От: Дини,защо все по-лоши?
Голяма част от дините все още са внос от Гърция и не са сладки.
Има тънкости за да узрее една диня и трябва слънце, освен това започва да зрее и да става сладка, като спреш да я поливаш. Вероятно повечето производители ги наливат с вода постоянно, за да растат и директно берат щом станат големи .
Голяма част от дините все още са внос от Гърция и не са сладки.
Има тънкости за да узрее една диня и трябва слънце, освен това започва да зрее и да става сладка, като спреш да я поливаш. Вероятно повечето производители ги наливат с вода постоянно, за да растат и директно берат щом станат големи .
Вярно, цените са "сезонни", ама и хранителните ни навици са си "сезонни" и нещо не налитам да си купувам ягоди, череши или малини през декември, не само заради цените от два-триесе лева килото.
), ама до сега не съм купил такива като тия дето плюсках снощи от градината на село. Кво има по чуждоземските магазини не знам. Знам че съм попадал на чужденци, от където са тия магазини, дето се счупваха да плюскат тукашни. Демек или тамошните са им скъпи, или тукашните са различни.
. Преди две седмици ми казаха, че още било рано за наши дини а на следващия ден един набор ми обясняваше, че цялата му сергия е зарината с българска продукция
Коментар