Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво ги режете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С какво ги режете?

аз режа с керамичен нож, става перфектно, само да имаш търпение, но слайсъра трябва да е позамръзнал.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Аз пък си нямам проблем с ножовете, защото имам в наследство тази (да, точно тази) машинка от 1966 г.

България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Всичките тънки вкуснотии ги режа с два ножа.
        И двата са с доста големи, но сравнително тънки остриета но с удобни дръжки.

Първият прилича на този, но си го купих от Етъра в Габрово- правен от тамошния ножар.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:noz1.jpg
Прегледи:1
Размер:16.5 КБ
ID:5633625

Втория, но най- удобен и най-често използван от мен е подобен на този
        и го взех от К..ландна някаква промоция с точки.

Име:noz2.jpg
Размер:5.7 КБ
ID:5633626
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

За малки количества ползвам стандартен кухненски нож от приличен производител - трамонтина и фискарс са хубави по моите критерии. Ножовете за филетиране са меки и според мен не стават за тази цел.

За количества над 100 гр. е удобно да се ползва хубав уред. Аз ползвам http://www.amazon.de/Siemens-MS70002.../dp/B006MVUNXA и съм много доволен.

Коментар

Препоръчвам също Nirosta на Fackelmann едностранно заточен.
            Имам такъв. Купувал съм го в чужбина и по спомен, не беше евтин.

Много добро острие. Не много тънко и много добре се заточва.
            Предимно с него режа мезета. Едностранното заточване помага за равномерен резен.

Ето примерна снимка, но моя си е с размери на нормален кухненски нож.

Име:9cm-knife-Nirosta-DSC_0761.jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5633628
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Отиваш на един бит пазар и за двадесетина лева ще си купиш прилична резачка. Заточваш ножа, почистваш и моята нея махам от плота с години. Имам в резерва още три!

Ще гледаш само да е по тежка.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Хващаш нещото, отиваш в най-близкия супермаркет, усмихваш се на момичетата от щанда зад месо и ще ти го нарежат. Следващия път го искай нарязано.

Коментар

Тук имаше яка тема за Опинел. Според мен е подходящият нож точно за такива дейности.Тънко острие ,отлично заточваща се стомана за кухненски нужди, малка височина -лесен контрол на движението.

Коментар

Подобни неща ги режа с ...... макетно ножче- може да е смешно за някои но е факт

Коментар

Не е точно по темата,но се приближава по същество към нея.Това което пиша е по действителен случай.Преди доста години един познат/бог да го прости-не е вече между живите/ отива на кръчма.Сяда на масата и бърка във вътрешния джоб на сакото за да извади от там домашната луканка ама сакатлък по пътя я загубил. Цъкнал с език и си поръчал едно питие ама си стой умислен.Един от аверите решил да го успокой и му рекъл:
                      -А бе Манжа/името му беше Тодор ама беше и професионален готвач и за това го бяха кръстили така/ какво толкоз се ядосваш за един суджук не е станало нищо.
                      А бай Тодор му рекъл:
                      -А бе мен не ме е яд за луканката,а ме яд,че ще я намери някой дето няма да знае как да я нареже.

На колегата мога само да му пожелая успех в рязането.
                      Последно редактирано от Stefan55; 09-01-15, 22:46.

Коментар

Привет колеги аз ги режа с тези;-)))))))))))))))))подарък са ми от колегите трите в комплект 150 евро иначе само единият ако купиш 90 от германия само знам че са японски марка немога да ви кажа каква;-)))))))))) има етикети към тях ако някой проявява интерес ще снимам.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0279.jpg
Размер:108.1 КБ
ID:5638229Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0280.jpg
Размер:101.7 КБ
ID:5638230Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0281.jpg
Размер:103.8 КБ
ID:5638231
                        За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                          Отиваш на един бит пазар и за двадесетина лева ще си купиш прилична резачка. Заточваш ножа, почистваш и моята нея махам от плота с години. Имам в резерва още три!

Ще гледаш само да е по тежка.
                          Имаш предвид някакъв камък за заточване или някаква машинка за рязане? Може ли някаква снимка, ако не те затруднява.

Коментар

От как си купих електрически нож, слайсъра и керамичните не съм ги пипал. Лесно и за вадене, и за рязане, и за миене и за съхранение.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
                              От как си купих електрически нож, слайсъра и керамичните не съм ги пипал. Лесно и за вадене, и за рязане, и за миене и за съхранение.
                              ...

Такава фира не съм виждал.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение

Такава фира не съм виждал.
                                Как точно си мислиш, че се филетира риба
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X