Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво ги режете?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: С какво ги режете?

    аз режа с керамичен нож, става перфектно, само да имаш търпение, но слайсъра трябва да е позамръзнал.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

    Коментар


    • #17
      От: С какво ги режете?

      Аз пък си нямам проблем с ножовете, защото имам в наследство тази (да, точно тази) машинка от 1966 г.

      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

      Коментар


      • #18
        От: С какво ги режете?

        Всичките тънки вкуснотии ги режа с два ножа.
        И двата са с доста големи, но сравнително тънки остриета но с удобни дръжки.

        Първият прилича на този, но си го купих от Етъра в Габрово- правен от тамошния ножар.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:noz1.jpg
Прегледи:1
Размер:16.5 КБ
ID:5633625

        Втория, но най- удобен и най-често използван от мен е подобен на този
        и го взех от К..ландна някаква промоция с точки.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:noz2.jpg
Прегледи:1
Размер:5.7 КБ
ID:5633626
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

        Коментар


        • #19
          От: С какво ги режете?

          За малки количества ползвам стандартен кухненски нож от приличен производител - трамонтина и фискарс са хубави по моите критерии. Ножовете за филетиране са меки и според мен не стават за тази цел.

          За количества над 100 гр. е удобно да се ползва хубав уред. Аз ползвам http://www.amazon.de/Siemens-MS70002.../dp/B006MVUNXA и съм много доволен.

          Коментар


          • #20
            От: С какво ги режете?

            Препоръчвам също Nirosta на Fackelmann едностранно заточен.
            Имам такъв. Купувал съм го в чужбина и по спомен, не беше евтин.

            Много добро острие. Не много тънко и много добре се заточва.
            Предимно с него режа мезета. Едностранното заточване помага за равномерен резен.

            Ето примерна снимка, но моя си е с размери на нормален кухненски нож.


            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9cm-knife-Nirosta-DSC_0761.jpg
Прегледи:1
Размер:40.9 КБ
ID:5633628
            Your conscience is all you can take to your grave.

            Коментар


            • #21
              От: С какво ги режете?

              Отиваш на един бит пазар и за двадесетина лева ще си купиш прилична резачка. Заточваш ножа, почистваш и моята нея махам от плота с години. Имам в резерва още три!

              Ще гледаш само да е по тежка.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

              Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

              Коментар


              • #22
                От: С какво ги режете?

                Хващаш нещото, отиваш в най-близкия супермаркет, усмихваш се на момичетата от щанда зад месо и ще ти го нарежат. Следващия път го искай нарязано.

                Коментар


                • #23
                  От: С какво ги режете?

                  Тук имаше яка тема за Опинел. Според мен е подходящият нож точно за такива дейности.Тънко острие ,отлично заточваща се стомана за кухненски нужди, малка височина -лесен контрол на движението.

                  Коментар


                  • #24
                    От: С какво ги режете?

                    Подобни неща ги режа с ...... макетно ножче- може да е смешно за някои но е факт

                    Коментар


                    • #25
                      От: С какво ги режете?

                      Не е точно по темата,но се приближава по същество към нея.Това което пиша е по действителен случай.Преди доста години един познат/бог да го прости-не е вече между живите/ отива на кръчма.Сяда на масата и бърка във вътрешния джоб на сакото за да извади от там домашната луканка ама сакатлък по пътя я загубил. Цъкнал с език и си поръчал едно питие ама си стой умислен.Един от аверите решил да го успокой и му рекъл:
                      -А бе Манжа/името му беше Тодор ама беше и професионален готвач и за това го бяха кръстили така/ какво толкоз се ядосваш за един суджук не е станало нищо.
                      А бай Тодор му рекъл:
                      -А бе мен не ме е яд за луканката,а ме яд,че ще я намери някой дето няма да знае как да я нареже.

                      На колегата мога само да му пожелая успех в рязането.
                      Последно редактирано от Stefan55; 09-01-15, 22:46.

                      Коментар


                      • #26
                        От: С какво ги режете?

                        Привет колеги аз ги режа с тези;-)))))))))))))))))подарък са ми от колегите трите в комплект 150 евро иначе само единият ако купиш 90 от германия само знам че са японски марка немога да ви кажа каква;-)))))))))) има етикети към тях ако някой проявява интерес ще снимам.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0279.jpg
Прегледи:1
Размер:108.1 КБ
ID:5638229Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0280.jpg
Прегледи:1
Размер:101.7 КБ
ID:5638230Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0281.jpg
Прегледи:1
Размер:103.8 КБ
ID:5638231
                        За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

                        Коментар


                        • #27
                          От: С какво ги режете?

                          Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                          Отиваш на един бит пазар и за двадесетина лева ще си купиш прилична резачка. Заточваш ножа, почистваш и моята нея махам от плота с години. Имам в резерва още три!

                          Ще гледаш само да е по тежка.
                          Имаш предвид някакъв камък за заточване или някаква машинка за рязане? Може ли някаква снимка, ако не те затруднява.

                          Коментар


                          • #28
                            От: С какво ги режете?

                            От как си купих електрически нож, слайсъра и керамичните не съм ги пипал. Лесно и за вадене, и за рязане, и за миене и за съхранение.

                            Коментар


                            • #29
                              От: С какво ги режете?

                              Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
                              От как си купих електрически нож, слайсъра и керамичните не съм ги пипал. Лесно и за вадене, и за рязане, и за миене и за съхранение.
                              ...

                              Такава фира не съм виждал.

                              Коментар


                              • #30
                                От: С какво ги режете?

                                Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение

                                Такава фира не съм виждал.
                                Как точно си мислиш, че се филетира риба
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X