Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се прави вино?
Свий
X
-
Не съм там постоянно и няма как да оставя нещата по този начин. Ако и сега киселее ще пробвам с калиев бикарбонат, лошото е ,че във бурето не знам с точност колко вино имам и колко да сложа на литър.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
Здравейте. Имам проблем с бялото вино. Изчетох цялата тема и така, бера гроздето от двора 50кг 60% димят другото памид. Смилам, слагам калиевметабисулфат, чакам мътерация, точа и оставам само течността и след 3 часа слагам култивирани дрожди и 1 кило захар за да направя 21. Грубата фракция залагам в алуминиев гюм, добавям 1кг захар и 3 литра вода и дрожди . Първия съд слагам воден клапан и затварям, но не със скобите, втория само захлупвам.
това е в мазе с температура незнайна но се стои по тениска спокойно. Ден първи второто тръгнало да ме търси, първото не мърда да втасва. Претакам 1 кофа , люскам отгоре, затварям . Ден втори, второто паднало на 16 захар, първото стои на 21. Слагам активатор на дрожди в първото. Утре ще слагам бутилка с топла вода , ако се куми още. Влях и 3 чаши шира от второто в първото. Някой да има да казва нещо по тия мои незгоди
Коментар
-
Виното завря вече с пълна сила след като го затоплих с шише с топла вода. Алуминиевия съд явно е запазил по високата температура от двора и за това второто започна веднага. Благодаря за съветите. За 1 ден е спаднало с 2 %
Коментар
-
kartechar ще слагам термометър и ще го нагодя. Имам и едно друго питане. След бурната, преди тихата сулфитира ли се ? Четох различни мнения тук и в ютюб
Коментар
-
Сулфитира се напълно готово вино - когато са приключили всички процеси. При мен това се случва март месец. След бурната ферментация го откали и сложи на воден клапан. Следи за образуване на утайка и ако се появи я отстрани. Изчакай до студовете, сложи бентонит и изнеси на студ виното за десетина дни. След това - откаляване и премахване на кристали, поставяне на воден клапан и ако няма признаци за протичащи процеси - сулфитиране и бутилиране. Така поне аз процедирам и резултатът за мен е приличен.
-
Коментар
-
На 14 градуса и наличие на спирт и току-що култивирани дрожди няма да свършат работа, дивите отдавна са се деактивирали. Първо махни смрадта под формата на утайка. Ако тази захарност е по рефрактометър, си готов! Видеата са за забавление, чети: https://rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=1707 Термометър сложи ли?
Коментар
-
- Харесвани 1
Коментар
-
- Харесвани 3
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар