Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калкан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Калкан

Ех Калкан,калкан, аз този сос същия го правя с черен стар и препечен хляб и вместо кисело мляко слагам вино че уж не е толкова калорично.
    Аз също имам случка с калкан, Един ден връщайки се от стаж от Шкорпиловци, купих за вкъщи един голям калкан, майка ми поръча да е по голям,че бяхме голямо семейство. Купувам аз калкана продавачът в магазина ми го връзва с един сезал и ми го връчва тогава нямаше найлонови торбички и ако не си носиш мрежичка или торба тежко ти. И аз нарамила вкусния товар се качвам в автобуса да се прибирам за Варна, честя рибата от ръка на ръка че ми прерязва ръцете тоз сезал, а тя нали голяма пък аз мокра с дрехите 40кг. та не му хареса на калканчето дето хем са го уловили хем го прехвърлят във задушния автобус, и както си го прехвърлям изведнъж то скочи захапа ме за ръката яко, една кръв едно чудо хората ме гледат и ми викат тоз калкан прокърви дето го носиш на връв а не виждат че аз цялата в кръв. Това бе последното ми носене на полужив калкан по автобусите. ама не можах да го намразя че да спра да ям.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
      Скурдалец.

На ватоса другото му име (по-популярното) е софийски калкан... даже без копчета.
      Мухахахаа ! Свидетел на разговор между рибари и клиенти в Балчик :
      - Има ли калкан ?
      - Не , забранен е ! Вие от къде сте ?
      - От София .
      - Е щом е за столичани ще уредим нещо .......секунда да им отрежем опашките ( последното не се казва на глас )
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Тази панировка е незаменима при панирането на Хек...
        Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
        Много добър резултат се получава при пържене, когато вместо да се овалва в брашно се подготвя смес от вода и брашно, изчаква се глутена да заработи и тогава се топи парчето риба. Консистенцията трябва да е като гъст айрян, за да не се омаже безгранично.
        Може да се сложи сол, черен пипер, лют сос и др.
        Тази технология е успешна и при тиквичките, много хрупкави.
        Температурата на олиото да е 7 по 10-то балната система(за всяка печка е различно). Така брашното не гори ако остане в тигана.
        добър апетит.
        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X