Мамка му,взех си 1 прошуто не нарязано... и не мога да го преборя. Имам доста остри ножове,ама не си е работа т'ва така да го режа. За да е вкусно,трябва да е толкова тънко нарязано,че да се топи в устата,а с нож и на ръка няма как да стане. Ползвате ли някакви слайсъри и мога ли да си намеря някъде? И изобщо как ги режете тънките мезенца?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
С какво ги режете?
Свий
X
-
От: С какво ги режете?
Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнениеБухаш във фризера.След 6 часа до 9 часа режеш с натокан нож ...
Успех и да ти е сладко!
Коментар
-
От: С какво ги режете?
Във всеки средно голям магазин си имат машини за рязане. Аз предпочитам да си го режа сам за да не изсъхва.О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
От: С какво ги режете?
oКак да го нарежа на ръка? Не става,мазно е и се пързаля,ръката ми не е точна и ми тече лигата докато се боря с него... пълен ад! Проф. слайсъри са скъпи,няма ли нещо дето ше ми свърши работа освен нож? Давайте някви сериозни предложения ей ) ше се развали в хладилника
Коментар
-
От: С какво ги режете?
Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнениеoКак да го нарежа на ръка? Не става,мазно е и се пързаля,ръката ми не е точна и ми тече лигата докато се боря с него... пълен ад! Проф. слайсъри са скъпи,няма ли нещо дето ше ми свърши работа освен нож? Давайте някви сериозни предложения ей ) ше се развали в хладилника
Да вземеш да се научиш да си точиш ножовете!МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
От: С какво ги режете?
С наточен нож за дюнер.Тоест трябва да е тънък.С дебел трудно се "удържа" дебелината на среза ...
Поне при мен е така.Ама пак е трудно.При замразяването може да се изгубят част от качествата на шунката, но колкото и да е наточен ножа не е ли леко замразена месото малко или много се "гъне", а още повече че е втвърдено и леко жилаво с сравнение с прясно месо или "нашенска" купешка шунка пълна с вода и боклуци...
"По заведения в Италия и Испания" може и да си го режат, но си имат професионални инструменти, защото с това си вадят хляба...
У дома много малко са хората с такива автоматизирани ножове ...
Действително обаче, както може да го нареже такъв "автоматизиран" нож/слайсер никоя човешка ръка не може. Дори точната дебелина може да се избере- колко милиметра да е дебело парчето ...
Най-лесно е с леко(софт) замразяване.И аз миналата година купих от италианското прошуто и се мъчих, а не е като да нямам инструменти и да не знам как да си заточа ножовете.Все пак се бръсна почти 2 години с бръснач ...
Става горе-долу след леко замразяване. Ползва се тънък гъвкав нож. Иначе нищо не става.горе-долу се реже както режат дюнерите от вретеното ...
Коментар
-
От: С какво ги режете?
Търсиш домакински нож Tramontina, с тъмнокафява дървена дръжка. Смешно евтини са, и с тънко острие със средна дължина. После намираш из боклуците в мазето старата отварачка с шайби за точене в единия край, минаваш го 10-ина пъти, и няма мезе, дето да му се опре. С 1 "точене" месечно си стои постоянно в топ форма. Суджука почти сам го реже. От 3-4 години насам така го "стопанисвам" и го ползваме за всичко от хляб до твърди мезета. Имам още 2-3 по-скъпи ножове, единия 10-ина пъти по-скъп - стоят си в чекмеджето - просто им отвява плявата във всяко отношение.Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар