парчета - ако е много голям и дебел може и да се разцепи на 2 покрай хрущялните кости за да се изпържи добре до златисто, след като се оваля в подсоленото брашно. Месото е сочно и чисто - няма дребни костици - отделено от кожата и хрущелните кости е подходящо и за бебета (внимание - ядат не спират!).
Копчетата не се гълтат.
Консумира веднага след приготвянето.
Приятен апетит!
Необходими 1 калкан , но - колкото повече полкова по добре.
1 тиган
Нагорещен котлон.
Олио
Брашно смесено със лъжичка сол за овалване.
Остър нож, може би и сатър.
Очен лекар.
Ако Очният лекар не успее да оправи очите на Калкана се преминава към нарязването на последния(калкана) на големи парчета - ако е много голям и дебел може и да се разцепи на 2 покрай хрущялните кости за да се изпържи добре до златисто, след като се оваля в подсоленото брашно. Месото е сочно и чисто - няма дребни костици - отделено от кожата и хрущелните кости е подходящо и за бебета (внимание - ядат не спират!).
Копчетата не се гълтат.
Консумира веднага след приготвянето.
Приятен апетит!
Коментар